Miért nem ragadt rá a szilvásgombócra a morzsa? (tudásbázis)
14. Fügemag
2011. jan. 19. 21:03
Köszönöm!!
13. golyó68 (válaszként erre: 1. - Fügemag)
2011. jan. 18. 13:04
Szia! Amikor megfőtt, én olvasztott vajban szoktam megforgatni, majd morzsába, dióba...stb. Kizárt, h ne ragadjon rá.
12. Mari20
2011. jan. 18. 12:47
szia drága
nem tudom hogy készitetted a szilvás gombocot
de meg kell főzni a gombocot és amikor a viz tetejére feljön, akkor szürővel kiszedni picit lecsöpögtetni a viz felett, és ekkor kell a zsemle morzsába rakni és meghempergetni.
Az ki van zárva hogy nem ragad rá.
ötlet: én már próbáltam kókusz reszelékbe is és mákos bundát is ... ki
sok sok sikert...
11. salabakter (válaszként erre: 7. - Fügemag)
2011. jan. 18. 12:31
Mindig előre meg kell pirítani a morzsát zsíron,"mert olajon avas szaga van",és rögtön arra kell szűrni a gombócot.
10. 864c5534c9
2011. jan. 18. 12:28
Míg forr, addig kellene megcsinálni a morzsát, hogy a vízből kivett forró gombócokat rögtön bele tudd forgatni, s úgy tapad rá...:D
Amúgy ha megint a forró vízbe belerakod, majd kiveszed, szerintem rátapad a morzsa..Bár még így nem próbáltam...
9. 1d1983f461
2011. jan. 18. 12:26
Forrón - ahogy a vízből kiveszed szűrővel picit lecsöpögteted - kell a morzsába rakni, mert különben kihűl és nem tapad!
8. szitina
2011. jan. 18. 12:19
Én személy szerint búzadarával szoktam készíteni a szilvásgombócot. Ami, ha jól kifakad, akkor rátapad a meg főt gombócra, amit forrón gurgatunk bele.
7. Fügemag (válaszként erre: 6. - Bafa4)
2011. jan. 18. 12:18
Egy picit hagytam hűlni ,de csak addig, amíg megcsináltam a morzsát.Most kanállal rányomkodtam picit, elég furán néz ki de ehető:DD
6. bafa4
2011. jan. 18. 12:16
Szia!
Lehet,hogy nem rögtön,forrón raktad a pirított morzsára?Ha kicsit kihűl,már nem ragad rá.
5. pamacs85
2011. jan. 18. 12:16
Én meg szoktam forgatni kevés olajban így nem tapadnak össze, és a morzsa is rá ragad.
4. Fügemag
2011. jan. 18. 12:14
hát, ha nem is lobogó, de forrásban lévő vízbe tettem bele...itt a baj???
3. MANCIKA123
2011. jan. 18. 12:08
bocsi:ázott
2. MANCIKA123
2011. jan. 18. 12:08
Szia,szerintem sokáig főzted és ázptt a vízben a gombóc...de lehet,hogy tévedek.Lobogó vízbe főzted?
1. Fügemag
2011. jan. 18. 12:06
Miért nem ragadt rá a szilvásgombócra a morzsa?
További ajánlott fórumok:
- Ti mit szoktatok csinálni a klaviatúrába potyogó sok morzsával?
- A barátom 'fenn ragadt' egy társkereső oldalon! Szerinted?
- Ki, mivel eszi a szilvásgombócot? Én csak simán, prézlivel szeretem, mások fahéjas cukorral. Egyéb ötlet?
- Mérleg nélkül milyen recept alapján tudnék szilvásgombócot készíteni?
- Milyen morzsaporszívót vegyek?
- Cserélt már valaki morzsaporszívóba akkumulátort? Lehet egyáltalán cserélni, vagy dobhatom a szemétbe?