Miért nem maradhatnak órákig a Sekuseptes oldatban az orvosi műszerek? (tudásbázis)
Hát ,látod ezt nem tudom. Én Baridezt használok viszonylag sokat, de én nem áztatom, csak fújom, viszont a fene tudja. Lehet, hogy csökken a hatásfoka bizonyos idő után. Azt nem gondolnám, hogy hatástalanódna, pláne, ha már ugye megvolt a behatási idő, visszabacisodni az oldatban tuti nem fog a cucc. Az lehet, hogy ha újat rak bele az ember, akkor azt már nem fertőtleníti olyan hatásfokkal, de a már sterilizált cucc tuti nem lesz steriltelen (ok, ez hülye szó) újra.
De speciel a sekusept-ről azt találtam, hogy 2-3 óra hossza kell ahhoz, hogy pl a tuberkolózis baciját megölje.
Na de ha benne felejtődnek egy éjszakára mondjuk ...akkor állítólag "hatástalanitódik"...mondta egy kórházhigiénikus.....vicces mi????
Nagyon köszike a ti véleményetek is....szerintem is inkább a műszervédelem lenne az igazi ok amiért nem ajánlatos több órát benne tartani..semmiképpen nem az oldat hatékonyságának a csökkenése!!!
Nem baj, ha benne marad, az orvosi műszerek rozsdamentesek, tehát nem kezdi ki őket a folyadék.
Viszont egy bizonyos időn túl felesleges, hogy benne álljon a cucc, jobban úgysem lehet fertőtleníteni, mint a maximum.
Egy idő után "kikezdi" a műszereket is, talán?
Vagy elszínezi őket?