Miért nem kel ki a madársalátám? (tudásbázis)
szerintem úgy értette, hogy elég a föld tetejére szórni. Talán nem jó neki, ha van felette földréteg. Én is csak rászórtam a föld tetejére, és kikelt.
amúgy én idén nem fogok tenni, mert hetekig kell várni a kelésére, és csak 1x lehet leszüretelni, pár napig, amíg zsenge. Mondjuk nagyon finom, az már igaz.
A rukkola hamar kikel, és ha letépem, többször utánnő, zsengén nagyon finom.
A tépősalátát is sokszor után lehet szedni, és viszonylag még az is hamar kikelt.
Eddig ezeket próbáltam, majd körbenézek, milyen saláták vannak még.
Hú,de jó Neked!
Na,ha egyszer kikel végre-cserépben-tutira kiültetem,majd hagyom felmagzani! :)
Szerintem is jó ötlet a cserépbe ültetés,nekem a fűszernövények nem igazán kelnek ki szabad földbe azokat szoktam cserépbe vetni.
A madársalátából szoktam hagyni ami felmagzik és elszórja a magját,mostanra már úgy elterjedt hogy a virágoskertben is találtam belőlük!
Nem ültetem mélyre.Lehet hogy a bogarak eszik meg...másra nem tudok gondolni.Kintre szoktam hidegágyba illetve kertbe.A tépősalátám vígan átelelt-az mindig kikel-de a madársaláta ki sem bújik.
Szóval próbáljam cserépbe?Jó ötlet!Hátha...
Köszönöm!!!
Kintre ülteted?
Sokaknak azért nem kel ki, mert túl mélyre ültetik, 1 centinél nem kell mélyebbre. És, kb 2 hét kell a csírázáshoz, de olyankor időjárástól függően előfordulhat, hogy jó részét megeszik a bogarak, rovarok.
Nálam szabadföldben mindig ez volt a gond vele, aztán ráuntam és cserépbe raktam. Ott szépen kikel mindig.