Miért nem engedik a mai gyerekeket unatkozni? Nyáron abból... (beszélgetés)
Az unokaöcsém 16 éves.
Unokatestvéreim nem csak egészen kicsi korban "nyaraltak" a nagyszülőknél, hanem míg éltek minden nyáron jöttek váltásban, hogy mindig legyen aki segít az öregeknek.
Így van.
Unokaöcsém most volt itt nálam egy hetet.
Nagyon b.ta a csőrömet, hogy csak döglik a tv előtt és nyomkodja a telefont.
Finoman megkérdeztem, hogy került-e már bármiféle kapcsolatba egy fűnyíróval és akarja-e megméretni magát.:D
Megmutattam mit, hogy és mire vigyázzon és mind a két porta előtt levágta a füvet.
Fel kell kelteni az érdeklődésüket.
Volt.
24 órázom.
Ő idèn nyolcadikos lesz,majd ki tudja hova megy,mennyi ideje lesz.
Ìgy nem merem bevállalni.
Most èpp rájött az ötperc.
A lètező összes lábbelit -amit talált ès nem lehet gèppel mosni -sikálja a fürdőben.
Kertet kerüli nagy ìvben pedig nekünk is van.
Küldd el hozzám! Kaja, pia, tiszta ágynemű biztosítva.
Ha segíteni is szeretne, akkor zsebpénzzel küldöm haza.:)
Ma már kevés gyerek az, akinek ne lenne internet hozzáférése. Ott nem lehet unatkozni.
Ahogy előttem írták, a szülő nagyon alájuk tudja tolni a lovat azzal, hogy sokféle szórakozást biztosít számukra.
Miért nem lehet 1-2 hetet vidéken (rokonok, nagyszülők) eltölteni, esetleg segíteni nekik a ház körül?
Ez egy jó kérdés. Exem nagyobb gyerekeit egész nyáron szórakoztatnia kellett valakinek. Nyári szünet alatt folyamatosan jó drága helyekre vitték őket, aqua park, cirkusz, állatkert, drága strandok, tablet és mesenézés fél napokig. Kertben rohangálni szinte meg se tanultak.
Ebből az lett, hogy a nagyobb gyerek végül leszólta az anyját, amikor egy több napos nyaraláson csak olcsó szállodát tudott anyuka kifizetni. Ingerküszöb az egekben, csak a drága program a jó.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket?
- Smink gyerekeken
- 12 évre csökkentenék a büntethetőségi korhatárt. Gyerekeket börtönbe?
- Hány éves kortól lehet külön szobába "költöztetni" a gyerekeket?
- Mik az esélyeim ha a férjem és szülei anyagiakkal akarják elvenni a gyerekeket?!
- Helikopterszülők - avagy Engedjétek unatkozni a gyerekeket!