Miért nem akarok gyereket? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért nem akarok gyereket?
Csak akkor szabad szülni mikor már készen állsz rá:)
Nem baj ha 40 évesen szülsz vagy utána.Párom volt felesége is 43 évesen szült és?:)Neki kell,hogy jó legyen:))
Sőt mára már nagyon sok nő szül 40 körül.)
Kb én is így érzek párom azt mondta mikor még akart babát ,érzek z életünk 180 fokot forog változni ami idáig volt már nem így lesz.És a jót könnyű megszokni.Egész életében gyerek nélkül élt a volt feleségével minden évben utaztak többször egzotikus helyekre...éltek.
Mi is élünk ahogy élünk tudom,hogy gyerek mellett ez már nem így lesz és ahogy halad az idő egyre jobban elkényelmesedik az ember és nehezebben adja majd fel a függetlenségét,kényelmét.
Ettől független ha a párom szeretne babát én belemennék:)Mert szeretnék főleg,hogy lassan kifutok az időből.
Csak sajnos nekem akkor döntenem kell közte és a gyerek között:(
sokan éreznek ugyanígy (h nem lesznek jó anyák)
te így gondolod
nem kell senkinek megfelelned
ha nem akarsz, hát nem akarsz
En nem itelem el sem a cikk irojat, sem azt, aki ezt hatarozottan tudja.
Ha akarni fog , lesz. Ha nem akar, boldog eletet kivanok neki. Szivembol :)
Ezt a minap kaptam, összefoglalja, amit ezzel a témával kapcsolatban gondolok, érzek, így három gyermek után:
A szülés az élet nagy csodája. Aki átélte, tudja: élete alapvetően változott meg abban a pillanatban, amikor gyermeke világra jött. Soha többet nem lesz már az a nő, aki néhány perccel korábban volt. Mert amikor egy gyermek megszületik, vele együtt születik meg az anya is. A szülés idején minden nő agya átalakul. A felszabaduló oxitocin örökre átkódolja az agyat, villámgyors neurológiai változásokat hozva létre. Az újszülött illata, látványa, sírásának hangja kitörölhetetlenül beleég az anya agyába. És beindul az anyai oltalmazó magatartás is. Az agy motoros, látó- és hallókérge turbó üzemmódba kapcsol, állandóan monitorozva a környezetet, lehetséges veszélyforrások után kutatva. A szüléssel végbemenő idegi változások egy életre szólnak, ezért van az, hogy hiába nő fel a gyermekünk, mi életünk végéig féltő szeretetet érzünk iránta.
Szerintem meg igenis "érés" dolga hogy valaki anya szeretne-e lenni. Persze az "anyává érést" nem szabad összekeverni a "felnőtté éréssel"!!!! Attól hogy felnőtt vagy és felnőttként gondolkozol, nem feltétlenül vágysz otthon lenni napi 24órában és 1-2-3 gyerek szükségét/vágyát lesni, gondozni, adott esetben áldozatot hozni érte. Ez a vágy mindenkinél máskor jön el: van aki egész gyerekkorától folyamatosan vágyik rá, van aki a 20-as éveiben éri ezt el, van aki 30 körül-fölött és van aki valamiért sosem. NEM VAGYUNK EGYFORMÁK ÉS EZT ILLENE TISZTELETBEN TARTANI ÉS NEM EGYMÁST BÁNTANI.
Én imádok édesanya lenni(van két gyönyörű gyermekem, pedig nem keresünk sokat), de van olyan barátnőm aki még nem érzi hogy anya akar lenni és olyan is aki egyáltalán nem akar anya lenni. Mégis ki tudunk jönni és nem bántjuk egymás, azért mert(bár egy koruak vagyunk) másképpen látjuk a világot.
És mellékesen megjegyzem, hogy az, hogy valaki vállal gyereket (mert becsúszott és mert valamiért megtartotta 16-18évesen vagy később) az nem feltétlenül azt jelenti, hogy "anyává érett". Sajnos ismeresek olyan anyát aki még annyira sem törődik a gyerekével hogy megetesse vagy megmosdassa... tiszta ruhát adjon rá... megtartotta mert jött és mert kínos lenne magára hagyni. (és ez nem keverendő össze a hátrányos helyzettel, hiszen anyuka márkás ruhákat hord, tisztán, menő frizurával, rendszeresen ápoltatott körmökkel és tökéletes sminkkel)
na, ez nem érettség, hanem felelőtlenség.
Nem gondolom, hogy lenézendő az aki szeretne gyereket, de nem mer a mai világba vállalni, mert lássuk be: a mai világ olyan amilyen.
nem feltétlenül az a jó anya aki szül... hanem aki szeretettel, gondoskodással fogadja/várja, vágyik utána...(van nagyon gondos 18 éves anya is, nem minden tizenéves gondatlan)
Aki nem vágyik rá az inkább ne is vállaljon szerintem. Viszont nem kéne bántani azokat akik pedig becsülettel, szeretettel, esetenként áldozatokkal (új ruha, utazás stb nélkül) vállalják, hogy szülők lehessenek.
Pont így gondoltam én is, kb. 1 évvel ezelőttig (25 leszek pár héten belül), bár szeretem a normális gyerekeket, babysitteltem is egy ikerpárt, de annyi idegesítő gyerek van... Fiatal vagyok, mit akarnak tőlem. Aztán megváltozott minden, és elkezdtem vágyni egy baba után. Nekem nem számított addig se a bulizás, olyan nyugdíjas típus voltam, már az anyagiak se érdekelnek, megoldjuk.
Szerintem ne gyárts kifogásokat, mert ezek felületes dolgok. Miért nem elég az, hogy nem szeretnél gyereket? És akkor mi van? Nem kell mindenkinek "szaporodnia"... ismerek olyan párokat, ahol már idősebbek, nincs gyerek és mégis teljes életet élnek. Egyet kell megbeszélni a pároddal, ő ehhez mit szól. Én mondtam az enyémnek, h lehet nem akarok soha gyereket, de lehet, ez majd változni fog. Csupán azért, mert egy kapcsolatban ketten vagytok, és ez nem egyemberes döntés. Ne raboljuk az idejét senkinek azzal, hogy hitegetjük. Szerintem.
Szerintem ne görcsölj ezen, éld az életed, ahogy szeretnéd, és ki tudja, lehet pár év múlva meggondolod magad, akár egy másik partner mellett.
Ne idegeld magad rajta,
• akinek van gyereke, az UFOnak nez minket, mert nem akarunk
• akinek nincs, de akar, az sem erti igazan, es nem sertesbol vagy talan abbol, elmondja az embert mindennek (marmint a not, aki nem akar gyereket), regebben jottek ilyen szovegek: "az a no aki nem akar gyereket, az nem is ember", "csak az nem akar gyereket, aki beteg agyilag" stb.
Kar, hogy a miertet nem erti meg senki!
En sem akarok gyermeket, es kb ugyan ezek az erzesek fognak el a gyerekek mellett. Megis au pair vagyok. Mar elotte sem akartam gyereket, de azert gondoltam, megnezem, gyakorlatban sem tetszik-e ez az egesz gyerek dolog...hat nem tetszik, es soha nem is fog.
Nekem egyszeruen nem kell ez az elet.
Nagyon irrital, mikor valaki nem ugy fejezi ki magat, hogy "meg LEHET hogy meggondolod magad" hanem ugy, hogy "maglatod, meggondolod magad"
De megjobban irrital, ha valaki azt allitja, hogy a gyerekvallalas erettsegtol fugg. Ezek szerint akik egyszeruen nem akarnak, legyenek akarhany evesek, eretlen tuskok, mig a 18 eves kiscsaj aki szul, az erett no. Erdekes.
Ismét az van hogy mndenkinek van igaza:)
Nekem volt részem nélkülézésben is,jól igazn nem éltem,fórumokban nem írok hogy ez nincs az nincs..minek..a helyzet nem változik soha ettől.
Diplomám nincs,lehetőségem sem volt rá soha,bőven 100 alatt keresek és műszakolok,párom szintén.Nevemen lakás nincs és van egy 12 éves kocsim ami inkább roncs:)DE van egy 8 éves fiam és ő az első,itt van az hogy van fontossági sorrend,neki veszek mindent ugymond és benne van az örömöm és ilyenkor lexarom hogy nekem is kéne ez az ..bármi.Inkább bemegyek túlórázni és örülök hogy van gyerekem..bármilyen fura ez valakinek.
Ez nem azt jeleni én vágynék nyaralásra,vásárolgatásra stb....de már nem ez a fontos.
Pedig én ingyen végeztem el az egyetemet. Estin, másoddiplomásként. Igaz ennek már 6 éve...
És az is igaz, hogy a könyveimet magam fizettem.
Van egy pár dolog, amit nem jól változatanak... ha volt GYES mellett tanulás. nem ez döntené romba az államot. Csak nehéz kérdés, mert ugye jobban széthúzhatná a differenciát. Ebbe nem megyek bele jobban, mert nekem van egy fejtegetésem, de lófing azt országos ránézésem. Én konkrétan rühellem azokat a kortársaimat, akik a negyedik szakot nem végiz el, évente vagy kétévente szakot váltanak.
2 ember jobban él ugyanabból a pénzből, mint 3, ezt nem lehet elvitatni. Ha meg gyerek van, akkor más a fontossági sorrend, s az öröm forrása.
Egyébként már GYES ill. GYED mellett nem lehet ingyen tanulni a fősulikon. Én is hajaztam erre, de buktam.
Amúgy Én is megjegyeztem, hogy többet költhet magára az, akinek nincs gyereke, persze, ha van miből. A nincsből sem magadra, sem a gyerekre nem tudsz.
Ja, és a párom nem keres jól, mint inkább szarul. Nem hobbiból dolgozó nő voltam/vagyok. Illetve szeretem a munkám, de azért nem a hobbim.
Van ilyen is és ellenpélda is. Csak azért írtam le, mert azt szerettem volna levezetni, hogy az általánosítás sajnos sokszor támadásnak vehető:(
Pár oldallal előbb én írtam ezt, bár a helyes megfogalmazás, hogy könnyebben tudsz magadnak vásárolni, könnyebben tudsz utazgatni, ha nincs gyerek. Legalábbis a saját példám ezt mutatja.