Miért fordulhat elő ma Mo.-n, hogy harci kutyák támadnak rá/tépnek szét kisgyerekeket? Miért nem figyelnek a szülők gyerekükre-kutyájukra? (tudásbázis)
Nem a kutyákkal van a gond, hanem az emberekkel, akik nem nevelik meg őket.
A harci kutyákról nem szeretnék vitatkozni.
Először a gazdikat kéne megnevelni.
* Az Amerikai Állatorvosok Egyesülete támogatna egy jogszabályt ami a veszélyes ebek tartását korlátozná amennyiben a törvény nem egy szpecifikus kutyafajtát venne célba. Fajtától függetlenül, a temperamentum teszt döntené el ha a kutya veszélyes vagy sem.
* A Kanadai Állatorvosok Egyesülete szintén egyetért egy hasonló törvénnyel ha az vérmérsékletük szerint ítéli meg az egyedeket és nem fajta szerint.
* Az Amerikai Balesetmegelőzési Központ (The Centers for Disease Control) szerint egy kutyafajta betiltása nem csökkenti a kutyatámadások számát. Ezekért a támadásokért számos kutyafajtához tartozó ebek tehetők felelőssé. Az összes ilyen kutya szocializálatlan volt.
* Az ASPCA (Society For The Prevention of Cruelty to Animals) egy olyan törvény elfogadását szorgalmazza ami a gazdikat tenné felelőssé ha a kutyájuk megtámadna valakit. Az egyesület szerint ez motiválná a gazdikat, hogy megfelelően szocializálják kedvencüket.[13]
Már egyszer le kéne haraptatni a hülyegyerekek tökeit egy kutyával! De úgy, hogy közben felvenni és felrakni a filmet a netre. Szerintem meggondolnák legközelebb!
Már én is megfenyegettem egy csoportot, hogy még egy fenyegető mozdulat, és én rájuk engedem a kutyát, majd ő rendet tesz. - Elhúztak a bánatba, úgy befostak.
Szia!
Régen valahogy úgy volt, hogy nem volt engedélyezve, meg tiltva sem. Most már kimondottan törvény született arra, hogy a birtoklásáért is bűntetés jár.
Emlékszem egyik szilveszterkor apukám sétáltatta a kutyájukat és egy csapat fiatal direkt oda dobta a petárdát a kutyához. Gondolták jó vicc...
Csak az volt a szerencséjük, hogy apu meg tudta fogni a kutyát, ugyanis arra nem számítottak, hogy a kutya nem hogy nem fél, hanem támad :) Persze akkor meg az lett volna, hogy milyen vad a kutya....
hagy javítsak egy kicsit :()
Petárdázni TILOS még szilveszterkor is. ami engedélyezett az a petárdán kívüli egyéb engedélyezett pirotechnikai termékek. ezek vannak időhöz kötve, hogy mettől meddig lehet.
Szilveszterkor sajnos engedélyezve van. Azonkívül vannak mindenféle alkalmak, pld. a kis hülyegyerek 5. (ötödik) születésnapja, amikor anyuci-apuci 500 ezer Ft-os tüzijátékot rendel annak a kis aranyos porontynak! Mert egy sima kifestőkönyv már nem is elég újgazdagéknak. Az egész Budapest meg azt hallgatja 22 óra 30 percig.
A mi kutyánk is egy esküvői tüzijátéktól mászott át a 2 méteres kerítésen, és ment világgá. Nyáron, abban a kánikulai melegben 3 napig nem volt meg. A Kék-Duna rádión keresztül találtam meg.
Mivel egyszer már sikerült neki megmásznia a kerítést, ezt sajna rendszeressé tette, egész addig, míg meg nem mérgezték. Most már harmadik hónapja a nagyfaluban gyógyulgat egy panel lakásban. Na annak a t*keit is letépném, aki megmérgezte őt.
Tényleg engedélyezve van? Azt hittem, tilos, csak nincs annyi rendőr, hogy megbüntesse őket.
Nem tudom, én hogy viseltem volna el egy ennyi idős, kedves kutya elvesztését. Biztos, hogy nagyon kiborultam volna. A miénk iszonyatosan félt a petárdázástól, reszketett, folyt a nyála, alig volt magánál. Az állatorvos adott nyugtatót, azt adagoltuk neki, az segített valamennyit a helyzeten. De annyira magánkívül volt, hogy világgá rohant volna ő is, ha lett volna rá lehetősége. Nyilván nem ez a legfőbb rossz a petárdázásban, de már ezért is ki vagyok akadva a durrogtatásért.
Miért nem a gyerek volt kikötve?
A kutya elvileg a családot és a házat őrizné? Megkötve hogy tudja? Sehogy - sőt ha egy gazda is belegondolna, akkor rájönne, hogy mivel korlátozva van szerencsétlen állat a mozgásában, egy idő után - mert nem tudja az eredeti feladatát ellátni - agresszívvé válik.
Dehát, aki láncon tartja a kutyáját, annak a szellemi képességéről...... A káposztának nagyobb az IQ-ja, mint egy ilyen gazdának.
Én azt az embert is kikötném, és ugyanúgy tartanám egy hétig, mint ő a kutyáját!!!! (Volna még más ötletem is, de azért már büntetnek.)
gyerektől is függ!!!
nálunk a nagyobbik lányom született kutyaértő :) a kisebbik viszont visít ha mondjuk játékból felugrik a kutya. anyósomék most vettek egy 2 hónapos kutyát, a kicsit nem engedem felügyelet nélkül a kutyához, a nagyobbik tudja, hogy a kutya nem játékszer, tiszteletben kell tartani, de határozottan kell bánni vele. szóval vele semmi gond, a kicsi viszont valahogy nincs "kutyára hangolva", vele jobban kell vigyáznom!
A gazdának a legnagyobb a felelőssége, mert a kutyát ő neveli. gyereket addig amíg nem bír bánni a kutyával, addig nem szabad egyedül hagyni vele.
Azért a tacskóval sem árt vigyázni, az tud elég sunyi is lenni (bocs a tacskóbarátoktól, de én nem félek a kutyáktól, a tacskótól viszont tartok). Az előbb beléd harap, mint egy nagytestű )nem harci) kutya. És a rotteiler is meg tud bolondulni tudomásom szerint. Apukámnak kétéves korában egy őrjöngő tacskó csak azért nem a torkát harapta el, mert utolsó pillanatban sikerült a torka elé kapni a kezét. Viszon nyilván van olyan tacskó, amelyikről ezt el sem lehetne képzelni.
Nem a tacskókat akartam bántani (bár a kis testű kutyák valahogy gyorsabban harapnak, mint a nagyok), de arra akartam kilyukadni, hogy szerintem meg kell nézni a kutya fajtajellemzőit, azután a konkrét kutyát is, és utána nagyjából eldönteni, veszélyes-e a gyerekre.
ÉPPEN EZÉRT INDÍTOTTAM A TOPIKOT MERT NEM ÉRTEM HOGY HOGY FELNŐTT EMBEREKNEK, SZÜLŐKNEK HOGY VAN ENNYI ESZÜK?
MIÉRT NEM ÉREZ A SZÜLŐ ANNYI FELELŐSÉGET A GYEREKE ÉS A KUTYÁJA IRÁNT, HOGY MEGTATNÍTSA EGYMÁST ELFOGADNI ÉS EGYÜTT ÉLNI?
Pontosan ez a véleményem nekem is.A kutya nem hülye,nem véletlenül van az,ha megérzi valakin,hogy az fél tőle,máris másképp lép fel,érzi,hogy támadható az akivel szemben van.
Ezért durran el az agyam nekem is amikor úgy tálalják a médiában,hogy a kutya habzó szájjal megy a gyerek felé és jujj széttépte.
Állítóm a kutyáknak több eszük van,mint néhány embernek!!!!!!!!!
Ha én tartok valamilyen kutyától alapból nem engedem oda a gyereket.Van a páromnak egy kuvasza(azokról sem hallani túl jót,mert állítólag ha kis helyen van tartva és ahogy öregszik megbolondul).A mai napig nem merem odaengedni a gyereket,mert jobb a békesség.Párom próbálkozott párszor,de nem engedem neki,mert a kuty,amióta a párom nem lekik otthon terrorban van tartva.Nem véletlen,hogy a húgát is majdnem megharapta,mert folyamatosan ütik vágják szerencsétlen kutyát.
Tehát egyértelmű,hogy az emberek tehetnek róla,s nem a kutya.
100%-osan osztom a véleményed.
számtalanszor voltam tanúja amikor a gyerek próbálta bántani a kutyát és a szülő nevetve nézte.akkor min csodálkozunk?egy tacskó is képes súlyos sebet ejteni egy gyereken,ha rákényszerítik.
egyszerűen herótom van attól,hogy a kutyákat kiáltjuk ki rossznak és ádáznak!
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Új kapcsolat kisgyerekkel
- Az ex-em munkanélüli lett és közölte, hogy nem tud gyermektartást fizetni. Hová fordulhatok ilyen esetben?
- Hogyan szoktassuk le a kisgyerekünket, hogy ne a szülővel aludjon, hanem egyedül?