Miért eszik a macska füvet? (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Na akkor lehetne most indítani egy olyan topikot is hogy miért eszik a tyúk kavicsot?Mert eszik.
A 41. hozzászólás a helyes:)
A pók (szintén LSD-s kísérletkor) össze-vissza szőtte a hálóját. Ez is abban a könyvben volt.
Ha ezt annak idején Jerry felfedezte volna...
Nem vagyok rá büsuózke, de még fiatalabb koromban leitattam egy hangyát és egy pókot..Kihűlt forraltbort cseppentettem mindkettőre...a hangya a tűzheleyen ment addig, szegény utána ment volna tovább, csak leesett. Pedig köztudott, hogy a hangyák nem szoktas esni-kelni:) a pók csak összevissza mászkált szegény..na, ezt az állatvédők nehogy olvassák..egyébként szeretem az állatokat, takarításkor se ölöm meg a pókokat, hanem élve kitessékelem őket.
Egyszer olvastam, hogy egy kísérlet során a macskának LSD-t adtak és amikor egereket vittek oda, a macska pánikba esett az egerek láttán és elszaladt.
Mert elszívni nem tudja:)
A gyomrának jó, meg biztos fogatmos vele
mosakodás után szőr kerül a gyomrába, a fű kihozza.
Úgy van ahogy kisk@ata írta.
miért botlom én mindig a tejutálókba, akik másokat is arra akarnak kényszeríteni, hogy ne igyák azt? a barátikörön már volt egy hasonló vitám
és hogy jön ez a macskákhoz?
mindegy, annyira nem fontos, nagyon felfújni sem kell, de ez itt most megint olyan, mint a mérgezett párizsi esete :) marha, nem marha én iszom és nem is keveset, mert szeretem, ettől pedig nem tántoríthat el senki és semmi sem!!
ÚGY HALLOTTAM, HOGY A GYOMRÁNAK VAN RÁ SZÜKSÉGE
Szia!Próbáld meg az ajtó előtti helyet, ahova kakilni jár, egy kis parfümmel, vagy kölnivel befújni.De egyébként lehet macskariasztó sprayt is kapni, csak elég drága.
Szerintem azért, mert előtte olyat evett, amitől ég a gyomra.
én is úgy tudom,hogy olyankor ég a gyomruk,hasfájós a cica
Én úgy tudom,hogy azért esznek füvet,hogy ami szőrt mosakodásnál lenyalnak magukról,az így tud távozni a szervezetükből.Ráragad a fűre a gyomorba és így kihánnyák.De nem biztos...de jól hangzik..
azért esznek füvet,mert ég a gyomruk
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni abban, hogy miért kakil a macskám a szoba ajtó elé, ahelyett, hogy ezt az alomban tenné? Az alom tiszta. Hogyan tudom erről a rossz szokásáról leszoktatni? Kezdő macskosztartó vagyok.
Az én kutyám is megeszi a füvet ,és utána kihánnya.A macskánk is ezt tette.
Én úgy tudom a cicafű az emésztést is segíti és a szőrgolyók könnyebb felöklendezését,vagy pont azt,hogy ne öklendezze fel?!
Mindegy,a lényeg,hogy az enyém először csak pofozgatta,de most már kajálja is!
Az állatok öngyógyítás céljából esznek füvet ösztönösen . A kutyák is . Gondolom ha valami miatt fáj a gyomruk . Megfigyeltem , hogy a csalánlevet , amit virágok öntözésére használunk , előszeretettel , várja a kutyusunk és jóízűen kortyolgatja . A csalán tea tisztító hatású , mi is fogyasztjuk kúra szerűen .
Milyen az a macskafű? Az én macskáim hagyományos füvet esznek a kertből.
Nekem is van egy macskám ő szereti a macskafűvet.Két hetente ültetünk neki frisset s naponta többször rá jár.Nagyon ritkán szokott hányni.
Neked olyan macskád van, amelyik vigyáz az egészségére. De hogy a rozmaringon mit szeret? Lehet, hogy jót tesz a gyomrának, nem kínozza úgy a sok szőr, ami mosdásnál belekerül.
Hm, mi van a rozmaringgal? Nem győzöm macskamagasság fölé pakolni szegényt, állandóan megtépi a kis piszok, átgebircöl a macskafüves cserépen, letapossa meg miegymás, és megy a rozmaringért. Azt gondolnám, hogy nem ok az a macskának, hisz erős illata van meg ilyenek, de a dinnye cic megeszi... tiszta gáz, bár mit csodálkozom... olivabogyó a nagy kedvenc, azért repül, cickafark teáért is, paradicsomszelet lopó... kééész, kicsit fura a macs, de mégse legelje a rozmaringot, ugye... :)
Mert nem adsz neki vajas kenyeret,. Bocs csak vicc volt. Nekem a kutyám eszi a füvet, majdnem bele is halt. Vigyázzatok, hogy milyen füvet esznek, nehogy permetes legyen. Nagyon érzékenyek az állatok a mérgekre.
Én is így értesülte, olvasások után. Meg valahogy ez annyira nyílvánvaló volt számomra. lehet hogy azért, mert mindig cicákkal aktam együtt. Szüleim szeretik az állatokat, szerencsémre.:)
Én úgy tudom,hogy azért eszik füvet,mert a sok szőr,ami a gyomrukban felhalmozódik a fű,vagy nővény evése után,hányingert okoz nekik.Így távozik a gyomrukból a sok szőr.
Úgy tudom a szőrgombolyagok miatt eszik, hogy összegombocolódjanak a gyomrukban, bár lehet rosszul tudom :).
De a kutya valóban azért legel, hogyha fáj a gyomra.
Viszont mindkettőnél a hányást segíti elő (ez meg tapasztalat).
A kutyák akkor esznek füvet,ha fáj a hasuk.Gondolom a macsekoknál is hasonlóan van.
További ajánlott fórumok: