Miért, és kinek írod naplódat? (beszélgetés)
Ezzel egyetértek.
Van nyilvános naplóm, azt bárki olvashatja. Az sem érdekel, ha ismerős. Jah, amúgy tudok róla, hogy a neten túli életből is van itt 3 ismerősöm. :)
A titkosomban vannak páran, azt magamnak ÉS nekik írom, olyan dolgok vannak benne, amiket azért a nyilvánosba (már) nem írnék le.
Én titkos naplót a mindennapokról azért írok, mert szeretem visszaolvasni, mi történt pl 1 éve. Olyan emlék féle :) Azért titkosítom, mert nem szeretném ha mindenki olvasná, elég személyes ahhoz.
Ha lesz gyerkőc, neki is fogom írni, ahogy anatha írta, azért, hogy a gyerekem is vissza tudja később olvasni.
Elsősorban magunknak írom a naplóimat, de örülök ha más is olvassa, és tanácsot ad, bíztat vagy akármi :)
És mi ezzel a baj? :)
én speciel saját (papír-alapú) naplóban írom le, mi és mikor történik (hogy később vissza lehessen nézni), a hoxás naplóm a többieknek szól, sőt én elsősorban csak képeket töltök fel oda a kislányomról
másik 2 naplóm virágos - a fórumtagokkal így mutatjuk meg egymásnak, kinek milyenek a virágai...
Aki titkos naplót ír, az nem igen akarja, hogy tudjanak róla. Aki olvasási jogot ad néhány embernek, az már nem csak magának írja, és megváltozik a stílusa is. Ha mások is olvassák, akkor eszembe jut, hogy két napja nem írtam, lehet, hogy azt hiszik, hogy... (tapasztalat)
Aki nem titkosítja a naplóját, az nem fél attól, hogy esetleg valami ismerős is elolvassa, és ráismer, vagy nem őszinte...
Szerintem.
Ez érdekelne. :)
Az, hogy miért, az arra vonatkozik, hogy magadnak, vagy hogy más tudjon rólatok, esetleg azért, hogy meglegyen mi, mikor történt.
Úgy gondolom, hogy sokan azért írják, hogy a közösség, jelen esetben a hoxa felhasználói tudjanak róluk.
"megvagyunk, jó minden, x szépen áll, y ügyesen eszik, de nincs több időm írni"
További ajánlott fórumok:
- Hányan olvasták a naplódat?
- Földrajzi nevek irodalmi művekben, zenében, dalban - mindenütt /pl:Egyszer volt Budán kutyavásár, Kék Duna keringő stb./
- Hányan jelölték kedvencnek a naplódat?
- Vajon miért vonzóbbak a fehér köpenyes vagy művész férfiak, mint mondjuk az irodai alkalmazottak? Nektek milyen típusúak a zsánereitek?
- Van köztetek olyan, akinek 2 tanús, hétköznapra eső, anyakönyvvezetői irodában lévő esküvője volt?
- Hogyan lehet kitörölni az egyik naplódat, amit már rég nem használtál?