Miért csalják meg az emberek a párjukat? (beszélgetés)
Tényleg az vagyok 😊
És konkrétan a stílusra, intelligenciára gondoltam.
Nem hoztam volna szóba, ha Te nem szólítod meg a 4 évvel ezelőtti énjét. 😊
Kedves Cs. doki!
Évekkel ezelőtt nem voltál ilyen ordenáré.
Öregszel, vagy nagyon ideges vagy?
Ehhez a konzekvenciához tényleg nem kellett :)
Nyugi doki, én nem a képzeletbeli barátod vagyok, hanem a valóság.
:o))A kifogás is valamilyen okból kifolyólag jön létre! :o)
Tehát több ezer ind(okot) tudunk találni, hogy mit tegyünk, vagy mit ne tegyünk... De ha végiggondoljuk minden indok végső soron kifogás a cselekvésre vagy a cselekvés ellen...
Igen, lehet oka a kifogásoknak, de a kifogás soha nem az ok.
Ezért is nem oknak nevezik, hanem kifogásnak :)
Az indok keresése a kifogás keresése szinonimája, nem az ok keresés szinonimája, nem véletlenül két külön szó.
Az indok, az kifogás.
A magyar nyelv szépsége, hogy nagyon jól meghatározza egy szó helyét és értékét a valóságban.
Pl. ha valaki indokot keres valamire, akkor az történik, hogy nem tudja az okot, vagy nem akarja elmondani azt, ezért keres egy kifogást.
Az indok szó maga az indirekt ok rövidülése. Az indirekt jelentése; nem közvetlen valóságú.
Az indirekt ok, azaz az indok, tehát; nem az igazi ok.
Nem igazán :)
Ha nem eszem meg a levest, mert nem szeretem, annak az oka az, hogy nem szeretem.
A "köszönöm nem vagyok éhes", vagy a "nagyon finom, de most diétázok", esetleg az "én ennyit nem bírok megenni", azok indokok arra, hogy miért nem eszem meg, nem az oka.
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Miért csalják meg ennyien a párjukat?
- A kövér embereket miért bántják, a soványakat pedig miért nem?
- Apa? Sokan így szólítják párjukat...ez ciki nem? Nekem apa az aki az apukám....
- Miért csalják meg a nők/pasik a párjukat?
- Miért kezdik egy a férfiak egy idő után hanyagolni a párjukat?