Miért csak a nyugdíjról van mindig szó? (beszélgetős fórum)
Nem ezért adósodnak el az emberek.
Vége annak az idônek, hogy legjobb dolog az államnak tartozni elv.
Az igényeket nem árt egy kicsit a valós lehetôségekhez alakítani, számolva bizonyos természetszerûen bekövetkezendô eseményekkel.
Nem vagyok tájékozott banki ügyekben, viszont rengeteget spóroltam; ennek köszönhetôen nem volt hosszúlejáratú nagyösszegû hitelem.
Találtam olyan ügyintezôt, aki kezdte a kályhánál az alapinformációkkal.
Nekem nem éri meg. Ha neked igen, az a te döntésed.
Mások a lehetőségeink, ennyi az egész.
Én sem csinálnám, de nekik ez a munkájuk, ezt vállalták.
Mivel pénzről van szó, a minimumelvárás feléjük, hogy képesek legyenek pontos információt adni.
Minden bizonnyal ott van az információ. De én ezt a munkát soha nem vállalnám a "sokszínű" az ügyfelek miatt. Sokszor pszichológusnak is kell kicsit lenniük, gondolat olvasónak, és óriási türelemmel kell rendelkezniük.
De ezek már banki és nem nyugdíjhoz kapcsolódó hozzászólások...
A banki dolgozónak ez a szakmája. Ha nem áll rendelkezésére az előtte lévő számítógépen minden információ, amire szüksége lehet, az a bank hibája.
Ilyen slendrián pénzintézettel nem szívesen állnék pénzügyi kapcsolatban.
Egy banki dolgozó feje sem káptalan. El nem tudom képzelni, hogy egyik is fejből fújná az összes számlavezetéshez kapcsolódó paramétert. Mellette rengeteg nyomtatványt kell kitölteniük.
Egyszerűbb, ha ellátogat sz ember egyes bankok oldalaira, és az ott kínált termékeknek utána olvas + az ÁSZF
Nem a kamatadó miatt, ha elköltöm, több adót fizetek.
Azért, mert nem éri meg az általuk ajánlott kamatért náluk tartani a pénzem. Sima matek, tudom, az fujj.
A banki kamatok közt nincs sok különbség, ha neked megfelelő valamelyik, az a te dolgod.
Csak nem azért, mert nem akarsz kamatadót fizetni? :D
Vagy a párnacihát biztosabbnak tartod? Esetleg elismert pénzügyi szakértő vagy?
Ha nem megfelelő a bank ajánlata, nemcsak, hogy nem fogadom el, hanem másik bank után nézek. :D
Az önkéntes nyugdíjpénztárakat nem szüntették meg :)
A magánnyugdíjpénztári megtakarítását meg mindenki maga adta oda. Mondjuk én nem. Meg a férjem sem. Nem volt kötelező.
Kell a külön megtakarítás, ha kevés jut, akkor annyi. Az is több mint a semmi.
A mai átlagkeresetet vettem. Mert a friss nyugdíjas nem fog egyből átváltani a spórolós életmódra.:)
A hírek szerint olyan jól teljesítünk, hogy az átlagkereset bruttó 285ezer, ami olyan 189ezer nettó.
A fiatal, munkás éveiket épp elkezdőknek javallott elsősorban, hogy ilyen megtakarításokba is fektessenek. 30-as éveikben járóknak már jelentős összegeket kell áldozni havonta, hogy jó járadékot (vagy esetleg kifizetést) kapjanak nyugdíjasként.
40-50-es korosztály pedig többsége nem bírná a 50-60ezer forintos befizetést, hogy azzal csak kiegészítse 200ezer körülire a nyugdíját.
Azokban az években keresett béreket valamilyen mutatókkal felszorozzák.
Jártam valamikor egy olyan oldalon, ahol ezeket online ki lehetett számolni. Abban az időben kicsit rákattantam a témára. Főleg az érdekelt, hogy hány évet kell még dolgoznom a NŐK40-ig.:)
Ott vannak a bejelentett munkahelyek, bérkifizetések. Azok alapján meg lehet állapítani. Ahogyan a tb-befizetésekkel is tették - gondolom.
De a 40-50-es korosztálynak is a teljes élete során keresett pénze után állapítják már meg a nyugdíját, nem csak az utolsó évek számítanak - úgy tudom.
További ajánlott fórumok:
- 3 betűs! Juss el az EGYIK SZÓBÓL A MÁSIKIG úgy, hogy mindig CSAK EGY BETŰT CSERÉLSZ ki!
- 50 körüliek, beszélgessünk a nyugdíjról
- Az építési vállalkozók miért megbízhatatlanok? Vagy csak én fogom ki őket mindíg?
- Miért nem volt még párkapcsolatom? Mindig csak az érdektelen és felszínes beszélgetések.
- Özvegyi nyugdíjról mennyi idő alatt jön határozat?
- Miért van az, hogy a gyerekeim a nagyszülőknél mindig tüneményesen viselkednek, csak otthon égetnivalóak?