Miért boldogtalan oly sok felnőtt? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért boldogtalan oly sok felnőtt?
Az ember jelenlegi érzelmi állapotát főként adott,éppen aktuális környezete határozza meg.Ebbe beletartozik a munkája,az ott uralkodó állapotok,az ottani konfliktusok,a munka jellege,stb..az otthoni körülmények(pl. az élettárssal való viszony,gyermek betegsége,lakás,ház állapota..)
a baráti,azaz tágabb környezet(nézeteltérés egy baráttal,vagy új barát ismeretsége..),és a saját magához fűződő viszonya,meglátása,értékelése.Ezek bármelyikébe becsúszó hiba,vagy hiányosság kiválthat boldogtalanságot,vagy éppen örömöt,ha teszünk érte.Igen.Mi törekedhetünk a boldogságra,de azért annak eléréséhez más,kisebb-nagyobb tényezők is hozzájárulnak,amiket nem mi irányítunk.
csak pár hozzászólást olvastam el. Igaz, hogy a boldogtalanságról az ember maga is tehet, de néha a körülmények is olyanok, hogy csupán idő kérdése.
Nem kell mindjárt valakit elítélnünk csupán, mert más. Túl könnyen ítélkezünk, miközben magunkat elfelejtjük megítélni. Aki boldogtalan segítségre van szüksége, a sajátjára és a környezetéjére. Hogy kinél mi az ok, az egyéni. A tragédiát mindenki másban érzi, valakinek elég egy porszem, valakinek a föld is kevés.Kívánom, hogy Ti akik írtok soha ne legyetek boldogtalanok!
Dehogy is rajtuk!!!! A gonosz szomszédon, a főnökön, a mocsok házastárson, a világon, a kormányon, a miniszterelnökön................ mindig-mindig másokon :DDD
Aki manapság boldog, az hülye. Szállj már le a földre és vedd észre a realitást :DDDDDDD
A lényeg a lényeg,mert azok akarnak lenni.
Eszükbe sem jut,hogy akár boldogok is lehetnének.
Szóval ,magyarúl,feketén fehéren.....CSAK RAJTUK MÚLIK:)))
"A káosz szó használata önmagában félreértésekre adhat okot, hiszen mint látni fogjuk, hétköznapi és tudományos értelme nem egészen azonos. A görög szó eredeti jelentése “üresség, semmi”. Csak Arisztotelész munkássága nyomán veszi fel az “összevisszaság” jelentést. Érdekes megjegyezni még, hogy a Biblia magyar (és sok más nyelvű) fordításában a “tohuvabohu” (héberül: zűrzavar) az üresség értelemben jelenik meg (Genesis 1.2).
:DD
Nem volt semmi végig élni és küzdenie,ha ezek után nem lenne boldog azt hiszem nem lenne igazság:)
És hát a fiúról aki elment....neki mást nem is tudtam volna elképzelni.Ez valahogy őt jellemezte.
Ez tetszik:-)
Nekem már az nagy dió lenne,hogy 3 gyerek és a mai napig azt mondom kalapom emelem.
(:DDDDDDD
Köszönöm,virtuálisan el is nyalogatom,de legalább 7 gombóc legyen:))))
Hogy ne legyen off:
Rendkívül BOLDOGTALAN lennék, ha nem oszthatnám ki a jól megérdemelt citromfagyidat :DDDDD. Jó időben, jó helyen, már megint jót mondtál :DDDDDD
A másik topikban már azt sem mertem megemlíteni, hogy ÁTKOZOTTUL finom!!! :D
Gyerekek mellett az önmegvalósítás,felér egy túlerővel szembeni győzelemmel:))))
(nekem még sajnos nem sikerült:D)
További ajánlott fórumok:
- Keserű gyermekkor = boldogtalan élet
- Miért boldogtalan a boldogtalan ember?
- Szerelmes vagyok, de egyben boldogtalan is ..mit csináljak?
- Mikor kínoz a boldogtalanság, de gyenge vagy lépni!
- Jobb egyedül, szegényebben de nyugalomban, mint házasságban de boldogtalanul, idegeskedve?
- Nem tudom, nem boldogtalan-e. Van felesége, de nem egy szép...