Miért beszélnek csúnyán a fiatalok? (beszélgetős fórum)
Egyetértek Veled a sorrendet illetően, én ugyan ezt tapasztaltam.
Azt azonban megfigyeltem, hogy nem minden esetben tudják, egy-egy trágár szó mit jelent. Mondtam is mindkét gyereknek : Az ember nem ejt ki olyan szót a száján, aminek a jelentésével nincs tisztában,így ha használni akarod ezeket a szavakat, legalább vedd a fáradtságot, hogy utánanézz a pontos jelentésének, mert meglepetések érhetnek :)
Én ebből talán a harmadikkal tudok egyetérteni.
Valóban az önismeretet ki kell alakítani bennük, az nem magától jön, s ez a mi feladatunk, a szülőké.
Az utánzás sajnos az nagyon kézzelfogható, hiszen a média árasztja ránk a trágár beszéddel fűszerezett műsorokat.
mert nem tanitották meg, a választékos, beszédet
mert azt hiszik a felesleges gőzt is kiadják a csúnya beszéddel
mert nincs önismeretük, és másokat utánoznak
mert keveset olvasnak, és önpusztitó életet élnek...
választható....
Elsősorban mást sem hallanak a közösségben, meg a filmek is és utolsó sorban a családi környezet is
hozzáárul, meg a haverok is nagy befolyással birnak.
Elsősorban neveletlenek és faragatlanok és azt hiszik az a megfelelő beszéd a drágár szakkifejezések különböző változata, formája. Inkább az oktatási intézményben az illemtant is tanitani kellene nem ártana egyáltalán. Sziasztok.
:DDD bár ez nem vicces,nálunk is így van.
Se a Kisfiam se én nem beszélünk csúnyán,pedig lett volna mit tanulnunk:D
Sőt,nagyon sokszor Rá is szólunk,hogy ez azért már mégiscsak...na...
Igénytelenség.... szerintem.
Amelyik fiatal sokat olvas, színházba, múzeumba, könyvtárba... stb. jár... és szeretettel teli családban él, az nem beszél csúnyán. Ő már egyfajta igényesség szerint él és cselekszik. :o)
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tud főzni a mai fiatalok többsége?
- Olvasok sok forumot, naplot es nem ertem, az anyukak miert tobbes szamban beszelnek a gyerekukrol? Folyt. kov.
- A fiatalok miért nem szeretnek színházba járni?
- Miért kell a tanult fiataloknak külföldön munkát keresni?
- Miért koraérettek a mai fiatalok? Egy 10-15éves lány simán kinéz 25nek!
- Miért beszélnek többes számban az anyukák, ha a babájukról van szó?