Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Miért baj az ha előre készül a babára az ember és vásárolgat? Nem vagyok babonás! fórum

Miért baj az ha előre készül a babára az ember és vásárolgat? Nem vagyok babonás! (beszélgetés)

1 2
2010. nov. 15. 17:50

Hát te tudod mit csinálsz, én sem vagyok babonás, de mi csak az ötödik hónap után kezdtünk el vásárolni. Jó dolog a pozitív hozzáállás, de én a helyedben inkább félreraknám a pénzt és megvárnám az elsö 12. ( vagy még több) hetet.

Egyrészt, nem mindenki esik könnyen teherbe, másrészt rengetegen vetélnek el.

Szerintem inkább folsavval, vitaminnal, orvosi kivizsgálással készülj a terhességre, még akkor is, ha a vásárlás szórakoztatóbb.

2010. nov. 4. 14:05
Amikor terhes lettem nekem is mondták,hogy ne vásároljak semmit az elején,majd csak a vége felé,hát én 4 hónaposan vettem neki bodykat,meg rugdalozót!Amúgy szerintem azért mondják,mert az elején még könnyen elmehet,bár ez a végére is igaz sajnos!De ki tudja,azért jobb lassan beszerezni a baba dolgokat,és nem pedig egyszerre mindent!Persze ha már van pocaklakó!!!
2010. okt. 30. 21:41
Sziasztok! szerintem a babara egyaltalan nem kell keszulni( tapasztalatbol mondom) mert akkor nem sikerul ha nagyon gondolsz ra es csak az jar a fejedben. Viszont ha kicsit elfelejted es masra gondolsz egybol ott lesz a baba a pocakban. En is igy jartam, most 11 hetes terhes vagyok. Ruhakat nem veszek addig amig 8-9 honapos nem leszek. Nem babonabol hanem mert elozo terhessegem mehen kivuli volt, mar vettem par cuccot akkor a babanak es szornyu volt kidobni oket. En ezert nem veszek semmit. De remelem most minden osszejon. Sok szerencset mindenkinek:))
2010. okt. 12. 11:10
Még egy dolog,szerintem mindenki elköveti azt a hibát hogy vesz valamit azt soha nem fogja használni!De hát van ilyen:)
44. bernibebe (válaszként erre: 43. - Anka71)
2010. szept. 30. 14:24
Én sem értek mindennel egyet! Lehet van felesleges dolog de van egy másfél éves keresztgyerekem és tudom mik azok a dolgok amik kellenek és tudom hogy használni is fogom illetve szeretném és látom a keresztgyerekemnél mi az amit esetleg megvettek de nem használták! Ilyen szempontból tudom én mit akarok megvenni és mit nem fogok megvenni!
43. Anka71
2010. szept. 30. 11:26

Én négy hetesen tudtam meg, hogy várandós vagyok. Onnantól vásárolgattam.

Persze, a kolleganőm folyton oltogatott. Mert hogy ő anno amikor várandós lett, kötött egy kis sapkát, és utána elvetélt. Ezért szerinte én is várjam ki a vásárlással a három hónapot.

Aztán harmadik hónapban találtak a vizeletemben pár vörösvérsejtet, ki kellett vizsgáltatnom az okát. Na, akkor kolleganőm megint azzal jött, hogy "látod, korai volt."

Viszont nem érdekeltek ezek a dolgok, és egészséges kislányom született (most 14 éves).

Ja, a másik ,amit imádtam: ne vegyem még meg a babakocsit, mert hátha ikrek lesznek. (bazi kicsi az esélye, nem?)

A saját hugom tette be aztán a kaput, amikor mondtam neki, hogy már mindent megvettünk (5 hónapos voltam akkor). Ő meg benyögte, hogy oké, hogy mindent, de egy dolog van, amit nem szabad a baba születése előtt megvenni, mégpedig a fekhely. Hát, azt hittem, betojok:(

Nevetségesek voltak.

42. Szilvamama (válaszként erre: 41. - TSydy)
2010. szept. 30. 10:41
Igazad van teljesen. Én is összevásároltam mindent, aztán ajándékoztam el, meg dobtam ki :)
41. TSydy (válaszként erre: 39. - Bernibebe)
2010. szept. 28. 23:22

Szia! Én nem babonából, hanem takarékosságól azt ajánlom, előbb nézegess csak és tedd félre a pénzt, mert olyan marhaságokat fogsz összevásárolni amit az életbe nem használsz majd, így csak kidobtad a pénzt. Nem mellesleg pl. a cumi szavatossága is lejár. Cumisüveg pl. lehet nem is fog kelleni (nekem 4! felbontatlan van a fiókban). Ruhát meg ki tudja majd fiú lesz e vagy lány és mikor télen vagy nyáron születik és mekkora lesz? Én az 56-os kombidresszt odaadtam a szülészeten a csecsemősöknek, mert esélytelen volt, hogy a fiamra ráadjam:)

Szóval nézegess, fogdoss meg mindent és tedd szépen vissza a polcra, aztán mire pocakos leszel, addigra el fogod tudni dönteni mi is kell igazából :) Így sokkal több pénzed marad és hidd el lesz helye majd akkor is. Tudom, tapasztalat.

2010. szept. 28. 17:02
Abszolút nem kell azzal foglalkoznod, mit gondolnak mások. Ha nekik nem tetszik, az ő bajuk. Ha a lelkednek jót tesz az, hogy vásárolgatsz, akkor hajrá!
39. bernibebe (válaszként erre: 38. - Ministry)
2010. szept. 28. 16:21
Én meg ha meglátok valamit és megtetszik szeretném megvenni mert mindennel kész szeretnék lenni ha jön! És addig míg a pénztárcánk engedi mert utána a szobára illetve a babára szeretném költeni a pénzt!És ha akkor jön a baba míg nincs kész a szobája de legalább a többi cucca meg lesz addigra
38. Ministry (válaszként erre: 37. - Bernibebe)
2010. szept. 28. 16:15

Valahol majd keresek, bár van mintám.

Én rögtön külön szobába szeretném rakni, de hát az majd úgy is eldől.

Mivel nagyon szeretek alkotni, célszerű lenne korán elkezdenem a készülést, hogy mindennel végezek.

Egyébként gondoltam rá, hogy egyszer megnézem otthon milyen babaruhák vannak, mert lehet, azt nem is nagyon kell vennem.

De a babonáról: lánybúcsún kaptam egy csomó baba holmit, és nem akarom őket csak emiatt kidobni :D

2010. szept. 28. 16:13
De jó és magadtól csinálsz képeket vagy másolod őket mesekönyvből vagy valahonnan? Mi is szeretnénk a gyerekszobát megcsinálni mi most költöztünk be a házunkba mondjuk az első 1évben szeretném ha majd velünk lenne a pici egy szobába úgyhogy kb. 2 és fél évünk van rá, hogy készen legyen a gyerekszoba!
36. Ministry (válaszként erre: 35. - Bernibebe)
2010. szept. 28. 16:07

Most készülünk lakást venni.

Néztem gyerekszoba képeket, szeretném megcsinálni, mielőtt vállalnánk a babát.

Nagyon szeretek festeni, és párom azt javasolta, az előtt csináljam meg, mielőtt állapotos leszek, nehogy a festékkel ártsak a babának.

2010. szept. 28. 16:01
Akkor sok mindenben hasonlítunk Ministry! Nektek is idén volt esküvő, mint nekünk és ti is jövőre szeretnétek ez tök jó! :)
2010. szept. 28. 16:01
Én nem bánnám ha karácsonyra derülne ki hogy baba lesz azt kapnák a nagyszülők ajándékba! :)
33. Ministry (válaszként erre: 32. - Bernibebe)
2010. szept. 28. 15:56
Mi is jövőre szeretnénk babát :)
32. bernibebe (válaszként erre: 31. - Ministry)
2010. szept. 28. 15:51
Jövőre szeretnék teherbe esni nincs időhöz kötve! Miért?
31. Ministry (válaszként erre: 30. - Bernibebe)
2010. szept. 28. 15:49
Mikor szeretnétek babát?
30. bernibebe (válaszként erre: 29. - Bea0124)
2010. szept. 28. 15:44
Ugye? Szerintem sem ezen múlik jön vagy sem a baba
2010. szept. 28. 15:22

Hát tényleg van aki nem vesz,de én is vettem már és soha nem fogom megbánni!!!!!!!!!

Ennyi erővel ne végy semmit amíg a baba meg nem lesz mert ugye bár ki tudja mi történik addig!!

Volt aki 18-24hetesen elvesztette a babáját szerinted ő addig nem vásárolt???

Minden esetre szerintem mindenki maga döntse el hogy vesz-e valamit vagy sem!

Ha a babával lenne valami az úgyse attól lenne mert vettél valamit!

Szép baba várást addig is és amit úgy érzel hogy nem hagyhatod ki vedd meg!Nem fogod megbánni :)

Ja és ha vesz az ember valamit amikor már terhes és elmegy a pici akkor nem az fog neki a legjobban fájni hogy ott marad pl:egy cumi!

28. Szilvamama (válaszként erre: 1. - Bernibebe)
2010. szept. 28. 15:21
Ha nem vagy babonás, akkor nem baj ... :)
27. katus3 (válaszként erre: 26. - Bernibebe)
2010. szept. 28. 14:40
Hozzáteszem,az első 12 hétben még én is korainak tartottam,de utána szépen sorban mindent megvettünk,ami kellett.Sőt... sok olyat is ,ami nem kellett.:-)
26. bernibebe (válaszként erre: 25. - Katus3)
2010. szept. 28. 14:35
Szerintem sem ezen múlik hogy korán vásárolsz vagy sem!
25. katus3
2010. szept. 28. 14:18
Sziasztok! Nekem pont jól jött,hogy elkezdtem vásárolgatni. Mindkét gyerekem koraszülött volt,( nem azért,mert korán vásároltam!)és milyen jól jött,hogy mikor mi már bent voltunk a kórházban,férjemnek csak a kis kádat kellett megvennie!
2010. szept. 28. 13:48

Sziasztok!

Nálunk még nem volt tervben se a pici, mikor anyukám elkezdte kimosni a régi gyerekruhákat, amiket nem használtam, mert ő már nagymama szeretne lenni. :)

Aztán amikor egyik barátnőm állapotos lett, vettem neki pár gyerekruhát, de nem mertem odaadni. Valahol azt hallottam, 3 hónapos korig nem illik ilyesmit adni.

Utána pedig annyira a szívemhez nőtt, hogy már nem akartam odaadni.

És miután páromnak mutattam, az ő hozzáállása is megváltozott a dolgokhoz.

2010. szept. 28. 13:44
Örülök hogy más is gondolkodik így
22. Panka78 (válaszként erre: 20. - Bernibebe)
2010. szept. 28. 13:43

Szóval én azt mondom, ha vásárolni akarsz, vásárolj!

Ezen nem múlik semmi. Legalábbis nem ezen!

Ez szerintem csak azért van, mert akivel sajnos baj történt, elkezdett kombinálni.. mi lett volna ha.. biztos azért lett baj, mert vettem egy rugit stb. stb.

Innen indulhatott minden!

21. Panka78 (válaszként erre: 19. - Panka78)
2010. szept. 28. 13:42

És még akkor is pozitív voltam.. 2 naponta jártam ellenőrzésre, de mikor megláttam valami "cukit" megvettem.

Nagyon akartam a Kislányomat, úgy voltam vele, hogy történhet bármi, nem engedem!!!

És ezzel a pozitív hozzáálással végigcsináltam/végégcsináltuk az egészet:))))

2010. szept. 28. 13:42
Én sem hiszek az ilyenekben nem tudom mások mit vannak így kiakadva
19. Panka78 (válaszként erre: 18. - Bernibebe)
2010. szept. 28. 13:40

Persze, nincs:)))

Azóta a Lányom már 3 éves!!!

Igaz, hogy a 28.héten "majdnem" megszültem, de remek orvosom volt, így a kiírt időpont előtt 2 nappal szültem. Péntek 13-án:)

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook