Miert apad el a tej egyik naprol a masikra es hogyan allithatom vissza? (tudásbázis)
Sziasztok!Nekem egy 6 évesem van.2 évig cicizett.Nem volt gondom szerencsére,de egy régi könyvből olvastam,hogy 2-3 hétig kell szoptatás után fejni.Csináltam,és addigra beállt a mennyiség.Nem javasolták a teáztatást,mert az anyatejben minden(a szükséges folyadékmennyiség is)benne van,és így a serkentés a maga útján halad.Azt hallottam a rádióban,hogy ánizst pirítasz,ledarálod,és napi 1 teáskanálnyit megeszel az segít.Mikor elbizonytalanodtam,ezt tettem,és jó volt.Sok folyadék,szoptatós tea,madártej,nyugalom,és bízz a jó szerencsédben.Valahogy egy percre sem fordult meg a fejemben,hogy magától elapadhat a tejem.Az miattam apad el.Ha pedig megtörtént volna,hát valamiért úgy kellett történnie,és az idegeskedés az,ami biztos nem segít.Ügyesek legyetek,és magabiztosak!
Sok sikert!
ez jó hír :)
és nem lesz cumizavaros attól, hogy a kifejt tejet cumisüvegből kapja meg. Flóra az volt sokszor ezért nem evett rendesen és most már következetesen nem adok neki cumisüvegből semmit. szépen szopizik azóta.
Mára már teljesen helyreállt a tejmennyiség.
A következőket szedem/iszom:
Laktoherb tea napi 1,5 lityó (6 filter)
More Milk kapszula napi 3x2 (aztán pár nap múlva 4x1)
napi 1,5 l almalé és/vagy ásványvíz
napi 3x5 golyó urtica urens majd másnap napi 3x5 golyó ricinus communis (mindegyikből ch5 hígítású, néhány nap múlva lecsökkentem 2x5 golyóra)
sok-sok túrókrém (mert állítólag ez is jó és mert finom :)
napi 1 doboz alkoholmentes sör (ez már annyira nem ízlik)
Nem olcsó ezt mind beszerezni, főleg a More Milk drága, de úgy tűnik 3-4 nap után visszaállították a tejmennyiséget, sőt még több lett.
Napi 3 szopi után fejtem is és eleinte 1-2 óránként szoptattam, minden nyikkanásra mellre tettem.
Akkor is lusta?
Szerintem ha neked nem fáj amikor szopika akkor jól kapja be.
REKAG!
Írod, hogy már óránként szopiztatod....a lánykád kéri vagy te tukmálod rá? Mert hogy lusta,- csak akkor tedd mellre, ha már nagyon éhes, nálunk bejött.
Sziasztok!
Sajnos én is ezzel a problémával küzdök. Az a röhej, hogy 1 héttel ezelőttig rengeteg tejem volt. Aztán hirtelen elkezdett apadni, nem tudom, hogy miért. Mára lett drasztikus a helyzet. Ma már óránként szoptattam. Pár napja szedem a More Milk kapszulát, iszom a szopis teát, még alkoholmentes sört is vettem. Hétfőn megpróbálkozom a homeós bogyókkal is. Az a gáz, hogy a kislányom elég lusta szopi téren, és ha nem dől a szájába akkor lusta szopizni. :( Esetleg van még valami ötlet, hogy mit próbáljak meg? Nem szeretném tápszerezni.
igyál sokat, csipkebogyo tea nekem nagyon bevált!
És a tojásos ételek! Tojásos nokedli!!
Én 16 ill 17 honapig szoptattam!! Ne diétázz!!
Ne idegeskedj! És sokszor tedd cicire!!!
Az én kisfiam a három hónapos oltás után aluszékony lett, és mire rájöttem, hogy az addig jól szopó baba alig eszik, már alig volt tejem. Elkezdtem 2 óránként etetni, mindig egy mellből, hogy teljesen kiürüljön, és még fejtem is ,bár nem nagyon volt mit.(Az éjszakai szoptatások után is.) Fontos, hogy ha lehet, éjjel is szoptass. 3 nap alatt visszaállt a tejtermelés, hat hónapig csak anyatejet kapott, és utána is még sokáig szopott. A folyadékfogyasztás is nagyon fontos.
Sok sikert!
Én lázas voltam 2 napig, utána el is apadt a tejem. Hiába ittam "tejfakasztó" teát, szopogattam homeopátiás bogyókat, ittam alkoholmentes sört, nem jött vissza!
Sajnos...
Nekem akkor apadt el amikor átestem egy hányós betegségen, s nem nagyon maradt meg bennem semmi... Még a vizet is kihánytam :-( A kisbabám viszont remekül kitartott az ő imádott cicikéje mellett, mert nem fogadott el helyette semmit, még az előzőleg lefejt, fagyasztott anyatejet sem! Inkább elaludt éhesen, és éjjel többször ébredt, mint szokott. Valami biztos csurrant-cseppent neki, mert megnyugodott. Másnapra már lett egy kevés, harmadnap pedig visszatért a régi mennyiség. Persze ehhez az is kellett, hogy én is jobban lettem és ittam-ittam-ittam, hogy legalább a folyadékpótlás rendben legyen.
Kitartás, nem szabad feladni!!!
Ami még nekem segített a szoptatós teán kívül: a homeopátiás Urtica Urens.
tényleg a rántott levesek is csodákra képesek.
Nekem ajánlották a köménymag levest is,de azt nem próbáltam.
További ajánlott fórumok:
- Számítógép asztala háromnegyed része elfeketedett. Hogyan állíthatom vissza?
- Facebookon a kedvenceimet elrejtettem, hogy ne lássák, de én sem találom, hogy állíthatom vissza?
- Firefox új verziója lelassítja a gépet?Hogyan állíthatom vissza a régit?
- Ha az Excel táblázatomat átírva elmentettem, hogyan állíthatom vissza a régi táblázatot?
- A képernyőmet valahogyan felnagyítottam, és eltünt az, ahová a keresendőt be tudom írni! Hogyan állíthatom vissza? Mit nyomtam meg?
- Ha törlik az előzményeket, akkor az már nem állítható vissza sehogy? Szóval annak annyi?