Mi tegyek ha ugrál a mosógép? (beszélgetés)
Koszi, en is orulok :)
Mar hivtak is a szervizbol hogy vinnek a gepet :)
Mondtak hogy ha nincs megfelelo termek a boltban, akkor visszaadjak a penzt es vehetunk barhol.
Fogalmam sincs, de gondolom, értékben megfelelő más tipust választhattok.
Az üzletben úgyis megmondják.
Azt irtak hogy csereutalvanyt allitanak ki, amit az uzletben bevalthatunk.
Ezt a tipust mar nem forgalmazzak, ilyenkor mi a helyzet?
Még mindig várunk.
Lehet hogy ezen a héten már nem fognak jelentkezni :(
Viszont másik fórumban azt írták hogy van akinek csak a 60%-át fizették vissza az eredeti árnak, pedig még garanciás volt a gép.
Ez hogy lehet? Én ilyenről még nem hallottam.
Kiállítottad a saját ostobaságodról a bizonyítványt. Meg a jóindulatú segítőkészségedről is.
Gratulálok.
Szia,
végre ma reggel telefonált a szerelő, hogy mondjam el mi is a gond, mert írja a jegyzőkönyvet.
Aztán most várakozás...
Szia!
Mi újság, mit intéztetek? Szerintem menjetek be az üzletbe személyesen, ahol vettétek és ott intézzétek el, hogy kicseréljék vagy visszaadják a pénzt.
Hétfőn a szerviz egész nap nem vette fel a telefont, így hívtuk a gyártót, azt mondták hogy ha pár napon belül nem jelentkeznek akkor hívjuk őket és intézkednek.
Még aznap jött a szerviztől egy e-mail, kérték az elérhetőségeket, azóta sem hívtak.
Tegnap szóltunk a gyártónak, de minden ügyintézőjük foglalt volt, visszahívást ígértek.
Szerintem nyugodtan írd meg, hogy jogászhoz fordulsz, mert már a szerviz 4 alkalommal próbálta megjavítani, 3 helyszíni (most nagyon kár, hogy ez nincs beírva!) és 1 elvitel.
Még ha nem így van is, akkor is megfenyegetheted őket. A jogász segítségével fogsz beadványt benyújtani a fogyasztóvédelemhez.
Egyébként idézz nekik a Polgári Törvénykönyvből: 2013.évi V. törvény:
"3. Termékszavatosság
6:168. § [Termékszavatossági igény]
(1) Vállalkozás által fogyasztónak eladott ingó dolog (ezen alcím alkalmazásában: termék) hibája esetén a fogyasztó követelheti a gyártótól, hogy a termék hibáját javítsa ki, vagy - ha a kijavítás megfelelő határidőn belül, a fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges - a terméket cserélje ki. A termék akkor hibás, ha nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
(2) Ezen alcím alkalmazásában gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója.
(3) A gyártó mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy
a) a terméket nem üzleti tevékenysége vagy önálló foglalkozása körében gyártotta vagy forgalmazta;
b) a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető; vagy
c) a termék hibáját jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazása okozta.
(4) Csere esetén a kicserélt termékre, kijavítás esetén a termék kijavítással érintett részére vonatkozó kellékszavatossági kötelezettség a gyártót terheli.
6:169. § [Közlési és igényérvényesítési határidők]
(1) A fogyasztó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.
(2) A gyártót a termékszavatosság az adott termék általa történő forgalomba hozatalától számított két évig terheli. E határidő eltelte jogvesztéssel jár.
6:170. § [Termékszavatosság tulajdonosváltozás esetén]
A termékszavatossági jogokat a termék tulajdonjogának átruházása esetén az új tulajdonos érvényesítheti a gyártóval szemben."
Ne hagyd annyiban, szerintem ez már nem szerviz kérdés!
Fenyegesd be őket a fogyasztóvédelemmel és másold be nekik, amit a jótállásról a múltkori linkben találsz meg a cseréről.
De ha gondolod, utánanézek jogszabálynak, hogy arre hivatkozva írj nekik, hogy amennyiben nem hajlandóak egy működőképesre cserélni vagy a pénzt visszaadni, akkor még kártérítést is kérsz!
Annyit irtak hogy vegyuk fel a kapcsolatot a szervizzel bevizsgalas miatt :(
Mar megint szerviz, elegem van :(
Most várni kell a válaszukra.
Szerintem ezen a héten ebből már nem lesz semmi.
:D
De is merős! Pont mint nálunk gyerekkoromban :DD
Írtam nekik e-mailt, most kérték a számla és a garanciajegy másolatát.
Eddig jutottam.
4-szer volt szervizelve, ebből 3 helyszíni, 1-szer elvitték, de csak utóbbi van beírva a garanciajegyre.
Ez ugye nem lesz baj?
A rögzítőcsavart nem árt kiszedni.
De a másik nélkülözhetetlen dolog, hogy érzékeny vóglival be kell szintezni. A lábak kis mértékben állíthatók, ki kell vízszintezni rendesen. Mindig, ha felmosol alatta, eltolod, stb...
Mikor kicsomagoltuk a gépet, az első volt az összeszerelési útmutató elolvasása, így nyilván ki vannak szedve a rögzítőcsavarok.
Köszönöm a tanácsokat.
További ajánlott fórumok:
- Mivel érdemes a mosógépet tisztítani?
- Nektek szokott a mosógép mosópor-öblítőszer adagolója penészesedni? Mit lehet ellene tenni?
- Mit tegyek, hogy ne legyen dohos szagú a ruha a mosógépben?
- Zanussi mosógépem nagyon ugrál mosás(centrifugálás) közben. Mit csinálhatnék?
- Valahol kifolyik a víz a mosógépemből, minden eláztatott. Mit tegyek?
- Ugrál a mosógép