Mi számít német nyelvben alapszintnek? (tudásbázis)
Azt tudom, hogy német nyelvterületen az A2 szintnek megfelelő tudás a jelenidő, felszólító mód, Präteritum, Perfekt, alany-, tárgy- és részeseset, ill. az ezt vonzó előljárószók, meg talán a KATI szórendű összetett mondatok.
De linkelek egy honlapot, ott vannak tesztek, az alapján be lehet saccolni, kb. mennyi az annyi:
Oldalt vannak az Online Übungen felirat alatt a szintek és a hozzájuk tartozó feladatok.
Jah, még annyit, hogy egy általános érettségi a B1 szinten van, és ez (a megfelelő szókinccsel) már tökéletesen elég a kommunikációhoz. Egészen addig, míg bírósági levelet nem kap valaki... :)
De pl. az A1 szint az kb. szóban annyit vár el, hogy "ich essen Fisch".
Legalább... :)
Egy elég átlagos megyeszékhelyi szakközépiskolába jártam, és mégis majdnem az összes nyelvtani dolgot vettük, ami Zertifikat Deutsch B1 szintnek felel meg.
Az alapvető különbség mondjuk a szókincsben volt, mert az iskola elég keveset adott.
Én 1999-ben érettségiztem, igaz, nyelvből nem, de ami akkoriban az érettségin szerepelt (szóban és írásban), az már inkább középfok, ha csak a tudásszintet nézem.
Szora pontosan en sem tudom megmondani, de eszrevetelem szerint (es ez most nem csak a nemet nyelvre ertendo), ameddig az embernek el kell jutnia a kozepiskolai nyelvoktatas kovetelmenyeihez igazodva, az az alapszintnek legalabb megfelel.
Gondolom te is voltal kozepiskolas, szoval ezt nyilvan fel tudod merni.
Magyarul sem tudom leírni :DDD
Amikor kölcsönösen megértitek egymást.
További ajánlott fórumok:
- Főnevek magyar nyelvben nem ragozva a végén ABC sorrendben!
- Melléknevek magyar nyelvben, nem ragozva a végén, ABC sorrendben!
- Német nyelvben a bringent és a holent mikor ideálisabb használni?
- Mennyit lehet keresni pl.németországban alapszintű munkával?
- Hogyan használjuk német nyelvben a névelőket?
- A YouTube-on miért nincsenek olyan videók, amelyekkel alapszintig meg lehetne tanulni?