Mi lesz a hitellel, ha meghalt a hitel felvevője? (beszélgetés)
Értem. Akkor viszont tényleg csak akkor költözz át oda, ha leveszik róla a jelzálogot, mert ha nem tudnak a tesódék fizetni, mindketten az utcára kerültök. Ennél akkor már jobb, ha kiadjátok valami normális embereknek.
Akkor tényleg kérdezd meg a bankot, hogy ha előtörlesztesz, leveszik-e az egyik házról a jelzálogot.
Nem lehet átterhelni,hiszen a tesómén amit megvettek azon is rajta van. Érted? Anyujéké lett másodiknak felajánlva.Úgy adtak hitelt. Még az a lehetőség van,hogy én eladom az enyémet,mert az apujé jobb állapotú,és abból kifizetem tesómat,és hátha leveszik akkor az apujéról a jelzálogot,ha tesóm belefizeti a hitelébe amit tőlem kap. Így ő is jól járna,és nekem is lenne egy jobb minőségű házam.Nem tudom meg kell kérdezni a banktól,hogy ha belefizetsz egy nagyobb összeget a hiteledbe ,leveszi e a jelzálogot az egyikről. És melyikről? Mert nem akarok úgy járni,hogy tesómék véletlen nem tudnak fizetni,és fedél nélkül maradunk.
Arra mondtam, h. övé a hitel, ha Te lemondasz az örökségről.
Az albérlettel kapcsolatban: csak úgy lehet megcsinálni, ha rendszeresen ellenőriztek mindent, hogy ki lett-e fizetve.
Ha viszont nem lakik benne senki, mit csináltok vele? Vagy átterhelni a hitelt a tesód házára, és eladni az üresen álló házat?
Van benne rizikó, az tény, de ha mindig elkéritek tőlük a befizetendő csekket, és ti fizetitek be, akkor talán... Viszont könnyítene a helyzeteteken.
Fél tesóm az albérleztetéstől. Mi van ha ránkhagy valami ember egy csomó rezsit? Én kiadnám,de ebben egyet kell érteni:(
Senki nem lakikott. tesóméknak,és nekünk is van saját háza,meglévő frankhitellel. nekünk kisebb,mert régebben vettük aránylag saját erőböl. Tesóméknak anyujék így segitettek,hogy adták fedezetnek a házukat. Csak közben mindketten meghaltak . tesóm fizeti szépen a hitelt azzal nincs gond egyenlőre,de sajnos bármi jöhet. Nem szeretném csak tesómmal visszafizettetni a hitelt,hiszen közös az örökség is.
És most maradt valaki abban a házban? A testvéredék ott laknak vagy csak meg lett terhelve a ház? Mert ha nem lakik benne senki esetleg ki lehetne adni albérletbe, a hitel visszafizetésére pedig részletfizetést kérni.
Akkor azt el sem lehet most adni, amíg meg van terhelve! Akkor viszont ha Te le is mondasz mindenről, a tesódnak a ház fejében ki kell fizetni a 116 ezret, ha jól gondolom.
Hát annyit nem öröklök. A ház kb 6-7 milliót ér. A hitel pedig csak 116 ezer. De ezt is csak ki kell csengetni. És mostani helyzetemben ez is sok:( Igen nehéz eladni most a házat,főleg így hogy tesómék hitele miatt azon is jelzálog van sajnos 2025-ig:( Mókuskerék.
Részvétem!
Neked kell eldöntened, hogy visszautasítod-e az egész hagyatékot, vagy örökölsz-e annyit, hogy abból ki lehet egyenlíteni a felvett hitelt.
Itt minden mérlegelés kérdése!
Ha pl. örökölsz egy 40 milliós házat, és a hitel 1-2 millió, akkor meggodolandó! Bár kérdéses, hogy mondjuk most egy házat el tudsz-e adni!
Részvétem
Ha jól tudom, 20 millió forintig nincs örökösödési illeték egyenes ágon.A hagyatékin pedig megmondják, mekkora az örökölt rész és mekkora az örökölt adósság.Így pillanatokon belül el lehet dönteni, megtartod-elfogadod, v elutasítod az örökséget.Igen, a legtöbb ilyen kártyához fizettetnek biztosítást is.Nézz utána, mert ha így van, akkor csak a biztosítójával kell lerendeztetni.Sok szerencsét!!!!
Az hogy ki hova megy,sajnos senkit nem érdekel...
Ilyen az örökség,nem csak a vagyont lehet megnyerni,hanem a hitelt,adósságokat.
Ja, és menjek az utcára lakni 1.5 millió Ft adósság miatt!:( Mozgássérülteknek sincs kedvezmény? Egyáltalán 70 éves kor fölött hogyan adhattak biztosítás nélkül anyukámnak hitelt!?
A hagyatékin vissza kell utasítani az öröklést,így nem örököl se vagyont,se hitel,így nem is hajtható az be!
Egyeneságon öröklés után nem kell illetéket fizetni,csak akkor ha az elhunyt éllettársára,testvérére illetve másra hagyja vagyonát.
Sajnos tudom,nemrégen voltam kislányom édesapja hagyatéki tárgyalásán....
Na én is így tudtam. Köszi:O)
Nincs örökösödési adó asszem 10 millió alatt,ha jól emlékszem.
Szegény édesapád ezek szerint cirka 20 napig élt még a diagnózis után. Akkor ez ugyan olyan gyors lefolyású volt, mint én apukámnál. :(
Nagyom sajnálom, fogadd őszinte részvétem!
(Egyébként jól mondják a többiek, vagy öröklöd az adósságot is, vagy lemondasz az örökségről, és akkor a tartozástól is megszabadulsz.)
Szia nekem 1 eve halt meg az apukam neki is volt hitele de bevolt biztositva es igy a biztosito fuzette ki es nekunk levolt a gondunk rola :)
Szia, fogadjátok részvétem. Egyetértek Wenszy hozzászólásával, annyiban kiegészíteném, hogy a pénzintézet nem hiszem, hogy elengedi méltányosságból a tartozást alap esetben, talán akkor ha már semmilyen más járható jogi út nincs, vagy eredménytelen... (fizetési meghagyás, végrehajtás). Először be lesz jelentve hagyatékhitelezői igényként, amely be fog kerülni a közjegyző által készített úgynevezett teljes hatályú hagyatékátadó végzésbe, amiben az is szerepelhet (de a banknak nem kötelessége), hogy a tartozás rendezése végett megállapodást lehet kötni a bankkal(Részletfizetést). Tanácsom, megpróbálhatjátok a méltányosságot, mert nem vagyok tisztában a részletekkel...milyen összegű a tartozás, miből tevődik össze (tőke, késedelmi kamat, ügyleti kamat). Szerintem a kérelemben jelezzétek mindenképpen fizetési szándékotokat, és kérhettek részbeni tartozás elengedést is...( pl.: csak a késedelmi kamatra). De őszintén mondom nem fűzök hozzá sok reményt, hogy bármilyen tartozást el fog engedni a bank. Remélem segítettem. Üdv.
Nekem apósom halt meg tavaly. Most volt meg a hagyatéki. Anyósom örökölte az autót a hitellel együtt.
Viszont örökösédi adó már tényleg nincs. De van olyan dolog, ami után kell illetéket fizetni, nálunk például a traktor után kell sokat.
Lehet hogy én is ezt teszem.Vélgül is minden közmű jól reagált. A t home ,hiába van hűségidő ilyen esetben ingyen elviszi a cuccot. Azt hittem azért is fizetni kell,mivel nemrég kötöttünk új hűséget apunak.
Gondolom család vagy a kezes örökli..
Nekem 10 éve halt meg valakim, és a halála után derült ki az áruvásárlási kártyája, amin hitel volt... A bank nem tudom hogyan, de engem is megtalált... A bátyjám egy nagyon agresszív hangvételű levelet írt nekik, hogy az extraprofitjukból nem fogják megérezni, ha nem kerül vissza a hitel összege...
Még ők kértek elnézést, hogy zaklattak, de vissza utasították a hangnemet... Azóta sem kerestek engem...
A római jog szerint (ha emlékezetem nem csal): viseli terhét, húzza hasznát...
Van egy mondás: a bank akkor ad kölcsön esernyőt, amikor süt a nap, és akkor kell visszaadni, amikor esik az eső :(
Van amikor elengedik...ritka esetben...
sajnos még nem törölték el csak szó volt róla! ami elég gyalázatos dolog szerintem!
További ajánlott fórumok: