Mi lehet a kezemmel? (tudásbázis)
sziasztok, nekem is van szép kis ekcémám, és mivel terhes voltam most pedig szoptatok, nem használhatom a megszokott kenőcsöket. Lassan egy éve nem múlik, sőt, szörnyen néz ki (tényleg). Halicar nem jött be, Exxema se, magán bőrgyógyásznál is voltam, az ő gyógyszertári készítménye se. Már nem mosogatok, nem mosok (baba mellett elég nehéz így:S)kézmosásra is a babafürdetőt használom (doki javaslatára).
Nincs oötletetek az elmulasztására?
Számlákat bögyörészed itt??
Mire gondolsz??
Igen, ez is jó, ezt is kaptam, a Flucinarba alumíniumot kevertek, és sokat használt, meg karbamidos kenőcsöt...
De hosszútávon nekem személy szerint az alkcema vált be...
Szia!
Nekem ugyan ezek a tüneteim amit leírtál: kis vedvességgel teli hólyagocskák, eldurran, aztán kiszárad a bőr, és képes vérzésig kirepedni a bőröm. Sajnos ez 100%-os ehcéma, és a Flucinar kenőcsöt használom rá amit a háziorvos is fel írm mert vényköteles. Éjszakára bekenem vele, leragasztom a területet sebtapasszal hogy ne menjen le róla, és 2 nap alatt hejre hozza mintha misem lett volna ott. Ez tényleg a háziasszonyok ehcémája, mert nekem is akkor jön inkább elő ha sokat mosogatok, és mostmár teljesen mindeggy milyen antiallergén a mosogató, a kezemnek tök mindeggy. Csak a flucinar segít.
Az Alkcema egyébként kimondottan az ekcéma kenőcse, még a nevében is benne van... És úgy írom le, hogy valóban kitűnő kenőcs...
Néha-néha előfordul, ha valami nem tetszik a bőrömnek, akkor kipirosodik, begyullad, majd kiekcémásodik, és bekenem vele, és már pár óra múlva eltűnik a piros folt is, és megszűnik a kegyetlen viszketés...
Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok. Így már nyugodtabb vagyok, hogy egyértelmű a kínom.
Köszönöm a leírt kenőcs neveket is, megpróbálom, mert dokihoz most május közepéig nemigen jutok el a munkám miatt.
Én hosszú évek után kigyógyultam az ekcémából...
Mellesleg nagyon jó kenőcs rá az Alkcema... Kitűnő,tényleg...
Nem hordok gyűrűt amúgy.
Bakker, én is gondoltam, hogy ekcéma, de nekem még az nem volt, ezek szerint most van:(
Amúgy ha bőrdokihoz megyek, véglegesen meggyógyítható? Mert bár fizikai munkát nem végzek, viszont tény, hogy sokat "pacsálok", főzök, közben kezet öblítek, egy nap rengetegszer.
Nekem a gyűrű alatt is képes simán kör alakban ekcémásodni.
amit a topikindító leírt, egyértelmű ekcéma, ez 100%
Hááát... bőrgyógyásznak feltétlenül meg kellene mutatni, Ő biztosan - pontosan fogja tudni...
De lehet száraz ekcéma, amit háziasszony ekcémának hívnak...
:)
EKCÉMA!
:)
Semmi baj, bőrgyógyász.
Jobb kezem középső ujjának az egyik oldala:Apró kiütések jönnek rajta, nem piros, hanem olyan színűek, minta bőröm.
Baromira viszket. Vakarom (ma pl. félálomban elvakartam). Nedvedzik, aztán baromi száraz lesz ott a bőr. Kirepedezik, és fáj ezután.
Zsíros kenőccsel bekenem, akkor pár napig jó, és az egész műsor kezdődik elölről, apró kiütések, stb...stb... Kb. olyan heti periódusban.
Csak az egyik ujjamon.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet ismerkedni a Hoxán, keresgélni a tagságban?
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- 4-betűs értelmes szavakat írj csak egy betűt lehet meg változtatni
- Betörtem a kezemmel a tükröt. Az egész kezem tiszta vágás, nagyon fáj. Mit fognak vele csinálni?
- Normális, hogy nem érzem forrónak a palacsintát, amikor megfordítom a kezemmel?