Mi lehet a gond? Nem hall a másik fél, ha skype-on beszélünk! (tudásbázis)
Itt vagyok, a kjépet természetesen látom és mintha láttam volna, de melyik "menüponton" belül?
A keresztneved elárulod? ;)
start menü, programok listában semmi olyan nincs, ami Realtekkel kezdődik vagy végződik vagy a közepén van a realtek?
lécci gondosan olvasd át a listát..
amúgy nem rinyált, hogy már fel van telepítve, a telepítés közben? csak simán felment?
Ne haragudj, igazad van. Erről majd később, enm létfontosságú.
A másikat is telepítettem, újra is indítottam, mert kérte, és még mindig nincs ikon:(
Ilyenkor mi van?
A Realtek a kis hangszóró? Mert még csak az van telepítve, és újraindítottam most, de nincs ikon:(
Most telepítem a másikat is.
ja, hogy hogy orvosoljuk, hát alapból fogalmam nincs, hogy a géped típusának (pontosabban az alaplapnak, és az azon levő beépített hangkártyának - tudod, aminek a színes kimenetei vannak hátul, mert annak bizony alapból szólni kéne -) fel vannak-e telepítve a driverei.
ugyanis nincs driver, nincs eszköz. mintha ott se lenne.
ezért most letöltötted a drivert, és feltelepítetted, bár fogalmam nincs, hogy
a. kérdezett-e a telepítés közben valamit, miket írt ki, mert csak annyit írtál, hogy "kész"
b. újraindítottad-e azóta a gépet.
"hogy nem szól az alaplapi hangkártya sem befele, se kifele,
az előlapon levő aljzatok közül pedig csak a kifele hang működik."
nem tudom szebben mondani..
jajj, mi az, hogy a "gépemen"? van egy gépen kismilló alkalmazás, hova "oda"? a böngészőbe? (internet explorer, firefox, opera?) és ha igen, a jobb sarkába? a kezdőlapnak? a kedvencekbe?
vagy az asztalra került? vagy a media playerbe?
iszonyú sok program van egy gépen. ne felejtsd, én nem látom, amit te látsz. próbáld meg légyszi körülírni, milyen ablakba lett "oda" a crawier, pl milyen színű a kerete, mi van az ablak fejlécében, stb, hogy legyen valami fogalmam, miről beszélsz..
hogy mi a gond?
hogy nem szól az alaplapi hangkártya sem befele, se kifele,
az előlapon levő aljzatok közül pedig csak a kifele hang működik.
eddig azt hittem, ez a gond. persze nekem nem gond... ;)
a másik is fellehet, az érdekelne, hogy feltelepült-e az a szoftver, aminek a kis narancssárga hangszóróikonját kellene látni a jobb alsó sarokban.
lehet, hogy csak azután jelenik meg, miután újraindítottad a gépet.
ha feltelepült egyébként, akkor a start menü, programokban is ott kellene legyen.
onnan kéne kinyitni és megnézni a vezérlőfelületet, illetve ha a telepítés után már újra lett indítva a gép, akkor a HÁTSÓ zöld kimenetet kipróbálni, hogy jön-e rajta a hang (a fülesbe. a mikrofont nem kell bedugni).
Realtek fent.
Köv. lépés?
A másikat is?
Letöltöttem mindkét exe-t.
Először futtassam akkor a Realteket?
Ja, elárulod, mi a gond és mit csinálunk most? :)
Szia!
Egész délelőtt ne voltam itthon, igyekszem ...
Ja, 1 kérdés, a Google helyett Crawier lett a gépemen, ez attól van, amit letöltöttem?
Hogy tudok oda google-t tenni?
bocsi, ebédeltem.
szóval
itten van kékkel egy lista, kattinst a "Driver - Audio" ra.
odaugrik az oldal egy másik részéhez.
ottan van két dolog, tölstd le mind a kettőt.
Microsoft Windows XP SP2 Universal Audio Architecture Update (Q888111)
meg
Realtek High Definition Audio Driver
Realtek HDA
A gép:
HP Compaq dx2200 MT
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet csak úgy szeretni valakiből, mi történhet egy szép szerelemmel, melyben mindketten azt hittük, a másik a nagy Ő?
- Ha tetszik valaki és közben lehet, hogy a másik a saját neméhez vonzódik... hogy bizonyosodsz meg róla?
- Hogyan lehet "foglalttá tenni" a mobiltelefont, ha nem is beszélünk senkivel?
- Lehet hatékonyan nyelvet tanulni skype-on keresztül, vagy más hasonló módon?
- Segítsetek a skype-on hogyan lehet eltüntetni a naplózott beszélgetéseket?
- Hogyan lehet kitörölni a Skype-on az előzményeket?