Mi lehet a film címe? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nem filmről kérdezek, hanem könyvről, amelynek sajnos sem az íróját, sem a címét nem tudom. Sok-sok évvel ezelőtt olvastam, annyi biztos, hogy magyar író írta.
Valamikor a 2. világháború előtt, alatt játszódik, részben Budapesten, részben vidéken, fiatal, 16 - 17 éves fiókról, a családjukról. A történetből arra emlékszem, hogy az egyik fiú családjánál szolgáló lány teherbe esik és hogy szégyen ne érje a család úgy határoz, hogy az anya azt híreszteli, hogy terhes lett, de szégyenli, mert hogy már majdnem felnőtt fia van és egyébként is nehezen viseli a várandóságot, a szolgáló lánnyal vidékre költözik. Így is tesznek, az apa és a fiú otthon maradnak, az anya és a valóban várandós szolgáló elutaznak valami kis faluba addig, amíg meg nem születik a kicsi. A fiúnak is ezt mondják, ő is úgy tudja, hogy kistestvére lesz és egy alkalommal, meglepetésből a barátjával leutaznak falura, meglátogatni az anyját. A fiúk rájönnek, hogy mi a helyzet, hogy itt csalás van a baba várás körül, de ez a felfedezés még hasznára válik az egész családnak, mert a szolgáló lány barátját keresik valakik (rendőrök, ellenállók ... sbt) A végén minden egyenesbe jön.
Ez a könyvnek csak egy szegmense, kiterjedtebb történet. Ha ebből a zagyvaságból valakinek rémlik valami, kérem jelezze !
Sztem is ez a film.
Elég kemény...
További ajánlott fórumok:
- Regisztrált valaki olyan oldalra ahol online filmeket lehet nézni, de kérik a bankkártya számot és azt ígérik, hogy nem kerül semmibe?
- Mi lehet ennek a családi filmnek a címe?
- Mi lehet ennek a filmnek a címe?
- Madonna film, mi lehet a címe?
- Valaki tudja mi lehet a film címe?
- Tudja valaki, mi lehet ennek a filmnek a címe?