Mi lehet a baja a virágomnak? (tudásbázis)
Sziasztok, én is szeretnék kérni egy kis segítséget. Olyan problémám van, hogy a maranta (nyílgyökér) növényem leveleinek a fonákján elkezdett eltűnni a szép élénkpiros szín kezdve a főértől. Tudja esetleg valaki hogy ennek mi lehet az oka?
Köszi előre a segítésegt
A virágod valóban egy nyílgyökér. Elvileg nagyon kényes. Hát én ezt megcáfolom neked. :) Az enyém abszolút nem igényel semmi különleges gondozás. Locsolom mikor már nem nedves a talaja, nedves kavicsokat teszel a tálkájába és az biztosítja neki a megfelelő párát. Vagy jó még amit írtak előttem is, hogy naponta kicsit spricceled. Én mondjuk többféleképpen is párásítok. De az más, mert nekem egy mini dzsungelem van a lakásba. :)( Akit érdekel megnézheti a naplómat :))
Annak idején amikor megvettem ezt a virágot én is kicsit kételkedtem benne és azt hittem nem lesz hosszú életű nálam és láss csodát akkora már, hogy lassan lenő a polcról :) Folyamatosan hozza az új leveleket.
Ha folyamatosan nedvesen tartod a földet és valamilyen módon párásítasz neki, akkor meg fog állni a száradás. :)
Szerintetek a kép alapján a száron azon a két helyen az száradás jele? Megmenthető még talán? Mert ha nem, vagy nagy rá az esély hogy nem, akkor gyorsan levágjuk és szaporítjuk, mielőtt az egész virágot "elveszítjük".
Párásításra pedig kitalálunk valamit.
Nem is tudom hol vettük,már rég volt.szerintem 100Ft-os boltban biztosan kapsz.
De van egy ötletem,ha kiürül valami tisztítószered ami pumpás pl: ablaktisztitó Clin,vagy CIF jól kimosod és tökéletesen megfelel,míg nem veszel:)
Arra hasonlít,keress rá :)
Nagyon páraigényes és megbarnul,lehullik a levele a száraz levegőtől
Pletyka félének tűnik.
Szerintem az egyik ág ahol látszik a száradás vágd le és tedd vízbe,biztosan kigyökeresedik és tudod szaporítani.
Kedves ki virágnak látszik:)
Akkor hozzáér a szár a cseréphez,azért szárad.
Ültesd át,hogy ne érjen hozzá.
További ajánlott fórumok:
- Beteg a cicám, sokat hány, tud valaki segíteni, mi baja lehet? Aggódom!
- Mi baja lehet az orchideámnak?
- Mi lehetett a baja az LCD TV-nek?
- Lehet baja a nyuszinak, ha egész nap ég a villany, ahol van?
- Mennyire lehet tartós az a kapcsolat ahol azzal próbája magához láncolni egy nő a pasit hogy terhes lesz?
- Mi a legnagyobb gondod? Mindenkinek lehet búja, baja