Mi baja lehet a díszhalamnak? Fejjel lefelé van reggel óta a vízben, alig mozog. (tudásbázis)
mi 2 hetente az aksi aljából szívunk le csővel :)
Klórtalanító helyett pár napos poshadt víz is jó :D
Most tartunk garnélákat, ha beteg hal van, megeszik :( Nekem nem volt szívem megölni őket, így legalább megoldják helyettem :)
Zöld neonok lehettek... Azok szépek.
50 liter alatt szerintem nem érdemes, ott már szépen beáll úgy az egyensúly (felszereléssel, algaevőkkel, harcsákkal), hogy akár jó fél évig hozzá sem kell nyúlni. Pár növény sem árt bele, de jól kell választani, mert van, amit imádnak "lerágni" a halak. :) Mi mindig csővel engedtük le a vizet. előtte halak, növények tálba, aztán a végén a kavics másik tálba,így kimosni az üveget, kavicsot, tiszta vízzel a növényeket. Ja, és még klórtalanítót is használtunk, nem szeretik a csapvizet. :)
Én elkülöníteném a beteg halacskát, mert ha vmi fertőző baja van, a többiek is elkapják.
Hali!
Nekem is ezt csinálta az arany halam,másnapra meghalt.:(
Nem jó, ha ilyen sűrűn cseréled a vizet! Elöbb elpusztulnak tőle a halak, mert nagy trauma nekik. Csak a víz 1/4-ét cseréld le 2 hetente, az egészet 5-6 havonta :)
Én utálom a csigákat, de van algaevő hal, abból vegyél kettőt, vagy üveg garnéla rákból párat, nagyon szép tisztán tartják az aksit :)
Nincs mit. Ne vegyél sokat, elég 1, max 2. Viszont, ha a csiga megdöglik egyből büdösödik és tényleg nagy fertőtlenítésre van szükség!
Nekem akkor azt tanácsolták, hogy csak ecettel mossam az akváriumot, mert attól nem lehet bajuk. Bár ezt is jól ki kell mosni. És a kavicsokat is mindig átfőztem.
Már 4 éve nincs akváriumom, de több vele a gond, mint gondolná az ember.
További ajánlott fórumok:
- Ki mikor ébred reggel? Mennyi időt fordítatok magatokra, hogy elfogadható fejjel lépjetek ki az utcára? ( nőkre gondolok)
- Fejjel lefelé ültetett paradicsomot próbálta már valaki?
- A 30 hónapos kisfiam fejjel lefele tart minden könyvet mikor olvasni akarja.Szerintetek ez probléma?
- Fejjel lefelé?!
- A Nasivin orrspray-t minden alkalommal fejjel lefele meg kell tölteni, vagy csak az eslő alkalommal?
- Gyógytorna fejjel lefelé