Mi alapján osztályoznak a tanárok? (beszélgetés)
Megértelek, mi is voltunk ilyen helyzetben.
Akkoriban kérdeztem tanárnő barátnőmet (miután a lányom kémiából 4,1 átlaga hármast (!!) kapott.
Barátnőm azt mondta, hogy a tanárt semmi nem kötelezi, hogy az átlagot figyelembe vegye:((
Ami azért érdekes, mert akkor az egész éves saját munkáját is lábbal tiporja, szerintem.
(Mi már túl vagyunk, egyetemen van a lány, de azért kedvem lett volna párszor berongyolni a gimnáziumba is.)
én írtam, h lehet, hogy flegma.
de kérdezd meg a tanárt, az a biztos.
Ez az átlag számítás nagy csapda szerintem (önmagában az osztályozás is, de azt ugye muszáj). Akin 4.8 az ugye kapott időnként rosszabb jegyet is, vagyis a teljesítménye nem volt mindig ötös. Tanártól függ hogy mi alapján mikor kinél merre billen a mérleg. Ha a te lányod jó képességű, versenyen is ügyes, akkor lehet hogy a tanár joggal gondolja hogy a sima általános iskolás követleményeknek különösebb erőfeszítés nélkül meg tudna felelni ötösre és akkor biztosan ötöst is kapna.
Lehet hogy egy másik gyerek erején felül teljesítve ér el ugyanilyen átlagot és ő megkapja az ötöst, mert értékelik az erőfeszítését. Attól is függ sokszor hogy milyen jegyekből jött össze ez az átlag. Pl. ha az előre bejelentett dolgozatok jók, de a váratzlan feleléseken nem szerepel jól az lefelé húzhatja mert azt tükrözi hogy nem készül mindig... stb.
kérdezd meg a tanárnőt.
azt tudom elképzelni, h annyira flegma és nemtörődöm az órákon, h a tanerő kiakadt rá.
te olvastad a topikindító hszeit??? hogy jön ide az sni, stb?? az egész osztály snis a topikindítóén kívül?? mi van???
hja, nem vagyok klikkes, hanem azt jegyeztem meg, egy tanárra ugyanúgy vonatkoznak a társadalmni alapszabályok, mint egy diákra. ;) de úgylátszik sokatok szerint nem .... pl az osztályzás nem adott rendszer, hanem mehet bátran pofára... szép ....
Nem vagyok pedagogus.
De a tortenetben valami akkor sem kerek!
Ugy csinaltok, mint amikor a pasik meccset neznek a tv elott.
Esetleg feljelentes, kerekbetores??
Ahogy nezem, anyuka is hianyzott nehany magyar orarol.
te most trollkodsz, vagy besötétült odahaza???
nem értem... vagy tanítócska vagy, aki sértésnek veszi, ha kilóg a lóláb, és még egy szülőnek is feltűnik, hogy a "tisztelt" tanár nem tartja be a szabályokat, amik rá, tanárra is vonatkoznak ugyebár.
de a t példádban nem a te fiadnak adnak külön olyan nehezet, amit ő se tud megírni ötösre... ez tökmás.
megkapja az ötösét, és kap plusz feladatokat, amin fejlődhet. ez korrekt.
a topikindító arról ír, hogy az ő gyerekére nem azonosak a szabályok...
nem mindegy...
Te miről beszélsz?
Mondjuk nem arról amiről én, az biztos.
Tényleg! A mi időnkben is, de a gyereknél is; ha kiemelkedőbb volt valaki: nyomás versenyre.
Igen,ez kellene.
Es nem vagy felhaborodva, hogy a tied miert tobb feladatot kap, mint a tobbi???
(Le van kotve, nem unatkozik...; gyakorol addig is).
A fiam még ált. iskola 2. osztályába jár. Mindig 100%-os matekot ír, van több olyan gyerek, aki 30-35% közöttit. Ők brutál nehéznek tartják a dolgozatokat, és azért a szülők "lobbiznak", hogy könnyebbek legyenek. A fiamnak meg még "kevés" is, mert olyan hamar végez, hogy pluszpontok nélkül, de másik feladatsort is kap, hogy ne unatkozzon. A két véglet, egy osztályon belül.
Én inkább büszke lennék, hogy a nehezebb dolgozatot 4-esre megírta, a többi gyerekkel nem foglalkoznék... Honnan tudja, hogy ő nehezítettet kapott?
Vagy szakmai tovabbkepzest kellene az iskolanak tartania a kedves szuloknek.
Lassan mar mindenki beleugat a munkajukba.
Hogy lehet igy nyugodtan dolgozni??
Igen, ezért írtam hogy mérlegelni kellene. Követeljen tőle is átlagosan a tanár, kapjon ötöst könnyen és később ébredjen rá, hogy csak a gyengék között volt ő jó, vagy legyen magasabb a követelmény, esetleg valamivel gyengébb az osztályzat, de több a tudás. Ráadásul simán lehet hogy az osztály gyenge, és más iskolában ugyanez a gyerek nem is lenne olyan jó, és itt valójában a gyengék kaptak könnyítést, ő meg nem és ez fáj...
Lehetne arról is beszélni, hogy vajon mi az igazságos. Igazságos mindenkitől képességeitől függetlenül ugyanazt követelni? Persze ha a gyereknek jól megy a matek, akkor könnyű habzó szájjal követleni hogy akinek nem megy az bukjon meg... de ha ugyanez a szülő a másik oldalon állna, és szenvedne a gyerek a matekkal, akkor ugyanezt tartaná igazságosnak? Vagy inkább azt hogy a gyerek saját képességeihez mért követelmények elé legyen állítva. Amúgy ha a lánya tényleg értelmes és motivált, akkor nem hiszem hogy győzködni kell róla hogy miért érdemes tanulnia...
Szerintem a tanár valahogy "jelzi", hogy ez a dolgozat emelt szintű volt.
Ezt érdeklődd meg.:)))
További ajánlott fórumok:
- Mi alapján szimpatikus nektek valaki például itt a fórumokon?
- Tudod, hogy mi jellemző rád a Feng Shui asztrológia alapján? Ha nem, itt megtudhatod!
- Mi történik, ha valakinek az kerül a bizonyítványba, hogy nem osztályozható?
- Kisiskolások értékelése, osztályozása
- Citológia osztályozás nélkül..
- Amerikában milyen az osztályozási rendszer?