Mi a véleményetek BAR listáról és annak"ördögi köréről"? (beszélgetés)
Sziasztok
Azt hiszem elég nagy probléma közepébe csöppentünk.
2007 végén felvettem egy "jó" ismerősnek 8 millió forint szabadfelhasználású jelzáloghitelt. Én lettem az adós, ő az adóstárs, és az ő ingatlana van leterhelve. 2008 végén felmondták a szerződést, és most kaptam egy levelet, hogy bar listára kerülök, ha márc 18-ig nem fizetem ki. A kérdésem az lenne, hogy mivel én dolgozok, vonhatnak-e a fizumból bármit is, valamint, ha ingatlanfedezetes a hitel, akkor mikor viszik a házat.
A fizumból ne vonjanak, hisz én abból a pénzből semmit nem láttam, a házat viszont vihetik nyugodtan, az engem nem érint. Mi a teendő?
Nem az zavarna, ha bar-listás lennék, hanem az, ha vonnának egy vagyont a fizumból, mivel mi is lakáshitelt fizetünk.
A válaszokat előre is köszönöm
Az hogy a BAR-listára felkerül valaki, és az, hogy elvesznek tőle valamit, az két külön ügy. Időben elég távol vannak egymástól. Bár a fizetés levonást hamar elindítják, nem xaroznak.
A férjem is BAR listás a "kedves" tesója miatt. Már majdnem vitték a fizetését is.
mert felhívtad már őket???
eleve mikor felveszel kölcsönt,már lehet rá olyan biztosítást kérni,ami a munka nélkül maradt adós helyzetét segítse.
De ha ez elmaradt,akkor is ha te keresed fel őket,biztos hogy találtok megoldást!
Figyelj, ha nem vagy még rajta a listán, gyorsan hívd fel a bankot és kérj átütemezést, futamidő hosszabbítással, kiváltással, megoldható a helyzet.
Ne várd meg, amíg listára tesznek, mert már a passzív BAR-osok sem kapnak a legtöbb helyen hitelt, mert a bank visszamenőleg vizsgálja, hogy mennyire jó adós a hitelkérő.
A bank üzletet kötött, el nem ítélhető módon szeretné a pénzét visszakapni. Azt viszont nem tudhatja hogy bajban vagy, ha nem közlöd vele.
Teljesen egyetértek a bankosokkal, aki már felvett hitelt és nem tudja visszafizetni, mi a fenének akar mégegyszer egy nagyobb összeget felvenni, amiből az előzőt kifizeti.
Nemhiába kerülnek BARlistára.
További ajánlott fórumok:
- BAR listáról törlés
- Ha valakit kizártam az iwiw levelező listáról, hogy lehet feloldani?
- Hány nap alatt törlik le a tartozásom a KHR listáról, ha kifizetem a tartozásom?
- 2011. március 31.-vel sokakat törölnek a KHR (BAR) listáról
- Valóban lekerül a BAR listáról egy év után az az ember aki kifizette a bank felé a tartozását?
- Facebookon lehet látni valahol, hogy milyen emberek tűnnek el az ismerősök listáról?