BAR listáról törlés (beszélgetés)
Sziasztok!
Van több bankos ismerősöm és azt mondták hogy hiába a március 31.ki időpont meghúzva,annyian vannak hogy sok banknál heteket fog csúszni a dolog.
De a párom szerencsére lekerült!!
Hipp-hipp hurrá!!!
ha az EOS volt a faktor, akkor neki kellett volna aktívra állítani a státuszod. törölni neki sem kellett volna, mert a JELENLEG érvényes törvény szerint a tartozás KIEGYENLÍTÉSÉTŐL számított 5 évig vannak benne az adataid. egyébként az új törvény szerint márc.31-ig kell levenni az adataid.
Egyébként ahol kértétek a hitelt, kitölthettetek volna egy BAR tudakozványt, abból tudnátok hogy ki rakott fel. ha bármikor más felé volt 90 napot meghaladó és a mindenkori minimálbért elérő hátralékod, azzal is felkerülhettél, attól függetlenül, hogy esetleg a hiteled nem mondták fel, mert közben rendezésre került.
Az OTP-nél volt .és az EOS végrehajtó iroda intézte a behajtást.Most a TAKARÉKNÁL intéztük a kölcsönt azok azt mondták még mindig nyitott tartozásom van.Pedig tudomásom szerint senkinek nem tartozok.Szerintem annak idején nem töröltek a listáról :(
Melyik banknál vagy megkérdezhetem?
Eddig a paszziv BÁR 5 évig tartott. Ha igaz a hir, hogy 1 év lesz, akkor azt mostanság rendezik. Soha nem volt 3 év.
Attól féle ettől a kavarodástól még húzódik az ügy!Most milyen kellemetlen lett volna ha nem nézek utána.
Nem kell semmit kérvényezni vagy intézni az ügyfélnek ,automatikusan törölnek mindenkit aki már 1 éve kifizette!!!
hát akkor várj márc.31-ig, ha ez a rendelet. Ha azután sem töröltek és tényleg ez a rendelet, akkor van baj.
Nem tudom hol intézik a KHR-es ügyeket az egy központi dolog, nincs bankhoz kötve, de Én nem hallottam még hogy bárki megkapta volna, de veszteni nem veszítesz semmit.
Nem tudom melyik banknál vagy de mi is pont erre várunk.
Én hívtam már ez ügyben a bankunkat és azt mondták folyamatosan törlik a passzív bárosokat és mindenki lekerül és "tiszta lappal" kezd március 31.ig!!!
Ez az összes bankra vonatkozik és az összes passzív báros lekerül aki több mint 1 éve már rendezte a tartozását és nem aktív.
Már reneztem a tarozásom két éve ,tehát passzív baros vagyok de ha jól értelmeztem ezt törlik mivel több mint egy éve kifizettem.
Köszönöm válaszod ,ezt a kérvényezést hol tehetem meg??Így is lekerülhetek a listáról?Várom válaszod.
Az egy dolog, hogy nincs tartozásod, de ettől függetlenül a passzív bar-on rajta vagy X ideig, azzal nem tudsz mit csinálni.
Én is egy ismerősömet kértem meg,hogy mielőtt valaki kezese leszek érdeklődjön már mi újsá töröltek-e.Ő mondta azt hogy "nyitott tartozásom "van.Felhívta a behajtó irodát és kértem ismét egy igazolást de ezt nemtudom hova vigyem hogy végre elismerjék hogy nincs tartozásom!!
A passzív KHR (BAR) listáról a tartozás teljes kifizetése utáni (azt hiszem) 3 év után lehet lekerülni. Kérvényezheted, hogy lekerülj, de elég valószínűtlen, hogy engedélyezik, Én még nem hallottam ilyen esetet, pedig bankban dolgozom/tam szülés előtt/ követeléskezelőként.
Most jött az új rendelet akinek több mint egy éve tisztázva van a tartozása törlik a passzív bár-ból.
Azt nem értem,ha kifizettem a tartozásom igazolást küldtek róla ezt bevittem a bankba de még mindig nyitott tartozásom van mintha ,valamit nem fizettem volna ki pedig, semmi hitelem nincs!Azt tudom hogy passzív bar-os vagyok amit törölnek márc-31-ig.Nemtudom kétségbe vagyok esve hogy százezer forint miatt kerültem ide és úgy látszik megvagyok bélyegezve.
a tartozás kiegyenlítésétől számított 5 évig benne leszel mint passzív BAR listás, nem törölnek.
hát még nincs március 31., úgyhogy rajta lehetsz a listán. egyébként ha már nincs tartozásod, akkor is rajta vagy a listán, csak mint passzív... ez a törvény, így hiába kérvényezed, hogy levegyenek. szerintem.
Én nem vagyok szakértő de ugy tudom kérvényezni kell,hogy levegyenek a listáról.Sajnos:(
Három évvel ezelőtt egy folyószámalhitel miatt BAr listára kerültem ,amit rá egy évre egyösszegben kifizettem.Így két éve passzív báros vagyok .Egy ismerősömnek kezes szerettem volna lenni így lekértem a biztonság kedvéért újra az igazolást hogy tiszta vagyok,mivel egy új rendelet szerint márc.31-ig minden passzív bárost törölnek.Az igazolást másodízben is megkptam de még mindg nem töröltek a rendszerből !Semmien tartozásom sehova nincs!!Mi a teendő ilyenkor??Várom szakértők válaszát.Köszönöm
További ajánlott fórumok: