Mi a véleményetek a villanypásztorról? (beszélgetés)
Szia!
Nekünk is pontosan ilyen problémánk volt! Átmászott a kutyánk a szomszédba és megfojtotta annak tyúkjait. Kártérítettük őket persze.
Több évezredes, ősi parasztos megoldást választottunk:
Kifeszítettünk jó 3 méter magasan a földtől egy kb 25 méter hosszú drótot és azon csúszik egy karabíner, azon a kutya kb 6 méter hosszú lánca. Tehát ehhez a lánchoz van kötve a kutya.
A drót persze a földön is futhat, sőt úgy könnyebb is megoldani. Így is van bőséges területe a kutyának amit be tud járni.
Igen. Átmászik a drótkerítésen, akármilyen magas is. Annyi pénzünk meg nincs, hogy az egész telket körbekerítsük új fajta kerítéssel. Sajnos.
Olvastam a neten, hogy vannak kutyák számára is villanypásztorok, láthatatlan kerítések, stb., de fórumot még nem találtam sehol erről a témáról.
A pusztában, mezôkön itt ott van tehénpásztor;
de kutya miatt??
Szerintem sehol nem díjazzák a rázós kerítéseket.
Kennel esetleg?
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy valamelyikőtök használ-e villanypásztort.
Nekünk van 2 kutyánk, keverékek, és az egyikőjük nagyon ügyesen tud kerítést mászni, ugrani. Át szokott menni a mellettünk lévő üres telekre, de mire hazaérünk, mindig visszajön. Nagy a telkünk, sajnos nem tudjuk pikk-pakk lecserélni az összes kerítést, nagyon drága.
7 évesek a kutyák, de csak nemrég kezdett el mászni az egyikőjük, eddig nem volt gond.
Visszük őket sétálni, játszunk velük, de ezek szerint igényelné a több foglalkozást, ha kerítésen kívül keresi a kalandokat. Magammal vinni a munkahelyre nem tudom őt. :D Nagyon ragaszkodik hozzánk, mindenhova jönne velünk.
Ivartalanítva vannak. Megkötni semmiképpen nem szeretnénk őt. Ideiglenes megoldásként (amíg nem tudjuk rendbe hozni a kerítést mindenhol) gondoltam a villanypásztorra.
Nem szeretném ha a kutyának baja esne, feljelentenének minket, vagy bármi.