Mi a véleményed azokról a anyákról, akik szülés után is folytatják elkezdett tanulmányaikat? (Ezért kénytelenek néha elmenni a baba mellől.) (tudásbázis)
Semmi.Ha össze tudják egyeztetni a kettőt,akkor miért ne?Lehet például tanulni a pici alvásidejében is,neki akkor teljesen mindegy,hogy mit csinál az anyuka.
Zárójelben megjegyzem,nekem nem menne a lányom mellett a tanulás.
Persze, vagy akár kezdjenek neki egy újnak. Persze tudom, hogy nagyon sokféle élethelyzet van, de aki megteheti (igénye van rá, pénze, segítsége), az uccu neki.
Ja, és valahogy kimaradt, hogy milyen tanulmányokat!!! Tehát, anyák érettségizzetek le! Tanuljatok nyelvet! Fejezzétek be az OKJ-s képzést!
Szerintem nagyon helyes,és kitartást nekik a tanuláshoz!
Kész vagyok az olyan nőktől,akik nonstop a gyerekkel vannak,és lefikázzák azokat az édesanyákat,akik bölcsibe adják a gyerkőcöt a munka vagy a tanulás miatt.Mintha az valami rettenetes bűn volna,ha vágyik az anya saját karrierre,vagy csak egy kis gyerekmentességre./mert igenis néha szükség van rá/
Az én véleményem-sajnos nem jó!
Akik gyermeket vállal,akkor CSAK AZ legyen a hivatása!Annyira rövid az-az idő,amit kisdedként együtt tölthettek.A tanulásra,önmegvalósításra pedig lesz még idő.Kb.13 éves korban elkezdenek "leválni"rólunk.Elkezdenek önállósodni,ezzel is lehetőséget adva egymásnak az önálló programokra-miért ne tanulhatnánk ekkor!!!Majd meglátjátok,akik másként döntöttek,lesz még idő,mikor sajnálni fogják a kiesett időt.Használjátok ki azt a néhány évet...és szerezzetek sok-sok örömteljes pillanatot egymásnak!Éljétek meg pozitívan azt,hogy egy kisgyermek számít rátok a nap 24 órájában!
Olyan jó akinek van aki vigyázzon néha a kicsire. Nekem sajnos nincs. Hiába anyu és anyósék is vigyázhatnának, egyik se teszi. Anyura pl nagyon haragszom emiatt, az egy éves unokáját ha kétszer (na jó vagy 6szor) látta, azt is ha nekem volt dolgom felé és bementem a rendelőbe beköszönni. Azért felhív kb 3-4 havonta egyszer, hogy ugye a sulit csinálod? Mondom igen, de kéne vigyázni a kicsikre pár órára, amíg az esti teszt van. Na erre felháborodik, hogy mindenki magának szült, oldjam meg ahogy tudom :S Lehet neki van igaza, mert olvastam itt is hasonló hozzászólást már.
Amúgy énis támogatom, hogy valaki tanuljon a gyes alatt, már csak azért mert sok az a 3 év kihagyás, kell a továbbképzés. Én is lehet inkább valami levelezőn próbálkozok inkább egy másik szakmát tanulni, bár abban nagyon nincs tapasztalatom. Majd alakul!
Sziasztok! Nekem még pici baba volt a fiam, amikor esti gimibe jártam,majd sikeresen leérettségiztem! :))
A férjem nagyon jól elvolt a fiunkkal:) És nekem is kellett ez a heti két alkalom! Teljesen feltöltődve értem haza és nagyobb intezitással szeretgettem a fiamat!!
Én is tanulnék gyerek mellett.
Miért ne?
Jo pap holtàig tanul.
Teljesen normális tanulni a gyerek mellett.
Én mindkettő mellett tanultam, az egyik most jogon negyedéves:) az ember nem a gyerekei rabszolgája!
Szerintem nincs ezzel semmi gond. Barátnőm az egy éves kislánya mellől ment egyetemre, nappalira ráadásul. És semmi gond nem volt belőle.
Nekem két éves lesz októberben a fiam, már terhesen is nyomtam a levelezős gimit, idén fogok érettségizni. Sajnos amikor itt lett volna az ideje, akkor nagyon ellébecoltam, ezt ma már bánom :S Aztán szeptembertől remélem egyetem, nappalis leszek, a gyerek meg megy bölcsibe. Amúgy is ment volna két évesen, mert lejár a GYED-em, aztán vagy munka, vagy egyetem, de csak GYES-ből nem tudnék itthon maradni, tekintve, hogy egyedülálló vagyok.
Ha meg tudja oldani miért ne. Főleg ha már szülés, terhesség előtt is tanult. A gyerek nem akadály, vagy teher ami ha bejön akkor mást el kell hanyagolni, dobni stb.
Amugy nem hiszem hogy könnyű pici gyerek mellett tanulni, és azért megkérdőjelezem hogy hogy tud gondoskodó odaadó anya lenni? Vagy hogy kinek szülte azt a gyereket? Mert sok ilyen van a környezetembe hogy mindig csak azt hallom hogy sír hogy megint beteg a gyerek, megint ide oda kell vinnem, és ehelyett tanulni kéne. Szóval azt gondolom hogy aki suli mellett gyereket nevel az ne sírjon, ő vállalta oldja meg. És ne teherként beszéljen a gyerekéről.
További ajánlott fórumok:
- Szeretnék Bibliát tanulmányozni Jehova tanúival
- A barátom elkezdett inni, mit tegyek?
- Két boltban sem kaptam kristálycukrot. Így kénytelen voltam...
- Ha kénytelen vagy bizonyos időt tölteni valakivel, és lóg valami az orrából, szólsz neki? Bocsika :)
- 19 éves a fiam, tanulmányait nappali tagozaton folytatja. A családi pótlékot ilyen esetben igényelni kell?
- A fiam ősztől Londonban folytatja a tanulmányait. Be kell itthon jelentenem valahová?