Mi a véleményed a keskeny tűzhelyekről? (beszélgetés)
Én nem szeretem az ilyen kis tűzhelyeket, de nekem elfér nagyobb is a konyhámban. Nekem 60x60 cm-es van, ezen kényelmesen tudom használni, akár mind a 4 rózsát. emiatt vettem ezt a nagyságot, ugyan is a régi 50x60-ason ha húslevest főztem, akkor nem fért el, max. még egy edény keresztben.
És már nézegettem nagyobbat is, mert vagy 30 cm helyem lenne:D Tehát egy 90x60 ast simán el tudok képzelni....
Mi nemrég vettünk tűzhelyt, pontosan az előző méret alapján, ugyanakkorát. Ennek ellenére olyan a főzőfelület kiképzése, hogy nem úgy férnek el rajta az edények, mint a régin. Maga a rács keskenyebb, ha pl. hátsó lángon kocsonyát főzök a legnagyobb fazékban, az elülsőn nem tudok rizst feltenni nagy lábasban. Könnyen mellé lehet lőni.
Arról nem szólva, hogy a rácsok annyira magasan, ferdén állnak a szegélyhez képest, ha véletlenül megcsúszik egy edény, úgy leszánkázik a padlóra, mint a huzat.
Ha helyet akarsz spórolni - 5-10 cm sokat tud számítani a konyhában (is)- ne félj keskenyet venni. Amelyik fazék nem fér el rajta, az nem fog elférni a szélesen se.
Ha nincs helyprobléma, akkor ne vegyél keskenyet.
Simán. Anyám ekkora tűzhelyen sütött főzött mindig, úgy, hogy 1 hely a 4-ből nonstop foglalt volt a teáskanna miatt.
Én a 90x52-es tűzhelyen is néha gondban vagyok:) de mi öten vagyunk, plusz ha vendégek is vannak, akkor arra van egy plusz tűzhely a spájzban is.
Hacsak nem vagytok sokan, simán elférsz az 50x50-en is.
További ajánlott fórumok:
- Beszélgessünk a tűzhelyekről...
- Milyen típusú, keskeny (nem 60x60) mosógépet javasoltok, ami nem romlik el egyhamar?
- Miért lett ilyen apróbetűs és keskeny a hoxa?
- Olyan gyerekülést keresek a 2, 5 éves, 14 kilós lányomnak, ami keskeny.
- Akciós, olcsó tűzhelyek, sütők, főzőlapok. Hol keressem?
- AEG hűtők, tűzhelyek