Mi a leghaszontalanabb tárgy a háztartásodban? Vagy mit nem vennél meg soha? (beszélgetés)
Gondolkodtam jó sokáig, de semmi nem jutott eszembe, amit megvettem és később kiderült volna, hogy tök feleslegesen. Annyi pénzem sosem volt... Ezért amit megvettem, arra szükségem is volt/van.
De nem vettem semmi olyat meg, amit a tv-ben istenítettek.
Ha belegondolsz a vízfogyasztásotokba, belátod, hogy nagyon gazdaságtalan így mosogatni.
Éb tizenkét éve vettem egy nagyon helyes kis konyhai vekkert. Tudjátok, amit oda kell tekerni a megfelelő itőpontra, és egy vekker csörgésével figyelemztet, ha lejárt pl. a sütési idő.
Akkor még régi és megbízhatatlan villany főzőlapom volt,sütő nélkül. Azóta vettem indukciós főzőlapott, és egy nagyobb asztali grillt, amiben a süti is megsül. Mindkettő időkapcsolós.
A kis vekkert csak kipróbáltam, de legalább szeretem. Még mindig olyan kis helyes. (Picike sárgaréz vízforralót utánoz.)
A háztartásom leghaszontalanabb darabja a hajszárító. Évente jó, ha kétszer használom...Amit nem vennék: olajsütö...nem értem a lényegét :-/
A kenyérsütö olyan dolog...apukám isteni kenyeret tud vele sütni (mondjuk, miután Németországból hazalátogatunk, inkább a jó ropogós fehér kenyérnek örülünk jobban...). Nekem az se jött be...
Ja, az elektromos késröl se tudok, hogy használtam volna...ahogyan a pataki tálat sem...
Ellenben: az elektromos fogkefém, ami van, Braun, fejet bárhol lehet hozzá kapni, bármilyen kivitelben. Akkus, nem elemes, kb 4 naponta felahjítom az esti fogmosás után a töltöre, reggelig elvan magában. A mosogatógépet ki nem adnám a kezemböl (én is állandóan mosogattam, nagyon utálom a csetrest nézni...sok víz, sok mosogatószer...és akármennyire is asztbeszt-kezem van, a zsíros szutykos edényeknek a 70 fokos vizet sose küldöm meg...így meg? vígan...
Az elején valaki írta az indukciós fözölapot...imádom! Sokkal jobban szabályozható, mint a villany, nem olyan sokáig forró használat után, piszok gyorsan megfö rajta bármi...(és a nagyapám zománcos lábasával is müködik ;-D)
uppsz, szómenésem volt...bocsi
Kenyérsütőgép.(csak egy példa!)
Évekkel ezelőtt kaptam sütöttem is vele kenyeret egy darabig, de már egyáltalán nem használom.
Kinek a pap, kinek a dagasztótál...
Nem tudom.
Nekem egyszerűbb beledobálni, és készen kivenni, mint a kelesztéssel, gyúrással bajlódni.
Az én gépem nagyon nagy. 2kg-os kenyér süthető benne. Hármunknak bőven elég.
Apropó Zepter.
Nagyon jónak tartom az edényeket. A mixert, tároló dobozokat. Viszont a kenyértartó használhatatlan.
Megpenészedik benne minden viszonylag hamar.
Sziasztok!
Zepter Mixsy-je van valakinek? Használjátok?
Én lassan 12 éve kaptam ajándékba,akkor kipróbáltuk pár dologra(hagymavágás,húsdarálás),egyik sem mûködött,így félreraktam.Kb.fél éve megláttam valakinél,nagyon áradozott róla,hogy milyen szuper,újra elôvettem,és tényleg...
Azóta ezzel készítem a porcukrot,(mennyi pénzt megspórolhattam volna 12 év alatt:DDD),zsemlemorzsát,diót darálok,habot verek,krémlevest készítek.
Kiváncsi vagyok,akinek van,mire használja még ezeken kívül?
Nem fogjátok elhinni,ha leírom :)
A számítógép a "leghaszontalanabb" tárgy a háztartásomban,mégpedig azért,mert minden időmet elrabol. ):
Sajnos,nem bírom ki,hogy napjában többször ne üljek le elé.
Vagyis hasznos és haszontalan is egyszerre./De azt hiszem,inkább mégiscsak hasznos/
egyetértek :)
a vízforraló az egyik, amit naponta többször is használok. pillanatok alatt felforr benne a víz, főzéshez is sokkal gyorsabb.
nem adnám semmi pénzért a mosogatógépet sem, meg az olajsütőt sem.
Nekem a leghaszontalabb (már meglévő) a gyümölcscentrifuga. És egy méregdrága kontakt grill, amit nagy lelkesedéssel vettem meg, de egyszer használtam csak.
Amit nem vennék: mosogatógép. Hárman vagyunk, és menet közbeni mosogatás van nálunk. Tehát gyerek iszik egy bögre teát, majd meleg folyóvízben elmossa maga után. Főzök, és ami már nem kell, szintén mosogatom is el.
(Konyhafelújítás előtt vagyok, de mondtam a bútorosnak, hogy még csak helyet se hagyjon ki neki, mert nem kell.)
Amit sose vennék az az elektromos fogkefe és az elektromos borotva, no meg az elektromos bicikli. Amit a gyerekeimnek nem vennék meg az az elektromos, vagy aksis, vagy milyen autó (remélem nagykorúkban nem vetik a szememre:)).
Amit kaptam, de nem használok: olajsütő (nagy helyet foglal el a pulton, és rengeteg olajat kell bele önteni, én egy kis serpenyőben sütöm a rántotthusit és társait minimális olajjal), no meg a vízforraló, ami felesleges, ha a háztartásban van tűzhely. De egy irodában jól jöhet.
Más haszontalan kacatom nincs, mert ha veszek valamit én is mint sokan mások azért veszem, hogy használjam is:)
Mosogatógépem nincs, mert nem férne el a konyhámban, annyira pici:(
Jó a fórum, nekem nagyon tetszik!
További ajánlott fórumok:
- Milyen háztartási munkát végeztél legutoljára?
- Vegyi árú, háztartási papír áru, egyéb(pl seprű)
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Tengerimalac a háztartásban - tapasztalatok, élmények?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Milyen használati tárgyat nem vennél használtan?