Mi a legfontosabb teendőnk ha ki akarunk költözni Angliába? (tudásbázis)
Szia,
Egy ilyen pici gyerek mellett, te nem fogsz tudni dolgozni, igy csak a ferjed. Egy fizetesbol kell megeljetek. Ha jol tud angolul, es esetleg van valami jo szakmaja, akkor talalhat olyan munkat, amibol meg tudtok elni.
Ami kell, hogy elinduljatok: penz, nagyon sok penz.....
Csak, hogy kepben legyel, irok arakat. Ezek londoni arak- itt lakom, igy ezeket tudom. Videk valamennyivel olcsobb.
1 nagyobb szoba berlese (masik 3-4-5-6 emberrel egy hazban) 600 Fontnal kezdodik / ho
Heti berlet, attol fuggoen hol laktok 35 Font / het
Ha bolcsodebe szeretned iratni a kislanyod, minimum 500 Font / HET
Szamlak ( telefon, haz ado, tv ado stb.) 100 Font/ho
Kaja, ruhak kb mint otthon, vagy olcsobb.
Munakber: szakmat nem igenylo munkak (pincer, kavezos, elado, takarito : minimalber korul, 6 Font / ora
Kiszamolhatod, hogy kezdesnek legalabb 5.000 Font kell, ( 1.5- 2 millio Forint) hogy par honapig meg tudjatok elni, addig mig a ferjed nem talal munkat- ha talal.
Kulonbozo segelyek NEM jarnak, csak akkor ha 1 eves igazolt, bemutatott munkaviszonyotok van.
Szia
Családommal (párommal és kislányunkkal aki decemberbe volt 1 éves) szeretnénk minnél hamarabb kiköltözni Angliába..sajnos 1 ismerősünk sincs aki kint él és ezért fogalmunk sincs hogy hogyan kezdjünk hozzá, ebben szeretnék segítséget, tanácsot kérni
Felmerült a gondolat, hogy esetleg külföldre költözünk még az idén. Angliába.
Érdeklődnék, főképp azoktól, akik kint élnek, vagy mostanában jártak kint, érdemes-e.
Mennyi egy kertvárosi ház bérlése, van-e munkalehetőség, mennyi az az "alap tőke", amivel érdemes egyáltalán kiköltözni. Van-e közvetítő, aki segíthet a hivatalos ügyek intézésében ilyesmi. :)
A Párom hivatalosan pincér, de informatikai területen dolgozik jelenleg.
Előre is köszönöm a segítséget.
Szobát bérelni a legegyszerübb: iwiw.hu, állitsd át a várost londonra, ezren hirdetnek kiadó szobát.
A bankszámla nem létszükség, én majd egy év elteltével nyitottam. Az ügynökségek kiállitanak csekket is, mint ahogy a legtöbb munkáltató.
Ha már lesz 2-3 bérpapirod, meg tudod csináltatni az itteni TB kártyát (NI).
Viszont ha nem beszéled a nyelvet, számolj arra, hogy nagyon nehéz lesz.
Bocsi itt vagyok,csak este már nem tudtam jönni!Napközben meg a két kisfiammal vagyok,és akkor tudok géphez jutni ha épp meséznek vagy alszanak!
Szóval nem feltétlen London,inkább környéke valami kisebb város....
A páromnak kőműves a szakmája és ha sikerül akkor szeretne szakmában elhelyezkedni...épp gyártás alatt van egy blog ahol meg lehet majd találni a munkáit,és ezt természetesen angolul próbáljuk megcsinálni!
Én igazából nem ragaszkodom semmihez,szívesen el megyek takarítani is,csak legyen valami!
Van némi félre tett pénzünk is,és tényleg nagyon komolyan gondoljuk ezt a dolgot!
Úgy gondoltuk hogy elsőzsör a férjem menne ki,majd ha van biztos hely, munka,elegendő pénz, akkor Én is mennék a kisfiaimmal!
Hát igen, kell egy jó adag szerencse is.
De a topiknyitó hova tünt?
Topiknyitó: szerintem érdemes lenne leszűkítened a a kört városra. London, kisváros, nagyváros, esetleg Skócia, Wells?
Mindenhol más a módi. Pl Londonba lehet szobát/lakást találni elég gyorsan, minden nélkül
Egy barátnőm most költözött ki Southamptonba a családjával, és ők nehezen találnak lakást.
Munkát viszont otthonról intézett, kijött interjúra, levették :) Van ilyen is!
GroomGirl, elnézést ha félreérthető voltam.
Topiknyitó: vigyázz az olyanokkal akik segítséget ajánlanak az elinduláshoz, de náluk KELL lakni akár hónapokig, borzasztó környékeken.
sorry ez kisse felreertheto volt.
Nem mellekesen minket a kisegitett magyarok vertek at sorban. Meg az itt elok akiknek allast szereztunk :))
További ajánlott fórumok:
- Mi a mai napon a legfontosabb tennivalód?
- 20 éves korodban neked mi volt a legfontosabb dolog az életedben?
- Életem legfontosabb napja
- Neked mi a legfontosabb, MILYEN legyen gyermeked az életben? - egy kifejezést, vagy maximum egy mondatot kérek szépen
- Holnap lesz életem legfontosabb randija! Praktikákra, tanácsokra lenne szükségem, hogy laposabb legyen a hasam.
- Készül valaki közületek Angliába költözni 2015-ben?