Mi a legfontosabb? (beszélgetés)
... és az elfogadás. Ha el tudom fogadni magam, a helyzetemet, a körülményeimet, a lehetőségeimet ... stb., akkor sokkal könnyebb minden. Akkor még akár elégedett is lehetek. S megelégedett vagyok, akkor kerek a világ.
(Néha sikerül.)
Egészség,békesség, szeretett megértés és ezeket valaki tolerálni tudja.
Üdv.Ágnes
Nem mi, hanem ki!
ÉN!:D
Az önismeret valóban a legfontosabb dolog. teljesen egyetértek. A másik fontos dolog ezután, hogy ne tűzzünk ki olyan célokat, amelyek eléréséhez nincs megfelelő képességünk.
Az úgynevezett boldogság alapja a sikeresség lesz, amit a képességeinkhez adekvát vágyak elérése hozhat el.
A csalódás elkerülésének az egyetlen módja ugyan is, hogy az élettel szembeni elvárásainkat optimalizáljuk a képességeinknek és a lehetőségeinknek megfelelően.
Az ennél nagyobb vágyainkról pedig egyszerűen lemondunk.
Nem mondom, hogy ne legyenek nagyobb vágyaink, de ha még egy derékig érő vízben is félünk, ne akarjuk az óceánt átúszni.
Vagyis önismeret, önfejlesztés, önmeghaladás...
Azt hiszem ez alapozza meg az ember jóllétét, és minden más csak ezután, illetve ebből adódik.
így így! :))
Tudod mihez tudnám hasonlítani a különbséget? Ez most jutott eszembe; mint mikor kisgyerek vagy és eltévedsz, bolyongasz, azt sem tudod hol vagy és merre tartasz és azután egyszer csak egy kéz megfogja a Te kezed és hazavezet. :)
Ok... szóval akkor így jönnek sorban: önismeret ==> testi,lelki egészség ==> minden egyéb
Végülis igen, értem, amit írtok, el is tudom fogadni... de magamtól nem hoztam volna kapcsolatba az önismeretet az egészséggel, mindazzal együtt, hogy az önbizalom, a helyes énkép, a pozitív előrenézés átsegít sok mindenen, tehát igen, valóban elfogadható ez a sor! :)
Okosssssak vagytok! :)
... én az egészséget vettem annak az alapnak, ami ha megvan, akkor a többi már elérhető...
... az önismeret az pl. tanulható, fejleszthető... az egészségnek alapnak kell lenni... hm???
(Csak beszéééé'getek áááám, akarom, hogy győzz meg! ;))
További ajánlott fórumok:
- Mi a mai napon a legfontosabb tennivalód?
- 20 éves korodban neked mi volt a legfontosabb dolog az életedben?
- Életem legfontosabb napja
- Neked mi a legfontosabb, MILYEN legyen gyermeked az életben? - egy kifejezést, vagy maximum egy mondatot kérek szépen
- Holnap lesz életem legfontosabb randija! Praktikákra, tanácsokra lenne szükségem, hogy laposabb legyen a hasam.
- A két legfontosabb ember az életemben...