Mi a különbség az akupunktúra és az akupresszúra között? (tudásbázis)
Az akupresszúra tudománya az emberi test, és az emberi testen belül áramló természetes energia összefüggésein alapul. Valódi tudomány, amelyben semmi természetfeletti, vagy varázslatos dolog nincsen.
A napjainkban is alkalmazott orvostudomány része, egyszerű "eszköztárat" használ, gyakorlatához elég egy ember és a kezén lévő hüvelyk ujja, amellyel nyomást (presszúra) gyakorol a megfelelő akupresszúrás pontokra, ezáltal ingerli a megfelelő mirigyeket.
Hogyan hat a módszer?
Alapja azon elképzelés, amely szerint az emberi testben 14 képzeletbeli meridián található. Ezek mentén áramlik az energia. A betegségek a nem működő, zavart energiaáramlásból erednek, ezért a gyógyulást az energia akadálytalan áramlásának helyreállítása hozza meg.
Az energia bárhol elakadhat, a hiba nem feltétlen a tüneteket mutató szervhez kapcsolt meridián mentén jön létre, hanem bárhol, az egy teljes testet átjáró energia hálózatban. A megfelelő pontokra gyakorolt nyomással a "dugulás" megszüntethető.
A módszer kulcspontja a helyes diagnózis felállítása, komoly gyakorlat és szakmai ismeret kell ahhoz, hogy a tünetek alapján a zavar pontos helyét meghatározzák. A test energiatérképének felvétele gyakran segíti a helyes diagnózis felállítását. Nem csupán gyógyításra, de az igénybevett szervezet "karbantartására" is igen kiváló módszer.
Akupunktura :Az akupunktúra eredeti, tradicionális felfogásban egy átfogó diagnosztikus és terápiás eljárás, melyben a gyógyhatást a bőr anatómiailag meghatározott pontjainak tűszúrással való ingerlése idézi elô.
Igen így van, az akupresszúra ; gyakorlatához elég egy ember és a kezén lévő hüvelyk ujja, amellyel nyomást (presszúra) gyakorol a megfelelő akupresszúrás pontokra, ezáltal ingerli a megfelelő mirigyeket.
AZ akupunktúra pedig tűvel tröténő "kezelés", de ahogy erikasz írta, elv ugyanaz
Én is így tudom.
Ugyanazon elv alapján működik mindkettő, csak a technikájuk különbözik.
További ajánlott fórumok:
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között?
- Mennyi a normális korkülönbség férfi és nő között, ha a férfi idősebb?
- Szerintetek mennyi az ideális korkülönbség két testvér között?
- Mi a különbség köztem és a fiatalabbak között?
- Szeretlek és szeretlek közötti különbség