Mi a különbség a finomított és a finomítatlan kakaóvaj között? (tudásbázis)
A finomítással eltávolítják a jellegzetes ízt, illatot adó anyagokat. Úgy kell a finomítást elképzelni, mint az olajoknál. A finomítottaknak semleges íze van, a finomítatlanoknak jellegzetes, előállítási alapanyagra jellemző illatuk van.
Finomított kakaóvajból létezik finom por formájában kiszerelt, ezt sütésre lehet használni, abszolút semmilyen plusz ízt nem ad a húshoz, és a füstpontja nagyon-nagyon magas, így szinte lehetetlen megégetni. A kész hús így jellemzőem kevesebb zsíradékot fog tartalmazni, mint bármelyik olajjal készült alternatíva.
finomított: természetes, erős kakaó, csokoládé illatú
finomítatlan:szűretlen kakaóvaj, kakaós illatú,jó bőrápoló tulajdonságai vannak, terhes nőknek is ajánlják ezt. semmilyen hozzáadott összetevőt nem tartalmaz.
minekünk ezt tanították a Keriben a kakaóvajról.
További ajánlott fórumok:
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Zavar ha a párod valahol pl. újságban, filmben, neten bombanőket lát? Nem érzed hogy összehasonlít, vagy különbséget lát?
- Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között?
- Anyagi, és hagyománybeli különbségek. Tönkreteheti a kapcsolatot?
- Okozhat-e bajt a külsőség közti különbség?
- A finomított vagy finomítatlan jódozott tengeri só az egészségesebb?