Mi a különbség a fekete és zöld tea között? (tudásbázis)
A Pickwick teákkal vigyázni, mert nem szabad áztatni csak épp átlibbenteni a forró vízen mert ha ázik a csersav mérgező! (is lehet?)
A gyógyteákat kell áztatni, az idő jelezve, a Maté tea jó kávé helyett is! Koffeint tartalmaz éberré tesz. A Tescóba a zöld tea, bizony fekete teát is tartalmaz, azért olcsó!
Egy csomó embert megtéveszt, de igazából azok gyümölcs ízesítésű teák. És ezt is írják rá. Pl. a pickwick csipkebogyó-hibiszkusz teája nagyon finom. Az is kapható barackos, málnás epres, meg tudomisén milyen ízesítéssel is.
És igenis Hoxa 1. hozzászólása volt a legalaposabb és hiteles is.
Ugyanannyi a különbség a filteres, Pickxick-egyéb zöld teák és a szálas zöld teas között, mint a filteres fekete tea s a kimérve kapható valódi fekete tea között.
Dr Chen-féle, kicsi, zöld kockadobozos, szálas - dm-ben meg még egynéhány helyen árulják - minőségi.Csak azért tudom, mert barátném nagy fogyasztó, és alapos kutatást végzett, mielőtt elkezdte rendszeresen inni.
Még egynéhány-féle Dr Chen zöld teát is láttam, de nem ismerem mindet.Ilyen nagyonkeleties mintájú dobozban van, egy, kb. forintos nagyságú pötty hologrammal.
igen az már minőségibb!
ha igazán jó minőséget akarunk akkor nem az árúházak polcain kell keresni a teákat!
a fekee tea élénkítő hatású. majdnem több koffein szerű élénkítő anyagot tartalmaz egy minőségi fekete teakeverekék, mint egy csésze fekete kávé.
a zöld tea méregtelenítő hatású, és legfőképpen rendbeteszi a vesét, ill a vizelet kiválasztó szerveket. erőssen vizhajtó hatása miatt, nem mindenkinek ajánlott fogyasztania.
természetessen a mégegyszer írom, a minnőségi teákra vonatkozik amit írtam, a tescó gazdaságos 36,- forint / doboz zöld tea??? szerintem egyenesen méreg!
az hogy milyen antioxidáns, meg egyéb lamelállt celúloid tartalmúak szerintem nem sokmindenkit érdekelnek. a hatásmechanizmus a lényeg.
A fekete és zöld tea is a Camilla sinensis levélből készül. A különbség a levelek feldolgozásából adódik. A színbeli különbség a természetes erjedési (fermentálási) folyamat eredménye. Ez alatt a folyamat alatt az előzőleg fonnyasztott és sodrott levelek sejtnedvét levegő éri. Az oxidáz enzim segítségével a sejtnedv különböző biológiai reakciókon megy keresztül.. Ezért a levelek színe élénkzöldről barnára változik. A fermentálást a fekete tea esetében végzik csak el, míg a zöld tea készítésekor a leveleket gőzölik, hogy a levelek meglágyuljanak a sodráshoz és az enzimek, amelyek a fermentáláshoz szükségesek inaktiválódjanak, így a levelek megőrzik zöld színüket
A zöld tea évszázadokon keresztül népszerű volt Ázsiában, ahol jótékony hatásáról ismerik. A nyugati világban egyre növekszik az érdeklődés a tea kedvező hatásai iránt. A legutóbbi kutatások szerint a fekete és a zöld tea egyaránt erős antioxidáns anyagokat tartalmaz.
További ajánlott fórumok:
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között?
- Mennyi a normális korkülönbség férfi és nő között, ha a férfi idősebb?
- Mi a különbség köztem és a fiatalabbak között?
- Mi a különbség a feketeáfonya, vörösáfonya és tőzegáfonya között?
- Ekkora különbség van a zöld Thera band és a zöld Body Band fitnesz szalag erőssége között?