Mi a különbség a cigánykártya és a tarott kártya között? Melyiket hogy kell vetni/lerakni? (tudásbázis kérdés)
A Tarot több lapból áll, konkrétumokra jobban lehet jósolni, míg a cigánykártya nagyobb általánosságokban fogalmaz.
A lapok csak iránytűk. A mögötte lévő látás és megérzés a legfontosabb. Az sosem megoldás, hogy valaki elolvassa a lapokra felírt dolgokat. Látni kell a kártyák mögé.
A megbízhatóság kérdésére válaszolva pedig hallgass a megérzéseidre. Hogy mit fogadsz el igaznak, miben hiszel, és milyen jósnak hiszel.
Miért jártál több jósnál? Általában ha az embernek egy személy "beválik", akkor nem megy újhoz.
Ez nagyon igaz. Mindig csak a lehetséges jövőt mutatja. Ha az ember nem ragaszkodik hozzá foggal-körömmel, akkor megváltoztathatja, ha szükséges.
Kerülni is kell az olyan jósokat, amelyek kész tényként mondják, hogy az lesz, amit ők mondanak!
Kedves makrai.lilla!
Én úgy gondolom hogy a jóslás bármely formája egyfajta lehetséges jövőt mutat meg, ami az adott helyzetben maradásnál bekövetkezhet. De ez csak az én véleményem. :)
Mind a kettő jóskártya, de egészen más. A tarot sokkal komplikáltabb, a cigánykártya kicsit egyszerűbb, de mind a kettőhöz érteni kell. Nem elég lerakni őket.
Soha nem szabad viszont elfelejteni, hogy EGYIK SEM MONDJA MEG A JÖVŐT!!!
Csak lehetőségeket mondanak. Ha ezt fogod lépni, akkor ez fog történni. De mivel csak lehetőségek, ezért el is kerülhető. És soha nem fogsz olyan választ kapni, hogy pl. valaki meg fog halni. Kijöhet olyan kombináció, hogy haláleset fog bekövetkezni, de ezt egy kártyával foglalkozó ember nem is fogja megmondani. Ha megmondja, nem szakember.
Rengeteg könyv is van, főleg a tarot-hoz. Egyszerűbb kérdésekre még előképzettség nélkül is lehet választ kapni, ilyen kirakási módok vannak a kártyacsomaghoz is.
De tartot-kártyából rengeteg féle van. Ott is mindegyiknél mást jelentenek a lapok.
Úgy tudom, hogy cigánykártyából is kettő van, bár én még csak az egyszerűbbet láttam, én is azt használom. Tartot-ból meg a Rider Tarot kártyát. Ez a legismertebb. Az Ősi Ösvény Tarot is elég jó, de én azt nem annyira szeretem.
Én tűzbe vágnám mind a kettőt a többivel együtt.
A múlt történelem, a tegnap már csak volt, a "ma" a lényeg, a holnap titok.Az a fontos, hogy a mai napot éljük meg helyesen, tegyük a kötelességünket. S ha nyugodtan mehetünk el aludni, mert mindent megtettünk, ami tőlünk telik, emelt fővel nézhetünk a holnap elé és nézhetünk a tükörbe a tegnap miatt.
További ajánlott fórumok:
- A kislányom szeretne Nintendót vagy Wii játékot. Mi a különbség a kettő között? Melyiket érdemes venni és hol?
- Mi a különbség a DVD és a DVIX között. Melyiket használjam?
- Mi a különbség a DVD+R és a DVD-R között? Ha képeket/videókat szeretnék kiírni melyiket vásároljam meg?
- Samsung Corby, S5230! Mik a különbségek? Mi szól az egyik mellett, és mi a másik mellett? Melyiket is?:)
- Szeretlek titeket szeretlek benneteket- Mi a különbség, melyiket mondanád egy osztálynak?
- Mi a különbség a NoCarb liszt és a NoCarb Rost sütőmix között? Melyiket érdemes rendelni és miért??