Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mézes mustáros csirke (nem maggi fixes!) recept

Mézes mustáros csirke (nem maggi fixes!) recept

Elkészítési idő 35 perc

A Mézes mustáros csirke (nem maggi fixes!) hozzávalói:
Négy személyre!

75 dkg csibemellfilé (lehet nyesedék is)
2 evőkanál étolaj
1 csapott kiskanál szárnyas fűszersó
1 csapott kiskanál grill fűszersó
1 csapott kiskanál delikát
egy csapott evőkanál mustár
egy csapott evőkanál méz
1 dl víz
kb. 3 kanál liszt
(vagy 1 dl főzőtejszín)


A Mézes mustáros csirke (nem maggi fixes!) elkészítési módja:
Fogsz egy szélesebb lábast, beleöntöd a 2 ek. étolajat és a kockára, vagy csíkokra vágott csibemellet beleteszed. Megfűszerezed (szárnyas-, grill-fűszersó, delikát: kb. egy-egy kiskanállal) és nagy lángon megpirítod az olajon, saját levében főzöd fedő alatt, közben megkóstolod, ha nem elég sós még lehet hozzá tenni! Öt perc múlva belecsurgatod a mustárt és a mézet is, viszaveszed alacsony lángra. Ha valaki tejszínesen szereti 1 dl főzőtejszínt is önthet hozzá és így főzi készre. 20 perc, fél óra alatt alacsony lángon főzöd meg. Ha tejszín nélkül szeretnéd, akkor a végén öntesz rá 1-1,5 dl vizet, felforralod, visszaveszed a lángot takarékra és a liszttel berántod. ( 3 evőkanál lisztet vízzel simára keverünk és lassan rácsurgatjuk keverés közben a mézes mustáros csirkére. Nem biztos, hogy az egész rántás kell hozzá, azt közben látod, mennyire sűrüsödik be, ki hogyan szereti!

Köretként rizst, vagy orsó tésztát ajánlanék!
Jó étvágyat!
(Megjegyezném, hogy nem lesz édes íze az ételnek! A mustárt és a mézet is éppen hogy lehet érezni benne!)


Kategória: Húsételek receptjei


A mézes mustáros csirke (nem maggi fixes!) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook