Mézes-diós kockák recept
A Mézes-diós kockák hozzávalói:15 dkg kristálycukor, 2 ek méz, 15 dkg vaj, 2 tojás, 45 dkg liszt, 1 tk szódabikarbóna.
Tetejére 30 dkg dió, 8 dkg porcukor, 12 dkg vaj,3 ek méz
Krémhez 2 ek liszt, 3 ek burgonyakeményítő, 5 dl tej,20 dkg vaj,10 dkg porcukor,1 cs vaniliás cukor.
A Mézes-diós kockák elkészítési módja:
A cukrot, a mézet és a vajat olvasszuk össze. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a tojásokat , az átszitált lisztet és a szódabikarbónát. Dolgozzuk össze és osszuk két részre. Mindkettőt nyújtsuk ki kb.20x30 cm-es téglalappá és tegyük őket egy-egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejére kerülő diót aprítsuk fel. A cukrot karamellizáljuk, adjuk hozzá a diót, a vajat és a mézet is. Hagyjuk kihűlni, aztán kenjük rá az egyik tésztalapra. Mind két tepsit toljuk a sütőbe és süssük 180 fokon 30 percig. Közben készítsük el a krémet. A lisztet, a keményítőt és a tejet főzés közben sűrítsükbe. A vajat keverjük habosra a kétféle cukorral, majd apránként adjuk hozzá a lisztes masszát és az egészet keverjük krémesre. A sima sütilapot hagyjuk a tepsiben, kenjük meg a krémmel, és helyezzük rá a diós párját. Kicsit nyomjuk le, majd alufóliával lefedve hűtsük 2 órán át, hogy összeérjen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2011. nov. 18. 19:34
A mézes-diós kockák elkészítési módja és hozzávalói.