Mesterséges vitaminok... Véleményed erről a témáról? (beszélgetés)
Sz.tem aki próbál viszonylag egészségesen és változatosan étkezni, annak fölösleges. Én pl. sosem szedtem és nincs semmi bajom. Kb. 5 évente egyszer megfázom és ennyiben ki is merül a történet. Másrészt a vitaminok mellett adalékanyagok is vannak a tablettákban, amik arra szolgálnak, hogy ne egy porszemnyi valamit kelljen bevennünk, hanem egy viszonylag nagy méretű gyógyszert. Ki tudja, hogy ezek az adalékanyagok milyen hatással vannak a szervezetünkre hosszútávon...? Ennek ellenére azt mondom, hogy embere válogatja. Biztos van olyan, akinek jót tesz vagy szüksége van rá ahhoz, hogy egészséges maradhasson.
A terhességi kapcsán szedett vitaminokról azt mondta a szülészet tanárom, hogy fölösleges és abból a szempontból rossz is, hogy óriásbébik születnek miatta, akiket ugye nehezebb megszülni vagy esetleg csak császárral születhetnek meg. De persze ez csak egy vélemény. Gyerekgyógyászat órán viszont azt tanultuk, hogy a folsav nagyon fontos, mert az esetek nagy százalékában segít megelőzni, hogy a baba nyitott gerinccel szülessen, ami viszont egy elég csúnya kórkép. Szóval ezeken lehetne vitázni! :)
Szedje aki akarja!
Egészségére!
örülök, hogy te vagy az első aki írtál nekem:)
Azért írtam ki ez t a fórumot, mert sok fórumon téma a vitamin...általában terhesség során szokták a nők ezt úgy mond elővenni...és gondoltam nyitok egy kis beszélgetni valót..
Jó magam sem szoktam semmit szedni, persze ha esetleg pl vasat kell szedni ok az gyógyszer..mert receptre írja fel a doktor...de az is elég ritka nálam..igyekszem enni sok olyan élelmiszert ami a szervezetnek..jót tesz.
A vitain készítmények élelmiszernek számítanak, ezért fogyasztásukat nem korlátozza semmi.
Rád van bízva, hogy fogyasztod e őket vagy sem!
vannak emberek akik úgy vélik, hogy lényegtelen milyen formában visszük a szervezetbe a fó, hogy legyen bennünk vitamin:)
Mit jelent az, hogy szintetikus?
Mesterségesen,laboratóriumban készülnek, bizonyos molekulák egymáshoz kapcsolódásával, a természet tökéletes munkáját utánozva!
Ez az eljárás bármilyen nagyszerű is,sosem olyan mint az, amit a természet
nap az esővíz, a meleg , a hideg, szóval amit a természetes közeg megteremt!
A szintetikus vitaminok másként viselkednek a szervezetben, mint természetes változataik.
Beépülésükhöz a szervezetünkből vonnak el tápanyagot, hogy tökéletesen fel tudjanak szívódni.
nem vitázni szeretnék, csak picit felhívni a figyelmet arra, hogy a mesterséges vitaminokkal vigyázni kell, mert a reklámokban sosem esik szó, arról, hogy ezeknek bizony káros mellékhatásuk is lehetnek...
Szeretnék erről a témáról beszélgetni lehetőleg vita mentesen.
A kérdés adott, csak gondolkozz el a gép előtt ülve és írd le a véleményed.)
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban?
- Tud valaki jó és kipróbált natúr vagy biokozmetikumot ami minden vegyszertől és mesterséges adaléktól mentes?
- Milyen vitaminokat szedjünk az Atkins kúra alatt?
- Kicsit a fogak ápolásáról, gondolataim erről a témáról...
- Mint tudjuk a terhesség alatti macskatartás káros lehet a magzat számára. Mit tudtok erről a témáról?
- Milyen kérdéseket írnál erről a témáról?