Menyhal recept
25 perc
A Menyhal hozzávalói:
1/2 kg menyhal
1/2 liter napraforgó étolaj vagy sertés zsír
só
3-4 evőkanál mustár
2 fej fokhagyma
1/4 csomag Kotányi "halak fűszerkeverék"
2 összemarék liszt
A Menyhal elkészítési módja:
A kibelezett és lenyúzott menyhalak fejét levágom és vízben alaposan megtisztítom, majd kívül-belül besózom. Használhatnék konyhakész menyhalat is - (de én még boltban soha nem láttam) A fokhagymát nagyon apróra vágom, 1 dl olajba teszem és hozzáöntöm a mustár és a fűszerkeveréket majd elkeverem. (nedves pác) Mindezt a menyhalakra öntöm és alaposan (kívül-belül) átfogatom a halak testét. 2-3 órára hűtőben hagyom a halakat. Felhevítem az olajat és a hűtőből kivett halakat halak fűszerkeverékkel kevert lisztben forgatom meg majd átsütöm. A hal testén lévő lisztes bunda elszíneződésekor (aranybarnává válik) abbahagyom a sütést.
Sütéskor az olaj forró legyen, de ne a legnagyobb lángon süsd!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: survivor3, 2008. nov. 25. 10:06
A menyhal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.