Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Menyhal recept

Menyhal recept

Elkészítési idő 25 perc

A Menyhal hozzávalói:
1/2 kg menyhal
1/2 liter napraforgó étolaj vagy sertés zsír

3-4 evőkanál mustár
2 fej fokhagyma
1/4 csomag Kotányi "halak fűszerkeverék"
2 összemarék liszt


A Menyhal elkészítési módja:
A kibelezett és lenyúzott menyhalak fejét levágom és vízben alaposan megtisztítom, majd kívül-belül besózom. Használhatnék konyhakész menyhalat is - (de én még boltban soha nem láttam) A fokhagymát nagyon apróra vágom, 1 dl olajba teszem és hozzáöntöm a mustár és a fűszerkeveréket majd elkeverem. (nedves pác) Mindezt a menyhalakra öntöm és alaposan (kívül-belül) átfogatom a halak testét. 2-3 órára hűtőben hagyom a halakat. Felhevítem az olajat és a hűtőből kivett halakat halak fűszerkeverékkel kevert lisztben forgatom meg majd átsütöm. A hal testén lévő lisztes bunda elszíneződésekor (aranybarnává válik) abbahagyom a sütést.

Sütéskor az olaj forró legyen, de ne a legnagyobb lángon süsd!


Kategória: Halas ételek receptjei


A menyhal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook