Menütervezés (beszélgetés)
kicsit elmaradtam:)
heti ebédmenünk:
-lasagne, de nem szeretem én így nekem nokedli és csirkepörkölt
- paprikás krumpli
- tarhonyás hús(csirkemellből) ubisalival
- pizza
- tejszínes csirke( rafinéria alap)
- rántott sajt hasábbal
mi csak csirkemellet eszünk, párom eszik sertés darált húst, én nem, viszont én halat szeretem ő nem:)
szvl nálunk elég változatlan a menü ha a húsféléket nézzük:)
párom nem szereti a levest,én igen de nem ilyen melegben,így ha végre jön az ősz lesz mellé leves is, de az kedv függő dolog, hoyg épp van e kedvem és időm,kapacitásom a másfél éves lányom mellett összedobni:)
reggeli változó,épp amit találok,mert nem nagyon szoktunk reggelizni, de vacsi is elég kusza...
többnyire én kétszer ebédelek mini adagot, egyszer délben a lányommal, aztán 5-6körül amikor a párom megjön melóból...vacsizni nem igazán szoktunk,csak ha korán jön...
általában továjból valamit,vagy salit, vagy felvágottat...
nálunk a hangsúly az ebéden van inkább:)
kinek mi volt pl a mai ebéd?és mit főz holnap?:)
Ha van darálthús, akkor töltött paprika/káposzta, fasírt, Milánói, hortobágyi. Ezek mellé világos leveseket készítenék (karfiol, borsó, zöldség, spárga).
Baromfi aprólék esetén ragu(tárkonyos-, gulyásleves, (mellé palacsinták, főtt tészták, túrógombóc, ricskoch), rizses hús, pörkölt, húsleves esetén a főtthúshoz paradicsom-, gyümölcsmártás. A sült szárny mellé pedig csak egy könnyű köret, savanyúság...
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Hirtelen ennyi.
Ötleteket várok heti/havi menütervezéséhez, reggeli, ebéd, vacsora!
Szedjünk össze ötleteket, hogyan lehetne összeállítani a menüt, és ehhez a bevásárlólistát.