Menük, receptek a 90 naposhoz (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Sziasztok!
Én csak megerősítést szeretnék, hogy a tésztához, illetve a kávéba használhatok-e olyan "tejszínt", ami növényi zsiradékból készült!?
Az OK, hogy nem ugyanaz vele, de legalább hasonló, mint a szokásos tészta szószom és csak nem víz...
Köszönöm a válaszotok: Annamária
Főzzél magadnak egy fincsi gyümölcsteát édesítőszerrel és friss citrommal és melegen szép lassan kortyolgasd el.
Ez engem mindig helyretesz
Hello!
Én is ezt a fogyókúrát választottam, mert hallotam hogy másoknak bejött.Én 7 napja csinálom és fogytam 4 kg.Nagyon jó, de estére mindig vacakol a gyomrom.Ilyenkor mit tegyek?
Gratulálok neked Erilla!
Azonban ne ilyedj meg. Én is hamar ledobtam pár kg. Én is csodálkoztam de meg is lett az eredménye!
Nemrég megállt a fogyás és most csak áll, csak áll.
Nem adom fel mert tudom újra beindúl majd de az első 4-6 kg. után általában megáll a fogyi egy időre. Az okosok azt mondják ami a leállás után megy le az sokkal lassabban fog leolvadni, de tuti nem jön vissza.
Sziasztok!
Ez szuper. 6. napja csinálom, de már 3kg-mal kevesebbet mutat a mérleg. Biztos, hogy csak a vizet hajtotta ki belőlem, de engem meggyőzött, és folytatom tovább.
Sziasztok!
Én kérdwezni szeretném, hogy édesítőszereket lehet használni?
Köszi
Szia!
A gombában van fehérje, de nem állati eredetű! Sőt a babban is és a szójában is (ez utóbbiban nem vagyok biztos, de asszem van benne), mégis keményítő napon esszük őket, mert főtt zöldségek.
Amúgy a gombát semlegesként tűntetik fel a legtöbb helyen, én így is kezelem, tehát ch és keményítő napon is belefér a napba, sőt nyersen akár protein napon is. Mégis működött a fogyókúra, mostság már 15,5 kg-ot fogytam tőle. Szóval nem borít fel semmit a gomba.
A rizsről is megolszlanak a vélemények, de mivel liszt is készül belőle, így én keményítő napon használom.
Fagyit lehet fagyott gyümiből készíteni, úgyhogy nem feltétlen kell tejjel, vagy tejszínnel készíteni.
nagyon finomak lehetnek asütik, de ki ér rá elkészíteni?
maradok a kész sütiknél sajnos!ma 1 db franciakrémes vár rám, félek kevés lesz, a süti a gyengém!
Sziasztok!
Ezeket most találtam, remélem jók a receptek! :)
Pusz
Proteinnap
Állati eredetű ételek: tej, sajt, hús, elsősorban pulyka vagy csirke
Kapros csirke
3 evõkanál vaj, 1 evõkanál apróra vágott kapor vagy szárított kaporpor, 1 evõkanál citromlé, 1/2 mokkáskanál ételízesítõ, 1 kisebb hagyma, 1/2 kg csirkemell.
A vajat, a kaprot, a citromlevet, az ételízesítõt, a hagymát melegítsük fel együtt egy serpenyõben. Erre a keverékre tesszük a csirkedarabokat. 8-10 percig pároljuk fedõ alatt, s közben idõnként meglocsoljuk egy-egy kanállal a piruló csirkemelldarabokat a párolólébõl, majd megfordítjuk a húst, s a másik oldalát ugyanígy sütögetjük.
Pulykamellfilé
4 szelet pulyka, 15 dkg reszelt sajt, 2 tojás, só, 3 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, kevés vaj.
A pulykamelleket fokhagymás tejbe áztatjuk, majd mindegyiket egyenként megsózzuk. Tûzálló tálat vagy tepsit kivajazunk. A besózott hússzeleteket belemártjuk a tojásba, majd a sajtba. Ezután belerakjuk a tepsibe, tálba, kis vizet tehetünk alá, lefedjük fóliával, majd puhára sütjük. Mielõtt kivennénk, leszedjük a fóliát, és néhány percre visszatoljuk a sütõbe, hogy a sajt megpiruljon. Salátával fogyasztjuk.
Rostonsült
Szósz: 1/2 evõkanál apróra vágott fokhagyma, 1 evõkanál friss citromlé, 1 kávéskanál mustár, 1/2 kávéskanál só, õrölt fekete bors, egy teljes csirkemell félbevágva.
Egy kis tálkában összekeverjük a szószt. Ezzel kenjük meg a csirkét. Mindkét oldalát 10-10 percig süssük, gyakran locsolgassuk.
Keményítõnap
Keméyítőt tartalmazó zöldségfélék: bab, borsó, krumpli, lencse, sárgarépa
Káposztatekercs
1 kisebb fej kelkáposzta vagy édes káposzta, 1/2 kg fõtt vagy sütõben sült krumpli,1 fej vereshagyma vagy 1 csokor petrezselyem, csipetnyi tengeri só, 1-2 evõkanál étolaj.
A káposzta külsõ, nagy leveleit kissé megpároljuk, s a burgonyából – hagyományos módon – petrezselymes vagy hagymás krumplit készítünk. A megpárolt káposztaleveleket némi átfedéssel sorba rakjuk, ráhámozzuk az elõkészített krumplit, s réteshez hasonlóan összetekerve olajozott tûzálló tálba helyezzük. A káposzta maradékát, a „szívét” felaprózzuk és a tekercs köré hintjük. Forró sütõben átsütjük. Melegen tálalható, de hidegen is finom. Valamilyen nyers zöldségbõl álló salátát ajánlunk mellé.
Töltött cukkini
2 db cukkini, 20 dkg gomba, 2 db zöldpaprika, 2 db közepes nagyságú sárgarépa, 1 fej vereshagyma, 3 gerezd péppé zúzott fokhagyma, 2 evõkanál étolaj, csipetnyi tengeri só, 1 mokkáskanál majoránna, 1 csokor petrezselyem, 1 mokkáskanál õrölt pirospaprika, 1-2 evõkanál tejföl.
A cukkinit megmossuk, hosszában kettévágjuk, és kivájjuk a belét. (Salátához még fölhasználhatjuk.) Az olaj felét a péppé zúzott fokhagymával, a sóval és a finomra metélt petrezselyemmel összekeverve megkenjük a cukkini belsejét. Ezután az apróra vágott hagymát megfuttatjuk a maradék olajon, hozzáadjuk a vékony csíkokra szabdalt zöldpaprikát, reszelt sárgarépát és az apróra vágott gombát. 5-6 percig kevergetjük, majd ízesítjük a fûszerekkel, és dúsítjuk a tejföllel. Ezt a tölteléket tesszük az elõkészített cukkinibe, s alufóliával lefedve kb. 40 percig sütjük.
Kölesrizottó
10 dkg zöldborsó, 10 dkg brokkoli, 10 dkg karfiol, 10 dkg gomba, 1 db vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 20 dkg köles, 1 evõkanál étolaj, csipetnyi tengeri só, egy csokor apróra vágott petrezselyem.
A zöldborsót, a karfiolt és a brokkolit megpároljuk, és félretesszük. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, a zöldpaprikát, a gombát, és pár percig pirítjuk. Ezután beletesszük a kölest, és kb. 2,5 deci vízzel leöntve mérsékelt lángon, fedõ alatt puhára fõzzük. Hozzáadjuk az elõre megpárolt és lecsöpögtetett zöldséget, az egészet összekeverjük, végül meghintjük petrezselyemmel.
Zöldségleves
1 fej vöröshagyma, 2 zeller, 1 evõkanál vaj, 6 sárgarépa, 1 kisebb karalábé, 1 csomag petrezselyem, 1/2 kg krumpli, víz, 1-2 db leveskocka, só.
A hagymát és a zellert a vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a répát, a petrezselymet, a krumplit, és a karalábét. Öntsük fel vízzel. Tegyük bele a leveskockát és a fûszert, majd fõzzük meg, míg a zöldségek puhák nem lesznek.
Ha krémlevest akarunk csinálni belõle, turmixgéppel aprózzuk fel a zöldséget. Fontos: tésztát ne tegyünk a levesbe.
Szénhidrátnap
Általában köretként fogyasztott ételek: rizs, tészta, teljes kiörlésû kenyér
Fûszervajas tészta
1/2 kg tetszés szerinti fõtt tészta, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál olívaolaj, kevés tengeri só, frissen õrölt bors, 1 dl-nyi bazsalikom, origano, borsikafû apróra metélve.
Sós vízben fõzzük meg a tésztát, majd csepegtessük le. Még forrón keverjük össze a vajjal, olívaolajjal és a fûszerekkel.
Rizses brokkoli
3 evõkanál étolaj, 1 mokkáskanál köménymag, 1 teáskanál mustármag, 1 teáskanál koriander, 1 teáskanál kurkuma, 1/2 mokkáskanál õrölt fahéj, 2 db babérlevél, 1 teáskanál péppé zúzott fokhagyma, 1,5 dl apróra vágott vöröshagyma, 1 csomó brokkoli3/4 liter rizs, gõzben puhítva, 1 citrom leve, 1 teáskanál tengeri só.
Serpenyõben hevítsük föl az olajat. Kissé pirítsuk meg benne a köményt, a mustármagot, a koriandert, a kurkumát, a fahéjat, a babért, a fokhagymát és a hagymát. Addig kevergessük, míg a hagyma megpuhul, és éppen barnulni kezd. Ekkor tesszük bele a brokkolit, s közepes lángon tartva 5 percig kavargatjuk. Öntsünk hozzá egy deci vizet, s pároljuk addig, míg a brokkoli megpuhul. Ezután keverjük hozzá a megfõzött rizst, belecsavarjuk a citromot, megsózzuk.
Gombás rizs
1 evõkanál étolaj, 1 fej hagyma, 3,5 dl víz, 2 teáskanál zöldséglé, 1/2 mokkáskanál tárkony, 1/4 mokkáskanál zsálya, 1 csipet szerecsendió, 1/2 mokkáskanál *lya, 40 dkg gomba.
Serpenyõben felhevítjük az olajat, beletesszük a hagymát, és megpirítjuk. Amikor a hagyma barnulni kezd, hozzáadjuk a gombát, a vizet, a fûszeres zöldséglevet s az összes többi fûszert is. Fölforraljuk, majd lassú tûzön addig pároljuk, míg a gomba megpuhul, és a mártás mennyisége kb. 2 deciliternyire besûrûsödik. Fõtt rizzsel tálaljuk.
Gyümölcsnap
Friss vagy fagyasztott gyümölcsök. Cukros kompót tilos!
Téli gyümölcssaláta
1/2 kg alma, 5 db mandarin, 2 db narancs, 2 db kivi, 2 db banán, 3-4 evõkanál méz, 1 evõkanál frissen facsart citromlé
A meghámozott, apróra vágott gyümölcsöket egy tálba tesszük, a mézzel és a citromlével alaposan összekeverjük. Tálalás elõtt legalább egy órára a hûtõbe tesszük.
Gyümölcsfagyi
Vegyes gyümölcsök (lehet fagyasztott cseresznye, szilva, málna, szõlõ, eper, egres, õszibarack, sárgabarack), 1 banán, méz, õrölt fahéj vagy vaníliadarabkák, szegfûszeg
Az apróra vágott gyümölcsöt összekeverjük a fûszerekkel és a mézzel, összeturmixoljuk, majd berakjuk a fagyasztóba. Fagyasztás után is ledarálhatjuk gépi darálóval. Külsõre olyan masszát kapunk, mint egy igazi fagyi.
Gyümölcskehely
2 banán, 2 ropogós alma, 1 körte, 2 mandarin, 1 narancs, 2-3 datolya, 1/2 csésze mazsola 1/2 órára meleg vízbe áztatva.
A meghámozott, felszeletelt gyümölcsöt tegyük egy mély tálba, keverjük össze, majd adjuk hozzá a mazsolát. Azonnal fogyasztható.
Sziasztok,
fagyi:
bármilyen gyümölcsöt apro darabokra vágva tedd be a fagyasztoba. Amikor csinálod a fagyit fagyosan tedd 1 tálba, és tegyél rá 1 banánt (a banánt nem kell fagyasztani), ezeket turmixold össze, ha savanyúnak érzed tegyél bele kicsi folyékony édesitöt.
Nagyon jó nyalánkság, és semmi olyan nics benne, ami tiltott lenne. Én már csináltam málnával, eperrel, almával. Nagyon fini.
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.