Menstruáció beállása gyógyszer abbahagyása után (beszélgetés)
Sziasztok
Én tavaly júliusba hagytam abba a gyógyszer szedését akkor két hónapig rendesen megjött aztán kezdődött a bonyodalom utána 2 hónap szünet következett novemberbe orvoshoz mentem ahol kiderült semmi bajom csak a hormonháztartásom felborult olyan egy hülye dokit fogtam ki, hogy azt mondta ilyen problémával többet ne is menjek .Oké mivel semmi bajom nem is mentem többet, meg nem is fogok hozzá menni soha többet.Akkor novemberbe az orvosi vizsgálat után megjött utána dec-jan újra szünet , akkor febr- márc megjött , és most újra ott vagyok hogy már két hónapja semmi megint és persze idegesít mert a hasam közbe meg fáj , de semmi .Már nagyon kezdem unni ezt a keveredést .Mikor fog ez újra a régi lenni???????
Egyet értek!Én is csak homron vizsgálat után kezdtem neki.Mindenképpen az legyen az első lépés.
Ragasztkodni kell hozzá és nem engedni,h a doki lerázzon.Sokszor érezzük,h valami nem olyan,még ha nem is tudjuk pontosan,h mi.Nálam is így volt ebben a hónapban.Mondtam páromnak,h menjünk el uh-ra,mert érzem,h valami nem olyan,attól tartok nem repedt meg a tüszőm (clostit szedtem és ez is okozhat cisztát).És igazam lett.Szóval attól,h ő a doki,még nem tudhat mindent,mert ő csak tanulta a női szervezetet,de nekünk a belső hang sokszor súg igaz dolgokat!Szóval ha azt érzed,h valami nem ok,akkor ne tágíts és menj addig orvosok után,amíg meg nem néznek!
Sajnos,ha nem akarnak komolyan venni,akkor füllenteni kell,h hány hónapja nem áll helyre.Mert akkor sem ad azonnal semmit,csak elküld végre laborba.
Szia!
Én 5év után hagytam abba a tabit, elözö év júniusában, utánna kétszer megjött teljesen normálisan aztán meg már egyáltalan nem, egészen novemberig...közben voltam dokinál és nem talált semmit, de azt tanácsolta hogy várjak mert 6-8hónap még normális ha addig nem áll be, de mivel nekem úgy jött meg hogy: novemberben két hétig...aztán két hét múlva decemberben megint majdnem két hétig..aztán egészen áprilisig semmi, viszont akkor megint másfél hétig elmentem a dokihoz, és most tudom hogy szervileg semmi baj nincs - fontos hogy megvizsgáljanak hogy nem alakultak e ki ciszták pl. mert ciszták is okozhatnak ilyen problémát- így kaptam gyógyszert ami majd meghozza és mennem kell vérvizsgálatra hogy kiderítsék melyik hormonnal van gond.
Szóval én azt tanácsolom hogy, mindenképpen menj el dokihoz, hogy legalább az biztos legyen nálad is hogy valóban a hormonjaiddal van a gond, nem pedig szerivleg....utánna meg az orvos tud segíteni, mert egy ideig lehet várni, viszont nem érdemes sem a csodára várni, sem pedig saját magadat mindenféle gyógyteákkal stb. kezelni, mert amíg nem tudod hogy mi is egészen pontosan a gond, addig lehet hogy olyan teákat iszol amik csak rontanak a helyzeten.
Jajah, jók...az ízük is elfogadható.
Csak a fele-fele arányt úgy kell értelmezni, hogy a ciklus első felében kell cickafarkat (mivel az peteérés elősegítő és az ovulációt követő 147. napon van menstruáció, inkább a ciklus első fele eltérő), és a második felében palástfüvet. Kizáró ok a cickafarkra, ha cisztásodás van.
Szia!
Nekem sem volt minden ok gyógyszer után,Kiderült,h magas lett a prolaktin szintem.Azt sikerült barátcserjével levinnem (gyógynövény).Az első lépés egy hormon labor lenne,szerintem.Nem azt mondom,h utána azonnal hormonokat kell szedni,dehogy!De akkor a dokid már okosabb és látja,ha valami komolyabb cucc kell,vagy csak kicsit még várni.
Ezen kívül ajánlják még a ciklus első felében a cickafark teát és peteérés után a palást füvet.És valszeg nem ártana egy méregtelenítés sem,én diólevés és csalánlevél teát ittam 3 hétig,naponta váltva,éhgyomorra.De sajnos rendes peteérésem most sincs,így elkezdtem az aviva tornát,ami kifejezetten a női szervekre hat!Neked is ajánlom,mert csak fél óra és heti 2szer,max két naponta szabad végezni.Feldob és még jót is tesz.
Én áprilisban hagytam abba, azóta két-háromhetente jön meg. Elmentem dokihoz rákszűrésre, persze kifaggatott, és azt mondta, hogy az baj, ha nem állt be egy hónap után... De szerintem nincs két egyforma ember, és a bogyó igenis megborítja a hormonokat, idő kell neki, hogy helyre álljon.
Gyógynövényeket próbáltad már?
Sziasztok!
Február végén hagytam abba a gyógyszert, és utána rendben meg is jött a menstruációm. Aztán két hét múlva megint megjött. A következő viszont már nem akart megjönni. Elkezdtem E-vitamint szedni, mert az segít ebben! Kérdésem, hogy Nektek mikor állt be rendesen a menses a gyógyszer abbahagyása után? Illetve meddig érdemes várni, mikor forduljak orvoshoz?