Mennyit illik adni lagzira unokatestvérnek/ 2./, ha nem megyünk? (tudásbázis)
Mi is voltunk már jártunk "cipőben".
Mi 10.000 Ft-ot adtunk. Azért csak ennyit, mert annak idején mikor a mi lagzink volt, az unokatesóm szüleitől egy fritőzt kaptunk (ennek az összegét anyuék adták vissza nászajándékként nekik) az unokatesómtól és a batárjától pedig egy salátás tál készletet. Így úgy gondoltuk, hogy a 10.000 Ft bőven elég, főleg hogy nem mentünk, mert a gyerekeim még kicsik voltak.
A legjobb valami olyan ajándékot venni amit tud használni. Mivel rokon vagy, talán még azt is tudod mi az amit szeretne, persze csak akkor ha tartjátok a kapcsolatot. Én a kolléganőmnek is veszek egy kisebb konyhai robotgépet, mert tudom hogy ennek biztosan örülni fog igaz az esküvőre vagyunk csak hivatalosak és az azt követő vacsorára nem. Egyébként mondta hogy nem kell neki semmi sem .
Párom haverjának is vettünk ajándékot pedig szintén csak az esküvőre hivtak a vacsira nem. Gondolhatjátok hogy meglepődtek amikor átadtuk . Talán még ők érezték magukat rosszul.
hátha még megenyhül a párod... a gyerekek imádják a lagzit, meg a menyasszonyt... ha megtehetitek, menjetek el...:)
mifelénk azt mondják, hogy a lagzi és a temetés hozza össze az eltávolodott embereket....akkor már inkább lagzi, mint temetés. :)
Az a baj,hogy ma már minden csak a pénzről szól!
Annyit adj amennyit tudsz!
Gondolom környék- és rokonságfüggő.... felénk illik elvinni az ajándékot, akkor is, ha nem megyünk el az esküvőre.... de olyan sem nagyon van, hogy meghívnak és nem megyek el (hiszen azért hív meg, hogy együtt ünnepeljük azt a nevezetes napot).
Nekem pl. nagyon rosszul esett anak idején, hogy a férjem legjobb barátja nem jött el az esküvőnkre, sőt nem is jelezte, hogy nem jön(ajándékot sem hozott...bár nem ez hiányzott).....
Inkább elgondolkodtató:
- vagy téged (és párod) nem kedvel annyira, hogy "pénzt szánjon" rá....
- vagy megterhelő volt anyagilag neki a lagzitok
Unokahúgomék lagziján kettő tök üres boriték volt.Azért ehhez is pofa kell!
Szerintem ajandékozáskor a szivedre és a pénztárcádra hallgass. De ha nem mentek el, szerintem nem is fontos adni sem!
Sztem, ha nem mentek, annyit adsz, amennyit akarsz, mert mind megmarad. Vagyis nem kell a menüt fizesse belőle.
Vagy lehet ajándékot is pénzt helyett.
Az, ha unokatestvér, csak illik.
az én munkatársaim 250 db 200 Ft-ost dobtak fel a tánckor nekem :)
sokáig azzal fizettem mindenhol
További ajánlott fórumok:
- Az unokatestvérem gyereke az én gyerekemnek milyen rokona?
- Kölcsön kért a párom unokatestvére! Mit tegyek?
- Keresztelőre megyünk a barátom keresztel, mit illik nekem vinni ajándékba?
- Kerti partira megyünk, mit illik vinni?
- Jogosan háborodok fel, ha a unokatestvérem nem hívott meg az esküvőjére?
- Mennyi pénzt illik mostanság esküvői ajándékként adni?(ketten megyünk)