Az unokatestvérem gyereke az én gyerekemnek milyen rokona? (tudásbázis)
Engem az érdekelne
Hogy ha van egy féltestvérem és annak van gyereke az nekem unokatestvérem ? Vagy mostoha unokatestvér ?
Igazából sok rokoni kapcsolat szerintem nincs hiszen csak féltestvér és annak a gyereke
Köszi a választ!
Tudom nem hozzászólás ez inkább kérdés
:-DDDDDDDDDDDDDDD
Észre sem vettem! Köszi! Amúgy normális vagyok, csak már késő van! :-)
Hú, nagy a kavar! :-)
Láttad a Szerelem hálójában című filmet?
:))) hülyeség, házasok, akkor nagynéni :))
így lettek nekem 26 évesen 20 éves unokahugaim és 18 éves unokaöcsém :)) a párom bátyjainak a gyerekei, sőt az egyik lány fia az én lányomnál pár hónappal idősebb - a gyerekek egymás között uncsitesóknak hívják egymást, de az én lányom a nagynénje lenne, mivel az anya lenne az unokanővére - jól megmondtam, mi? értehető legalább?
kukacoskodhatok picit? ha a nagybátyád felesége, vagyis a közös gyerekeik neked uncsitesóid, akkor a felesége a nagynénéddé válik :)) mégha vérszerint nem is sok közötök van egymáshoz
nem akarok kötődni, csak nálunk elég népes a rokonság - sőt a válásokkal és újraházasodásokkal elég nagy a kavar :))
Oké, képben vagyok. De például én mindig azt hittem, hogy a nagybátyám feleségének a férje nem a nagynéném. Akkor lenne a nagynéném, ha ő lenne mondjuk anyám testvére. És akkor az ő férje már nem a nagybátyám.
Milyen "fontos" dolgok foglalkoztatnak engem! :-)
Ezt találtam:
Oldalági:
testvér:
fiútestvér vagy fivér
báty: valakinek az idősebb fiútestvére
öcs: valakinek a fiatalabb fiútestvére
lánytestvér vagy nővér (ez utóbbi csak többesszámban, egyébként csak az idősebb lánytestvért jelenti)
nővér vagy nén: valakinek az idősebb lánytestvére
húg: valakinek a fiatalabb lánytestvére
unokaöcs, unokahúg: valaki testvérének a fia vagy lánya
unokatestvér: szülők testvérének gyermeke (unokafivér és unokanővér, illetve valaki unokabátyja, unokaöcse, unokanénje vagy unokahúga)
másodunokatestvér: nagyszülők testvérének unokája
harmadunokatestvér: dédszülők testvérének dédunokája
stb.
nagybácsi (valaki nagybátyja vagy nagybácsikája): szülő fiútestvére, szülő lánytestvérének férje
nagynéni (valaki nagynénje vagy nagynénikéje): szülő lánytestvére, szülő fiútestvérének felesége
További ajánlott fórumok:
- Legyen meg mindene a gyerekemnek...
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- Nincs önkontrollja az óvodás gyerekemnek. Jár valaki hasonló cipőben?
- Féltestvére lesz a gyerekemnek.... Előnyök és hátrányok!
- Mi lenne a legjobb megoldás nekem és a gyerekemnek?
- A gyerekemnek 39 fokos láznál adtam egy lázcsillapítót és már eltelt márfél óra és most 39,4 fokos. Mit tehetnék még?