Jogosan háborodok fel, ha a unokatestvérem nem hívott meg az esküvőjére? (tudásbázis kérdés)
Sok szituációt olastam itt, érdekesek voltak.
Nálunk pont fodítva van a helyzet. A körülöttünk lévő unokatstvérek, rokonok egész évben le sem tojják a fejünket, csak akkor ragadnak telefont ha nekik segítségre van szükségük a férjem által.De akkor mosolyogva és természetesnek veszik.Esküvőre és most keresztelőre is meghívtak minket.Én nem vagyok rájuk kíváncsi, nagyon nem.Kellene a pénz amit odaviszünk. Hát ha egész évben egy telefont sem érünk meg akkor házasodjanak egyedül.
Ez annyira szánalmas hozzáállás! Tipikus magyar mentalitás.
Gondolj bele abba, hogy mondjuk volt ott 80 fő. Ebből ugye legyen mondjuk14 fő a ténylegesen szűk körü család:a fiatalok, nekik a szüleik, mondjuk mind2nek 2 testvére és annak a párja.
Marad 64 Ebből mondjuk20 fő az nagyon jó barátok, marad a 44, ebből mondjuk 20fő szintén legyen mindennapi kapcsoltban lévő kollégák akik szintén barátok és esetleg egyetemi cimborák akikkek azóta is jó napi szintű viszony van. Marad 24ha ezt elosztod2 vel az 12 fő még a két család részére. Hát nem tom van e okod sértődni.
Szerintem jogosan esik rosszul, de nem kerheted szamon, mert mindenkinek maganugye kit hiv meg az eskuvojere.
Biztos engem is bantana. En tartanam a harom lepest ezek utan, ha o igy, en is igy.
Lehet, hogy a nagyobb "tömeg" csak az esti bulira mehetett el. Lehet, hogy mégsem vagytok olyan viszonyban, mint gondoltad. Lehet, hogy a szülők között van (általad nem ismert konfliktus), így az egész család sztornó. Mert ugye az első unokatestvér az a szülőm testvérének a gyereke...
Ezer meg egy oka lehet, amit nem tudsz. Én nem sértődnék meg. Ha meg ilyen, akkor ennyi. Így tartsd magad hozzá. Odasétálni a képekkel és mindkettőtöket kellemetlen helyzetbe hozni szerintem felesleges és megalázó.
Ha igaz az általad leírt jó kapcsolat, akkor JOGOS a felháborodásod.
Én biztos, hogy a fényképekkel a hónom alatt odasétálnék hozzájuk és a szemükbe nézve megkérdezném a frankót!....kihangsúlyozva, hogy nem az ingyen kaja hiánya zavar, hanem az eljárás.
De nézd a jó oldalát, nem kellett nászajándékot vennetek. Mert remélem, nem vettetek ?!
Szerintem Ő sem az esküvő miatt nyűgös, hiszen amikor még úgy tudta, hogy szűkkörű lesz, akkor nem problémázott, hogy miért nem mehet.
Én úgy értelmezem, hogy azt nem érti, hogy más - távolabbi - rokon és idegenek ott voltak, csak ők voltak kizárva.
...és ezt nem érti és ez bántja!
Szia!
Szerintem nem jogos a felháborodásod. Mindenkinek saját joga eldönteni, hogy kit akar meghívni az esküvőjére függetlenül attól, hogy kivel milyen viszonyban van.
Én is voltam hasonló szituációban nem is egyszer,de még senkivel nem alakult ki rossz viszony egy ilyen "eset" után. Mondjuk én annyira nem is szeretek esküvőkre járni, lehet azért sem esik rosszul ha nem hívnak meg :)
megértelek..tényleg elég fura.és azóta mi van?beszéltetek erről?
vajon mit szólna,ha lájkolnád az esküvői fotóit,vagy írnál 1 nagyon szép gratuláló levelet?
További ajánlott fórumok:
- Ha a testvéred nem hív meg a gyereke esküvőjére...
- Mennyit illik adni lagzira unokatestvérnek/ 2./, ha nem megyünk?
- Az unokatestvérem gyereke az én gyerekemnek milyen rokona?
- Mennyi pénzt szokás adni barátok esküvőjére (lakodalmára)?
- Mennyi a reális összeg amit egy munkatárs esküvőjére szánnál? Mennyit lehet elkérni személyenként?
- Kölcsön kért a párom unokatestvére! Mit tegyek?