Mennyi a reális összeg amit egy munkatárs esküvőjére szánnál? Mennyit lehet elkérni személyenként? (tudásbázis)
Szerintem adjatok be 3000 ft-ot (ez szerintem elfogadható összeg, nem túlzás és nem is olyan kevés ebben az esetben), és vegyetek belőle valami ajándékot. Egy szép étkészletet (bár fogalmam sincs manapság kijön-e ennyiből) vagy egy képet valami ilyesmit. Plusz egy képeslap.
Manapság sajnos nagyon elment abba az irányba a dolog, hogy ki mennyit ad és egyre többet és többet "illik" adni.
Pedig nem új szokás a pénzgyűjtés, ha meghal valakinek egy közeli hozzátartozója.
A családnak ilyenkor jól jön a pénz.
Nálunk a cég fizette a temetést a kollégánk halálánál, és még kaptak pénzt is a gyerekek.
Én se hallottam.
Inkább azt, hogy virág helyett azt a pénzt adják oda a hozzátartozóknak...
A menyasszonytánc az más, de ott ott vagy a lakodalomban.
Mi sokan vagyunk, így ha meghal valakinek valakije, gyűjtünk koszorúra, a maradék meg boritékban átadásra kerül, mint amolyan gyorssegély.
Inkább valmi kedves emlék illene szerintem.
Mi legalábbis borítékban pénzt temetéskor szoktunk adni, segítségképp, nem esküvőkor.
Ha csak a szertarásta vagytok a meghívva, akkor semmit nem kell adni.
Ha akartok, vegyetek pl. egy szép albumot a képeknek.
Semmit. Örüljenek, hogy megtöltitek a termet.
Amúgy ha divat a munkahelyeden a névnapi köszöntés, ajándékozás, akkor kb. annyit lehet adni, mint akkor, vagy valami apró háztartási ajándékot.
ha nem vagytok hivatalosak a lakodalomba, nehogy fizessetek fejenként 10.000 - 10.000 ft-t !
A látványért max 2-2500 Ft-t, de szerintem azt is kár, igy összejönne 10.000 -15.000 ft, abból is lehet már venni valamit.
Különben ha csak 5-n vagytok kollegái, miért nem hivott meg benneteket ? ha meghivott volna, akkor számithatna nagyobb ajándékta tőletek.
többi kollegával kellene egyeztetni .
Ha a lakodalomra nem vagytok hivatalosak, akkor nem kellene fizetni - ugyanis nincs miért, " nem kerültök semmibe " -max a kollegákkal valamilyn közös ajéndékot venni.
További ajánlott fórumok:
- Miért olyan nehéz munkatársakat (alkalmazottat) találni?
- Tetszik egy munkatársam, de nem lenne szabad, a kora...
- Mit tegyek, ha a munkatársaimat, vagyis a tényleg hétköznapi embereket nehezen viselem, a témáik zavarnak inkább? (Tv, híradó, pletyka, stb)
- A munkatársnőim cikiznek, mert akkor is kiöltözök, ha egyszerű hétköznap van... Hogyan szólhatnék nekik vissza valami találót?
- Szakítás után miért állítja azt egy férfi a munkatársainak, hogy a mai napig hívogatom, holott semmilyen jelet nem adok felé?
- Beleszerettem a munkatársamba, aki ráadásul foglalt. Hogyan felejtsem el?