Mennyit érhet a kölcsönadott pénzem? (tudásbázis)
Te IS, jól mondtad
:)
Ezt most kikerestem
"A végrehajtáshoz való jog elévülése
A végrehajtáshoz való jog a kötelezettséget megállapító döntés jogerőre emelkedésétől, vagy ha a döntés, teljesítési határidőt vagy határnapot állapított meg, annak utolsó napjától, illetve a határnapot követő naptól számított öt év elteltével évül el.
Jogszabály ennél rövidebb elévülési határidőt is megállapíthat.
Nyugszik az elévülés a végrehajtás felfüggesztése, továbbá a végrehajtási eljárásban engedélyezett fizetési kedvezmény időtartama alatt.
A végrehajtás elévülését bármely végrehajtási cselekmény megszakítja. Az elévülés megszakadásával az elévülési idő újra kezdődik, tíz év elteltével azonban a határozat nem hajtható végre.
Ha a határozat elévülés miatt nem hajtható végre, a behajthatatlan pénztartozást, bejegyzett jelzálogjogot törölni kell. A jelzálogjogot az ingatlanügyi hatóság a végrehajtást foganatosító szerv megkeresésére törli az ingatlan-nyilvántartásból."
Persze tévedés!
Én tévedtem abban, ha lejár a határidő de nem követelik 5 évig akkor a magánkölcsön is lejár
Miben egyeztetek meg?
Az elévülés akkor kezdődik, amikor a követelés esedékessé vált.
Ha, papiron persze, abban állapodtatok meg hogy 10 év mulva törleszti/adja meg, akkor nem évül el 5éven belűl
Itt az irták inflációval számolj
Akkor nem érhet többet, hanem éppen kevesebbet
HA kamat, milyen banki kamattal számoltál és figyelembe vetted-e az inflációt?
Tévedés!
Kölcsön nem évül el.
A követelés, ami más mint a kölcsön, az évül el ha évenként nem szólitják fel az adóst fizetésre/ha még ilyen van a pénzügyben/
Köszi!
Remélem elég lesz!:)
Jól jött volna nekünk is annak idején egy ilyen okoska!
981 285
A Gugli mindent tud. Okos gyerek az. Hogy irigylem a mai fiatalokat...
Na, és amúgy mennyi?
Most találtam meg az embert.
Jól elbújt.
Remélem teli van zsetonnal.:)
Megkerestem,és tényleg milyen egyszerű volt.
Csak évszámot és összeget kellett beütni.
Azért irtam ide,mert nem gondoltam,hogy van ilyen oldal.
Köszi!:)
Nem vagyok szivtelen!:)
Csak infláció.
:)
Mi csináljuk meg a házidat!???? :)
Sziasztok!
1990-ben kölcsönadtam 88 000 forintot.
Jelenleg mennyit érhet ez az összeg?
Előre is kösz a segitséget!:)
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek pofátlanság pénzt kölcsönadni rokonnak kamatra?
- Nem vagyok irigy, de utálom kölcsönadni a személyes tárgyaimat...vagy elhagyják, vagy tönkreteszik ....
- Ha valaki kizárólag a bankszámlaszámomat ismeri (jelszót, születési számot nem), hozzáférhet a pénzemhez?
- Pénz kölcsönadásához elég két jelenlévő tanú, vagy írjunk róla papírt is?
- Totálkáros autót kölcsönadási szerződés tárgya lehet e?
- Tudna valaki kölcsönadni egy paradicsom-halpaszírozót a mai napra Székesfehérváron? Érte megyek, visszaviszem! Előre is köszönöm!