Mennyire rizikós egyedülálló nőként felújíttatni a lakást? (beszélgetés)
Köszi a szurkolást!
Májusban jönnek majd. Már elkezdtem pakolgatni amit bírok, de pl a szekrényeket egyedül nem bírom majd átrakni, meg lesznek egyéb dolgok is amikhez segítség kell. Említettem valakinek, mire a válasz: "fogjál egy pasit". Mintha az olyan könnyen menne. Viszont most látom mennyivel könnyebb azoknak akik mellett van férfi. Rokonomnak fogalma sincs a munkásokról, hogy mit hogyan, mert mindent a férje egyeztetett le. Ő csak a csempe színét választotta ki, meg megrajzolta a terveket. Már az nehézség, hogy megrendelem az anyagokat, ki is hozzák, de elvileg csak a bejáratig hozzák. Kell valaki aki elpakolja majd nekem. És sorolhatnám. :(
Szurkolunk! Írjad menet közben, melyik hogyan halad, hogyan teszi a dolgát, van-e ami nem tetszik esetleg a viselkedésében, a hozzá állásában...
Na update!
Meg egyeztem a villany szerelővel, a festővel, az asztalossal. Aztán meglátjuk a kivitelezést. Azért izgulok :(
Ő is oda költözhetne arra az időre!
Van mikor érdemes szőkének látszani!
de ha meglátnak ,akkor elszaladnak.még,ha a lányom.mondja neki a mester ,valahonnét ismerős.diszkóban látták egymást.
Felteszel a facére valami csábos fotót, oszt válogathatsz a kendermagban.
Több árajánlatot be kell kérni. Aki referenciát is tud mellékelni, az már félig nyerő.
mindig azt mondtam,hát értek én hozzá?
sokra mentem volna vele,mert mástól nem,tehát a fene tudja,mi mennyibe kerül.a lányomékhoz megy valami fürdőszoba felújító,meg a bojlert is cserélik.míg az apja dolgozni tudott,szerencsés volt,mert elvállalta a ház gondnokságát,így neki is tudott szerelőt intézni.
Nem kor kérdése ez, látszik az az emberlányán , hogy kapható, vagy nem valamire. Legyen az kapcsolat, vagy lehúzás.
Ha pénz van nem gond szerintem!!!
Én azért kértem tőlük az árajánlatot mindig úgy, hogy kb. mennyi az anyag és mennyit kér a munkáért. Az anyagot ő vette meg, adtam rá a pénzt, úgyis ő tudja a legjobban, miket kell vásárolni, nekem hiába mondja. De kértem a számlát, és az adott pénzből a visszajárót.
eddig minden szerelő ,festő ismerős volt.úgy hogy nyugodtan elmentem a boltba,vagy kávézni.de hogy szerzek most festőt?
érdekes engem senki nem akart megkörnyékezni.talán ,mert 70 éves leszek.kávét kértek,de másnap a cigány fiú vissza is hozta.segíteni akart,hogy elültessük a gyümölcsfákat,mondtam,köszönöm,de elbírunk vele,de adott egy-két jó tanácsot.mivel kétféle süteményt is sütöttem,megkínáltam őket.
szerzett ő magának vőlegényt,nem is akármilyet.
bár egy férfit is,ha nem ért hozzá,vagy nem maga veszi meg.nekem is mondták,hogy tudom mennyibe kerül itt a boltban.a felébe pedig ez sem olcsó bolt.de sem kedvem,sem energiám nincs,hogy egy drága fuvarossal futkározzak bármi után.
Szia!Szeretőt olvastam elsőnek!
Ahogyan a 18. sz. hsz-ben írtam, kizárólag ismerős által ajánlott mesterekkel dolgoztattam.
Ha az első találkozást le tudnád úgy szervezni, hogy az ismerőssel együtt jön, ő mutat be titeket egymásnak. Az ismerős is ott lenne az első megbeszélésen...
Készíts egy listát, milyen témákat kell megbeszélni:
- mit kellene megcsinálnia,
- ez kb. mennyibe kerül neked anyagár + munkadíj
- mikor tudna kezdeni
- kb. mennyi idő alatt lenne készen
Ugyanezt végigbeszélni a festővel. Velük időben kell egyeztetni, ahogy jön a tavasz, percek alatt betáblázzák magukat akár novemberrel bezárólag. Tehát nagyon gyorsan kell vele megállapodnod.
Mert ehhez az időponthoz viszonyítva az asztalos már akkorra elkészítheti a bútort, ahogy a festő végez, ne akkor kezdj el asztalost keresni. :))
Csak bátran! Fogj hozzá, mert szalad az idő. Ügyes vagy, meg tudod csinálni.
Menj férjhez, ne adj esélyt, hogy átverjenek!!!
Eléggé elbizonytalanodtam, hogy egyedül képes leszek-e lebonyolítani mindent. Jó volna egy férfi a háznál itt is.
Hozzánk létra nélkül jött a festő 😁 szerencsére az alumínium létra fent van egy sarokban, de ha más szerszámot kér, kint a garázsban. Volt már rá példa, akkor férjem pont itthon volt.
Még azért a burkolót ahogy engedtem ki, megkérdezte hogy: "és amúgy mi munkád? És kivel laktok itt?"
???
Hát csak az hogy becsukjam-e magamra az ajtót ők meg akkor a házban mászkáljanak addig. Nem fura?
Sajnos nekem sem túl sok jó a tapasztalatom ezzel kapcsolatban.Undoritó...
Fúúú, ezt én is utálom. Pont erre jó, ha valaki otthon van, főleg férfi. Esetedben nyugodtan dolgozgass a másik helyiségben. Én időnként megkérdezem, kérnek-e kávét, üdítőt, aztán ennyi. Ha többen vannak, szórakoztassák el egymást.
További ajánlott fórumok: