Mennyire kell 'félni' egy örökbefogadott kutyustól? (tudásbázis)
Nekem 5 kutyám van 2 menhelyi, egyet az utcán szedtünk össze és van kettő "ágybankutyám", őket vettük
Az egyik menhelyi felnőtt volt, valóban rettegett, míg meg nem tanulta, hogy a seprűt és a hólapátot nem azért vesszük kézbe, hogy őt bántsuk.
De csak addig
2006 karácsonya óta van nálunk, szerencsére egészséges, tisztes korú "hölgy" A kötelező oltáson kívül semmit nem kellett költeni rá, még az ivartalanítását sem, mert úgy hoztuk.
Mindet imádom, az ölebeim "szerelmek", de Gina a mentett, testileg, lelkileg meggyötört drágám szeméből süt a bizalom, és ez leírhatatlan érzés :)
Fogadj bátran örökbe, nem fogod megbánni!
A mi ket orokbefogadott kutyankra egy fillert nem kellett kolteni, igy ne altalanosits, hogy fel vagyont kell rajuk kolteni...
Ellenben a kolyokkutya immunizalasa, kolyoktap- na az egy fel vagyon !!
Én felnőtt kutyát fogadtam örökbe, rettenetesen hálás volt, csak utcára nem akart menni, a hasán kúszott a félelemtől. Otthon, ha felmostam rettegett, a gyerekeket imádta. Viszont 2x is baleset közeli helyzetet teremtett, mert egyszer úgy megrántott, hogy megrepedt a csuklóm, és rohant, mint az örült, egyszer a térdem bánta.
Tehát nem lehet tudni az előéletét, örökbe ismerőstől fogadnék, ahol tudom nem sérült, csak valami miatt nem tudnak róla gondoskodni, illetve csakis kölyköt, akit még talán nem ért akkora trauma, hogy mentálisan sérült legyen. Mire megszokott nálunk szegény, akkora elvitte a rák, szerintem szétrugdoshatták. Amennyibe került, annyiért 2 kutyát is vehettem volna.
Szép dolog a segítés az állaton, csak többször tapasztalom,fél vagyont kell rájuk költeni.
Viszont rettenetesen hálásak. Egy kertes házba, talán bevállalnék, de lakásba menhelyi kutyát már többet sosem.
Pl. már van egy kialakult személyisége, vajon ez mennyire formbjható?
Vagy ugyanúgy szétkaparja, pisili a lakást, mint egy 'kisgyerek' kutya?
Milyen könnyen alkalmazkodik stb.?
Mondjuk azt mondják, hogy az örökbefogadott kutyus hálásabb..
Nekem ket orokbefogadott kutyam is van / volt.
A kerdest nem igazan jol fogalmaztad meg, nem felni kell, hanem figyelni.
Ha menhelyrol fogadod be, az ott dolgozok ugyis elmondjak milyen a kutya, es tesznek javaslatot h melyik kutyat ajanljak, melyiket nem.
Sok mindentol fugg, h gyerek melle viszed -e, kertbe , lakasba stb.
Mondjuk gondolom arra gondolt hogy felnőtt kutya, milyen a természete, mennyire kiszámíthatatlan, gyerekekkel, más (meglévő) háziállattal hogy fog viselkedni.
Ezekre nem lehet válaszolni de ez amúgy is hosszú folyamat. Ha menhelyi akkor nem egy alkalommal kell kiválasztani hanem több alkalommal kell menni, ki kell kérni az ott dolgozók véleményét és ismerkedni kell. Ugyanis itt nem te választasz. neem, tévedés. itt a kutya választ. :)
További ajánlott fórumok:
- Abortusz - örökbefogadás - örökbeadás
- Mik a feltételei egy kisbaba örökbefogadásának? Hova kell fordulni?
- Tanács örökbeadóknak és örökbefogadóknak.
- Amikor nemet kell/lehet mondani... örökbefogadás
- Ha valaki nem csecsemőkorú gyermeket szeretne örökbefogadni, akkor is több évet kell Rá várni?
- Tudja valaki, hogyan zajlik az örökbefogadás és. hogy milyen követelményeknek kell megfelelni?