Mennyire kell betartani a hozzátáplálásnál a táblázatokat? (tudásbázis)
Kár, hogy ezt a pálinkás sztorit nem lehet lájkolni. :D
Egyébként a Mi babánk is kinézi a szánkból a kaját, mégsem adok Neki pl. 6 hónaposan gombapaprikást.
Szerintem ezek a táblázatok inkább irányvonalat adnak és nem kell kőbe vésett szabályként értelmezni a javasoltakat.
A másik meg, hogy sok "Nagykönyv" van.
Én alapelvként azt követtem, hogy mindent kb. két hónappal később kezdtünk mint ahogyan a táblázatokban van. Általában bébiétel formájában, amire 4 hó volt írva, azt fél évesen stb.
Bevált, semmilyen allergiája nem alakult ki, pedig hajlama lenne rá. Lassan 7 éves, makk egészséges. Semmiről nem marad le a gyerek ha nem eszik almát 4 hónaposan, csak fél évesen... minél később, annál kevesebb problémát okoz.
Az én gyerekorvosom kért, hogy felejtsem el ezt a "kinézi a gyerek a szánkból a kaját" dolgot. Mivel a férjem nagyon allergiás, ezért pont erre célzott, higyjem el, hogy érdekes neki, de nem igazán tudja mi az.
Mindig délelőtt érdemes az új ételeket, vagy délben kóstoltatni, mert ha valami baja van tőle a picurnak, akkor ne éjjel jöjjön ki.
Én 5 hó egy hetesen kezdtem a hozzátáplálást (akkor fogyott el végleg az anyatej), ezek voltak az első kajái: alma, banán, sütőtök, meggy (igaz én januárban kezdtem). Hat hónapos koráig csak ezeket kapta, utána jött a krumpli almával keverve, majd szépen fokozatosan a többi zöldség, cékla, répa... Glutént én is elkezdtem 6 hós kora után, egy kis babakekszet reszeltem a gyümibe, abból is lehet cukromenteset kapni, vagy van a háztartási keksznek is cukormentes változata.
6 hónap alatt nem is muszáj elkezdeni a kóstoltatást, viszont a babapiskótát én nem adtam még utána sem pár hónapig. Érdemes betartani a táblázatot, okosabb emberek írták mint a szomszéd anyuka. Én is ismerek olyat aki 9 hónaposan már odaadta a sült szalonnát, mert olyan vágyakozva nézte... Az én fiam az apja kezében lévő pálinkás poharat is nagyon vágyakozva nézte, mégse fordult meg a fejemben hogy adjak neki.
Nálunk az alma magában nem okozott gondot, ha ettől tartasz, babapiskóta helyett inkább gabonapéppel keverd el, az kevesebb "szemetet" tartalmaz
Van olyan, aki tényleg betartja szerinted? Van, akinek nincs is nagykönyve! Persze, a legelején érdemes tényleg kicsi almát adni, és a babapiskóta ráadásul ad neki még édes ízt is. Aztán meg szenvedhetsz azzal, mogy megegye azt, ami nem édes.
Ne félj! Úgyis a baba dönti el, hogy mikor mi ízlik már neki, és elég sok idő kell többször ahhoz, hogy megszokjon egy új ízt. Addig meg nem érdmes másikkal próbálkozni.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy a házunk háta mögött milyen határt kell betartani a szomszédnak?
- 6 hós babánál mindenképpen el kell kezdeni a hozzátáplálást? Kislányom 6 hós múlt, sok tejem van, szépen fejlődik, szeret szopizni
- Nem bírom leszedni a posta díj/ár táblázatot a netről. Sürgősen kellene 500 gr alatti levél díja +ajánlott díj pontos 2011-es ára Segítenél?
- Hoxától kell kérni klubhoz babás táblázatot vagy csinálni is lehet?
- Hogy kell készíteni táblázatot a mellkissebitési műtét naprakész vezetéséhez?
- Milyen környezetvédelmi szabályokat kell betartania egy cégnek az elhasználódott eszközökkel kapcsolatosan?